BC opent 29 discountwinkels in oude Orange shops

Ik heb er gisteren één gezien in de oude Orange Shop. Wat een onwijs lelijke winkel en uitstraling. Een exacte kopie van één van de duizenden eenmanszaken waar je o.a. SIM-locks kunt laten verwijderen.

U weet wel... agennebiswinkeltjes.

› reageer

BelCompany Nederland opent op 1 juli 2008 29 discountwinkels onder de naam Telefoonkopen.nl. De nieuwe winkelformule brengt aanbiedingen voor mobiele telefonie en ondersteunt de webwinkel van Telefoonkopen.nl die reeds enige tijd actief is.

De vraag naar een discounter is volgens Belcompany het gevolg van het feit dat de telecommarkt volwassen is geworden en gekenmerkt wordt door een vervangingsvraag en een forse groei van het aantal aankopen via internet. De nieuwe keten moet die internethandel ondersteunen.

BelCompany zal de 29 voormalige Orange winkels voor 1 juli ombouwen tot de nieuwe discountketen Telefoonkopen.


Bron: Connexie.

› reageer

Normaal gezegd onderscheidt een discountformule zich ten opzichte van de originele formule door (goedkopere prijzen door middel van) mindere service.

Dat gaat hier nog lastig worden...

› reageer

Wat probeer je hiermee duidelijk te maken?

› reageer

Waarschijnlijk in deze plaatsen want daar zoeken ze een filiaalmanager voor.

› reageer

Alkmaar Alphen ad Rijn Amersfoort Amsterdam (Buikslotermeer) Amsterdam (Kalverstraat) Apeldoorn Arnhem Breda Delft Eindhoven Woensel Enschede Hengelo Hilversum Hoofddorp Hoogeveen Hoorn Leeuwarden Leiden Leidschendam Maastricht Nijmegen Roosendaal Utrecht (Lange Elisabethstraat) Veenendaal Venlo Vlaardingen Zaandam Zeist Zwolle.

› reageer

Eerste winkel telefoonkopen.nl opent 15 juni
Door: Marco Mekenkamp Woensdag, 21 mei 2008

Telefoonkopen.nl zal de eerste winkel openen op 15 juni a.s. Dat liet Paul Vreeburg, algemeen directeur van BelCompany, het bedrijf achter de nieuwe discounter, vandaag weten tijdens een bijeenkomst met journalisten in Amsterdam. In welke plaats de eerste winkel open gaat, wilde hij niet kwijt. Wel vertelde Vreeburg dat op 3 juli de officiële landelijke opening van telefoonkopen.nl is.

Telefoonkopen.nl kan in korte tijd zoveel winkels openen door de overname van 30 Orange-winkels. De Orange-vestiging in Venlo wordt omgebouwd tot BelCompany, de overige 29 dus tot discounter telefoonkopen.nl. “De huidige telecomwinkels worden allemaal wat hoger gepositioneerd”, stelt Paul Vreeburg vast. “Daardoor is er in de markt ruimte voor een prijsvechter.”

Telefoonkopen.nl zal qua winkelinrichting een echte discounter zijn. “Vergelijk het maar een beetje met een Wibra of een Kwantum. Het grote verschil is dat telefoonkopen.nl op erg goede locaties komt te zitten.”

Vreeburg heeft ook nog gekeken of de overname van de voormalige Debitel-shops interessant was maar dat bleek niet het geval. “Die zaten teveel op ongunstige locaties.”


Bron: Connexie

› reageer

Wat wordt er bedoeld met "wat hoger gepositioneerd".... Komt er een verdieping op?

› reageer

BC heeft ook nog 2 debitel shops voor zichzelf opgekocht, waarvan een 'n pilot shop wordt:


BelCompany gaat winkels restylen
Door: Marco Mekenkamp Donderdag, 22 mei 2008
De winkels van BelCompany gaan een totaal nieuwe uitstraling krijgen. Dat liet Paul Vreeburg, algemeen directeur van BelCompany, tijdens een persbijeenkomst weten. Als eerste wordt de vestiging in Tilburg als pilot aangepast en daarna volgen Maastricht en Antwerpen. Op basis van de bevindingen in die winkels zal BelCompany alle 171 vestigingen in Nederland en 80 winkels in België transformeren.

De vernieuwde winkelinrichting is in Tilburg vanaf 17 juli te zien. Voor de twee andere pilotwinkels zijn nog geen openingsdata bekend gemaakt. De winkel in Maastricht is een voormalige shop van Debitel die BelCompany, samen met een Debitelwinkel in Leeuwarden heeft verworven. De andere Debitelshops waren volgens Vreeburg niet interessant vanwege “teveel ongunstige locaties”.


Bron: Connexie.

› reageer

artikel AD , ma 30 juni

http://www.ad.nl/economie/2409690/Macintosh_start_nieuwe_belwinkel.html

VLAARDINGEN - Een tegenvallend eerste halfjaar weerhoudt het retailconcern Macintosh er niet van om morgen een nieuwe telecomwinkelketen te openen én BelCompany aan te pakken

Met Telefoonkopen.nl wil Macintosh op de toch al overvolle markt voor telecomwinkels zijn leidende positie verder versterken. Het bedrijf opent dertig Telefoonkopenwinkels, en heeft dan samen met BelCompany net over de tweehonderd belwinkels in Nederland en België.

Voor een appel en een ei werden van T-Mobile de winkels van Orange - de naam moest voor gisteren van de vorige eigenaar France Telecom van de gevel - gekocht en binnen no time omgeschilderd in opvallend geel en rood .

,,Telefoonkopen.nl is een webwinkel, vandaar de punt-nl, die wordt ondersteund door een discountketen met dertig winkels. We richten ons op de consumenten die zonder poeha willen worden geholpen. Je kunt op internet je bestelling doen en afhalen in een van die winkels,’’ zegt Paul Vreeburg, algemeen directeur van BelCompany en Telefoonkopen.nl, in een uiterst sobere Telefoonkoopwinkel in Vlaardingen.

In de winkel staan slechts een paar scherp geprijsde mobieltjes met een abonnement en enkele sim only-aanbiedingen. Eén daarvan is van het eigen (goedkope) telefoonmerk van Macintosh Qick.

Verkoopkennis uit de Macintoshstal wordt ingezet om BelCompany een andere positie te geven. Vreeburg: ,,De nieuwe BelCompany-winkels krijgt ‘eilanden’ waar thema’s worden behandeld. De consument proberen we zo te helpen om keuzestress te voorkomen. De consument heeft vaak geen idee wat je met een mobieltje allemaal kan.’’ De eerste testwinkel gaat 17 juli open in Tilburg.

› reageer

Zie hier voor de openingsaanbieding.

› reageer

Detailhandelsonderneming Macintosh heeft vrijdag een winstwaarschuwing gegeven. Het bedrijf heeft last van een dalend consumentenvertrouwen, vooral in de voor het bedrijf belangrijke markten voor schoenen, kleding, fietsen en telecom.

Het bedrijf achter winkelformules als Halfords, BelCompany, Kwantum, Scapino en het recent overgenomen Brantano, verwacht in het eerste halfjaar van 2008 'een aanmerkelijke daling' in het bedrijfsresultaat ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Hierbij zal een 'zeer bescheiden' nettowinst worden behaald.


Bron: Het Financieele Dagblad

› reageer

Telefoonkopen.nl was vrijdag 27 juni reeds geopend in Enschede (op het G.J. van Heekplein). Het zag er niet naar uit dat het de eerste dag was dat ze open waren, dus wellicht dat ze er al een tijdje zaten. Opvallen was dat de inrichting exact hetzelfde was als van de Orange Shop, die er eerst zat (weliswaar was al het Oranje weg).

› reageer

Op zich is dit niet iets nieuws van de Belcompany. Telecomadvies.nl is namelijk ook van de belcompany. Het verschil is alleen dat er nu ook shops met de naam telefoonkopen.nl zijn waar je de zelfde prijsstelling hebt als de webshop. Verder heb je het zelfde voordeel bij Telecomadvies.nl dat je voor service, garantie etc bij de Belcompany winkels terecht kunt. Telecomadvies.nl is zelfs iets voordeliger en heeft meer keuze uit toestellen. Ook zie je dat de menustructuur in Telefoonkopen.nl overgenomen is van de Telecomadvies.nl site.

› reageer

en in het noorden alleen......leeuwarden. het zal ook eens niet zo zijn.

› reageer

NU bij telfoonkopen.nl: Nokia n78 gratis voor 12.25 per maand! (2jaar) Koopje dacht ik zelf...

› reageer

Ik heb er gisteren één gezien in de oude Orange Shop. Wat een onwijs lelijke winkel en uitstraling. Een exacte kopie van één van de duizenden eenmanszaken waar je o.a. SIM-locks kunt laten verwijderen.

U weet wel... agennebiswinkeltjes.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.