KPN lanceert mobiele TV voor EK voetbal

Wij hebben op dit moment al 1 toestel op de markt met dvb-h/t/. Het gaat hier om de Gsmart T600 met nederlands talige windows mobile 6.0.

Dus wilt u zeker er van zijn dat uw een telefoon in het bezit heeft met dvb-t/h voor het ek voetbal. Dan kunt u terecht bij ons op Specialphoneshop.nl

› reageer

Quote
''30-04-2008: Mobiele televisie via DVB-H wordt nog voor het EK gelanceerd in Nederland. Managing Director Baptiest Coopmans van KPN heeft deze belangrijke onthulling gedaan tegenover het Algemeen Dagblad.

Door Tim Wijkman - Begin deze maand was het nog twijfelachtig of KPN voor het EK haar mobiele televisiedienst zou gaan lanceren. Diverse bronnen in de telecomwereld meldde dat KPN wacht op een breder aanbod van DVB-H toestellen. De introductie zou daardoor pas op zijn vroegst voor de Olympische Spelen in augustus plaatsvinden.

Baptiest Coopmans, Managing Director bij KPN, heeft echter in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad bekend gemaakt dat KPN klaar is voor de lancering van mobiele televisie in Nederland. "Begin juni zullen we televisie op de mobiele telefoon gaan brengen. Aan de vooravond het Europees Kampioenschap voetbal komen we met tien televisiekanalen." aldus Coopmans tegenover het Algemeen Dagblad.

De mobiele televisiedienst van KPN gaat via DVB-H. DVB-H is enkel te ontvangen door speciale DVB-H telefoons. De onlangs aangekondigde Nokia N96 alsmede de E-ten Glofiish V900 ondersteunen DVB-H alreeds. Daarnaast heeft Samsung ook al een flinke opstelling aan DVB-H telefoons klaar staan.''


Bron: GSMhelpdesk

› reageer

Kijk eens naar het filmpje hier

Dan kan je alvast een previeuw zien.

› reageer

goed dat ze het kip-en-ei verhaal willen doorbreken, maar toch

N96 verwacht in week 40 en de E-ten in week 26.... is het EK dan al niet voorbij?

› reageer

In het filmpje is te zien dat KPN start met telefoons van LG en Samsung.

› reageer

Lijkt mij met het haarscherpe beeld echt een heel gaaf produkt. Na wat online speurwerk zijn er dan volgens mij 3 toestellen binnenkort (juni eventueel) beschikbaar:

- Nokia N77
- Samsung P960
- LG HB620T (in principe een DVB-T toestel, maar op veel plaatjes ook met DVB-H labeling gezien)

Verder vond ik nog onderstaand artikel op Channelweb.


Vrijdag 2 mei 2008 22:31

KPN lanceert mobiele tv met Samsung

KPN wil nog geen nadere details kwijt over de lancering van mobiele televisie voor het EK Voetbal, maar het ziet er naar uit dat telecombedrijf begin juni van start gaat met de Samsung P960.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf belegt eind mei een persconferentie hierover in Nederland. Nederland is het eerste Europese land waar het toestel verkrijgbaar zal zijn. Daarna komen de Duitstalige landen. Formeel wil Samsung nog niets zeggen over de samenwerking, en ook KPN wil bij monde van Bram Oudshoorn niet vooruit lopen op de lancering.

Baptiest Coopmans onthulde eerder deze week in het AD dat er zeker tien kanalen worden gelanceerd. Daaronder een nieuwskanaal van de gratis krant DAG, waarvan KPN investeerder en partner is.

Het probleem blijven de toestellen. Die zijn maar mondjesmaat beschikbaar. Het aantal mobiele kijkers zal bij de start van het EK Voetbal dan ook erg klein zijn. KPN zou daarom overwegen om de kanalen ook via UMTS (via streaming video) aan te bieden. De situatie doet denken aan de lancering van HDTV in 2006 tijdens het WK 2006, toen de benodigde decoders nog niet klaar waren.

KPN zelf experimenteert zelf met de Nokia N96, maar naar verluidt zal dit toestel niet worden aangeboden. De P960 wordt formeel pas later deze maand uitgeleverd. In dit toestel zit een elektronische programmagids ingebouwd en gebruikers kunnen zelfs Picture in Picture kijken. Ook kunnen programma's worden onderbroken, al is nog onduidelijk hoeveel opslagcapaciteit dat vergt. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

De twee toestellen die Vodafone voor de Duitse markt wil introduceren voor het mobiele EK-aanbod van het consortium Mobile 3.0, de GSmart T600 en de LG HB620T, lenen zich alleen voor de DVB-T variant. KPN maakt gebruik van DVB-H. Swisscom start zijn nieuwe mobiele tv dienst al op 13 mei. Bluewin TV Mobile biedt 20 tv kanalen voor 16 Zwitserse frank per maand. Het Zwitserse telecombedrijf begint met de Nokia N77, later worden daar de N96 en SH-P960 aan toegevoegd.

Het Amerikaanse AT&T start zondag met mobiele televisie. Daarvoor worden twee toestellen ingezet: LG Vu en Samsung Access. Gebruikers betalen 15 dollar bovenop het bestaande abonnement om tien kanalen te zien, waaronder twee exclusieve kanalen, PIX van Sony Pictures en CNN Mobile Live. AT&T wil hiermee de concurrentie aangaan met Verizon Wireless en Sprint Nextel. De uitzendingen zullen in eerste instantie alleen in de grote steden te ontvangen zijn, zoals Atlanta, Los Angeles en New York.

› reageer

kheb ooit een Nokia 7710 gehad die ook DVBH aankon. Helaas duurde het mij allemaal wat te lang voordat het in de lucht is

› reageer

Nu ziet het er toch echt naar uit dat KPN het gaat lanceren. Het is een tijd lang een kip-ei verhaal geweest inderdaad.

› reageer

ben benieuwd of je een los tv abonnement voor je mobiel bij kpn kan nemen, dus dat als je gsm-abonnement bij t-mobile of vodafone hebt deze ook kan nemen.

› reageer

Ik ga d'r toch van uit, van uit...

› reageer

Wij hebben op dit moment al 1 toestel op de markt met dvb-h/t/. Het gaat hier om de Gsmart T600 met nederlands talige windows mobile 6.0.

Dus wilt u zeker er van zijn dat uw een telefoon in het bezit heeft met dvb-t/h voor het ek voetbal. Dan kunt u terecht bij ons op Specialphoneshop.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.