Politie Indonesie jaagt op mobiel terrorisme

Dan lijkt het er op dat iemand via bluetooth aan het klieren is, maar dat je een soort shock verkeren en lichamelijk verzwakt zal zijn lijkt mij wel erg ver gezocht.

› reageer

Uit de Telegraaf dit vreemde bericht:
JAKARTA - De Indonesische politie is op jacht naar iemand die 'terreur
tekstberichten' verstuurd naar mobiele nummers. De media meldden zaterdag dat sommige mensen na het ontvangen van 'infrarode tekstberichten' bloed ophoestten, flauw zijn gevallen of ineens drie talen gingen spreken. Sommige nieuwsbronnen stellen dat er al negen mensen zijn overleden nadat ze het terroristische tekstbericht hadden ontvangen.
Doktoren en medische centra hebben bevestigd dat veel van deze 'sms-slachtoffers' in een soort shock verkeren en lichamelijk verzwakt zijn.
Een 25-jarige medewerker van de ABN-Amro Bank in Jakarta vertelde de politie dat ze een tekstbericht ontving met de mededeling 'uw telefoon ontvangt een verhoogde infrarode radiatie'. Vervolgens was er een draaiend licht waarop de vrouw op de grond viel. Ze kon haar lichaam naar eigen zeggen niet meer bewegen en begon enorm te transpireren, zo bevestigden ook getuigen.
Het ministerie van Communicatie is een onderzoek begonnen via de aanbieders van mobiele telefonie in Indonesië naar de zender van de merkwaardige berichten.
Die zijn verstuurd via een nummer van een nieuw bedrijf in Indonesië. Telecombedrijven menen dat deze 'terreurberichten' mogelijk afkomstig zijn van iemand die van de nieuwe concurrent af wil. Anderen zeggen dat iemand met politieke doeleinden onrust wil zaaien onder de mobiel bereikbare bevolking.


› reageer

Je neemt dit toch niet serieus???

› reageer

Volgens mij heeft er nu iemand ergens ontzettend veel lol omdat een verhaal dat hij compleet uit zijn duim heeft gezogen en natuurlijk totaal niet mogelijk is nu in de krant staat... Misschien even geenstijl checken?

› reageer

Indahnesia.com heeft ook nog wat magic:
JAKARTA, 17 May 2008 - Police advised the public to ignore a Short Messaging Service (SMS) text involving a so-called group of black magic followers from Indonesia trying their witchcraft through the telecommunication network. The text told people not to pick up their mobile phone if the colour of the caller number flashing on the phone was in red, claiming the black magic followers were trying their 'ilmu' (knowledge) through phone.

It also claimed that if people answered the call they would die. A district Police Chief, Jaafar Muhammad Yusof told the public not to believe the SMS, saying it is irrational and illogical. "We do not know the purpose behind this but the public should not be influenced and be worried by it," he said, adding his friends from Kuala Lumpur had also forwarded him the same SMS. It was learnt the SMS was spread since Wednesday night.

Die nieuwe concurrent waar de Telegraaf over spreekt is trouwens 3. Ook wel 'Tiga of Three' Een sterkgroeiend netwerk met goede nationale tarieven. O.a. gratis onbeperkt onderling smssen binnen het 3 netwerk. Een groot probleem is nu echter nog dat bijna niemand er mee rond loopt. 3 heeft een slecht imago omdat het bereik erg slecht zou zijn. De Indonesiërs zijn erg principieel. Zelf heb ik er een tijdje mee rondgelopen om eens uit te testen en moet zeggen dat het eigenlijk wel mee valt in de steden. Daarbuiten ben je veel beter af met een andere aanbieder. Internationaal SMSsen met 3 is wel dubbel zo duur (8 eurocent) dan met de concurenten XL, Indosat of Telkomsel (4 eurocent). Dataplans hebben ze nog niet itt de concurenten en voor internationaal bellen hoef je ook niet bij ze te zijn. Voor de locals misschien nuttig, voor 'touris' absoluut niet interessant.

Geef mij Indosat maar. Met een Mentari simmetje van nog geen 70 cent bel ik voor 16,5 cent per minuut naar Europa (incl mobiel), sms ik voor 3,5 cent internationaal en 3G is ook nog redelijk betaalbaar.

Zie ik daar trouwens politie staan? Hoeveel heeft die kwaadwillende de politie betaald om ze zo gek te krijgen? In Indonesië is álles te koop. _/-\o_

› reageer

Ik vind het wel wat laat voor een 1 april grap, of is het te vroeg?

Op welke datum begint in Indonesië het nieuwe jaar?

› reageer

Tahun Baru (Nieuwjaar) is gewoon op 31 december om 17:00 / 18:00 Nederlandse tijd.

(Afhankelijk van tijdzone)

› reageer

Dan lijkt het er op dat iemand via bluetooth aan het klieren is, maar dat je een soort shock verkeren en lichamelijk verzwakt zal zijn lijkt mij wel erg ver gezocht.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.