T-Mobile: Meer klanten, meer TB minder ARPU

Dan gaat het toch minder? ARPU * aantal klanten geeft nu een lagere opbrengst dan de oude cijfers..

› reageer

T-Mobile: dataverkeer in 2008 explosief gegroeid
Door Arnoud Wokke, vrijdag 27 februari 2009

De introductie van de iPhone heeft gezorgd voor een explosieve groei van het dataverkeer op het Nederlandse netwerk van T-Mobile. In december werd wekelijks ongeveer 20,5TB verstookt; in juni was dat nog 3,1TB.

Hoewel mobiel internet in het laatste halfjaar van 2008 in het algemeen aan populariteit heeft gewonnen, lijkt de stijging van het dataverkeer toch voornamelijk toe te schrijven aan de introductie van de iPhone 3G, die in Nederland exclusief door T-Mobile wordt verkocht. In het eerste halfjaar van 2008 steeg het mobiele dataverkeer ook, maar veel minder snel: van 2,5TB per week in januari naar 3,1TB in juni.

T-Mobile, dat vrijdag zijn jaarcijfers presenteerde, zag zijn klantenbestand stijgen van 4,9 naar 5,3 miljoen. In die stijging zitten geen klanten meer die afkomstig zijn van Orange, de provider die T-Mobile in 2007 overnam: die waren al in de jaarcijfers van 2007 verwerkt. De gemiddelde opbrengst per klant bleek flink te zijn gedaald: van 32 euro in 2007 naar 25 euro vorig jaar. De totale omzet over 2008 bedroeg 1,8 miljard euro.


Bron: Tweakers

Grote groei. Zelf dacht ik laatst dat het minder met T-Mobile ging door dit bericht.

› reageer

Dan gaat het toch minder? ARPU * aantal klanten geeft nu een lagere opbrengst dan de oude cijfers..

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.