Telfort moet tv-spotjes rectificeren

Tsja, duidelijk een reden dat ik bij Vodafone blijf en niet overstap naar KPN...

› reageer

Telecombedrijf Telfort moet misleidende tv-spotjes over branchegenoot Vodafone rectificeren. Dat heeft de voorzieningenrechter in Haarlem bepaald. Telfort, een dochterbedrijf van KPN, beweerde in reclames op televisie en internet ten onrechte dat bellen via het eigen netwerk tot 117 euro per jaar goedkoper zou zijn dan bij Vodafone. In de spotjes vergeleek Telfort de prijs van de eigen 180-minuten belbundel met Vodafone's 200-minuten bundel.

Uit de reclame werd niet duidelijk dat sms-berichten bij Telfort apart moeten worden afgerekend, terwijl die bij Vodafone in de prijs voor de bundel zijn verwerkt. Dit maakte de reclame volgens de rechtbank misleidend.

Telfort moet de rectificatie twee keer uitzenden op de zenders die de commercial hebben uitgezonden. Op de zenders RTL4 en Nederland 1 moet dat gebeuren tijdens prime time 'op vergelijkbare tijden als rond de finale van Idols of Boer zoekt Vrouw', aldus een woordvoerder van Vodafone. Daarnaast moet Telfort advertenties plaatsen op de eigen website en op MSN. Het is de tweede keer in korte tijd dat een rechter een reclame van Telfort veroordeelt. [Adformatie/Radio.NL]

Alweer dus,waar is Telfort mee bezig?

› reageer

Wat maakt een rectificatie uit als je inmiddels toch al honderden klanten hebt laten denken dat ze goedkoper zijn?

Na een rectificatie kunnen ze echt het contract niet ontbinden hoor, dat zou een leuke zijn!

› reageer

Het maakt uit, omdat dit bakken met geld kost, meerdere keren tijdens prime-time rectificaties uitzenden doe je echt niet voor je lol (loopt in de tienduizenden euro's) + bannercampagne. Dit soort geintjes zullen ze in het vervolg wel achterwege laten lijkt mij.

› reageer

@Sjoerd, dat is afhankelijk van hoeveel extra ze met hun reclames hebben verdiend natuurlijk.

› reageer

Lache zeg, kan die mooi naast de T-Mobile rectificatie. Hele homepage zwart...

› reageer

› reageer

Het gaat niet alleen om de kosten die Telfort moet betalen om de rectificatie uit te voeren. Zelfs als ze na aftrek van de bovengenoemde kosten voor rectificatie nog geld overhouden levert het Telfort imago schade op.
Niets is vervelender dan een beschadigd imago.
Ik had al geen hoge pet op van Telfort maar vind ze nu nog dommer dan ze al waren.
Vergelijkende reclame vind ik prima maar dan wel op een eerlijke manier.

De voorzieningenrechter heeft overigens in detail aangegeven waaraan de rectificatie moet voldoen. Ook de tekst is zo bepaald. Kleur van de achtergrond en tekst valt hier ook onder.
Interessant is ook wel de gigantische dwangsom die vastgesteld is. € 250.000 per overtreding/niet nakomen tot een totaal van € 2.500.000.
Niet gering.

De details over de uitspraak kun je nalezen op: www.rechtspraak.nl
Zoek op:
LJN: BC7566, Rechtbank Haarlem , 144094 / KG ZA 08-121

› reageer

Tsja, duidelijk een reden dat ik bij Vodafone blijf en niet overstap naar KPN...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.