Roaming prijzenoorlog?

Nja Nederland wordt overgeslagen.. smsen in passportlanden/europa wordt 13 cent. Starttarief blijft gewoon staan. smsen in het buitenland is nu dus goedkoper dan in Nederland als je buiten je bundel zit
En internetten wordt de halve prijs buiten de/zonder bundel, nog steeds veel te veel.

› reageer

Vodafone schrapt roamingtarieven tijdens de zomermaanden

Vodafone heeft voor een nieuwe zomeractie bedacht dat consumenten binnen de EU voor hetzelfde tarief kunnen bellen als in hun thuisland. De actie is geldig in 35 Europese landen en geldt zowel voor abonnees als prepaidbellers. Het ziet ernaar uit dat de roamingconcurrentie gaat losbarsten onder de telco's. Vodafone gaat als eerste provider in Europa het nationale tarief in rekening brengen als gebruikers vanuit een ander EU-land bellen. Het gaat hier wel om de zogenoemde EU Passportlanden van Vodafone, waartoe inmiddels 35 landen behoren. Vodafone biedt deze actie aan voor zowel prepaidgebruikers als abonnees. Voor deze laatste groep zullen de internationale belkosten buiten de bundel vallen, maar de provider berekent wel de normale nationale kosten. De actie begint op 1 juni en duurt tot en met eind augustus.

Gebruikers die reeds een Vodafone Passport-bundel hebben, hoeven niets te doen om van het lagere tarief in het buitenland gebruik te maken. Andere gebruikers moeten even met de klantenservice bellen om de gratis Passport-bundel aan te laten zetten. Dit kan overigens ook via internet, aldus Vodafone. Onbekend is nog of andere providers in dit aanbod zullen mee gaan, het is echter de verwachting dat ook KPN zal gaan kijken naar de mogelijkheden. Vodafone Nederland heeft nog niet laten weten of de Benelux mee gaat doen met deze actie, aangezien de actie voorlopig alleen in Engeland is aangekondigd.

Bron: All about phones

Waarschuwing: Passport tarieven kunnen erg ongunstig zijn bij data-roaming via meerdere sessies (veelvuldig aan/afmelden)

› reageer

Op zich leuk, maar wel hebben alle providers de buiten de bundel tarieven de afgelopen jaren stap voor stap omhoog geschroefd.

› reageer

Komt het niet uit de lengte dan wel uit de breedte. Providers zien ook dat hun inkomsten dalen door bellers in de EU. Dus dan gooien ze de binnenland tarieven maar omhoog. Overigens was de EU al bezig met de binnenland tarieven, als dat verhaal doorgaat kunnen we de toestel subsidies wel vergeten.

› reageer

[dpmodbreak]Dit topic gaat over roaming-prijzen ...[/dpmodbreak]

› reageer

Vodafone geeft aan binnenland tarief (uiten bundel tarief) = roaming tarief per minuut. Dan is de ontwikkeling van de binnenlandse tarieven dus wel de basis. Met de stijgende buiten bundel tarieven is mijn conclusie dat Vodafone in de actie slechts de vroegere 99 cent starttarief tijdelijk niet meer rekent. De verdere belprijs is nog steeds bijna even hoog als de maximum prijs die de EU in de volgende verlagingsstap nog gaat toestaan. Al met al een actie die veel positieve publiciteit voor Vodafone zal geven als het voor Nederland ook gaat gelden, maar in de praktijk toch minder bijzonder (al ben ik wel blij dat providers nu goed kijken wat ze doen met de buitenland aanbiedingen.

› reageer

dat is dus 25cent met een consumenten abo of 30cent met prepaid. Met ondernemers bundel is het het leukste 15cent met een 22,50 abo en daar gaat wel van de bundel. Het mag altijd goedkoper, maar dit zijn wel zeer acceptabele buitenland tarieven voor mij. Het 'enige' wat ze schrappen is de 79cent zeg je, maar dat heeft een waarde van ongeveer 3minuten en gezien de meeste gesprekken <2minuten zijn scheelt dat een berg.

› reageer

Als het inderdaad ook doorgaat voor in de Benelux, dan is die ondernemersbundel inderdaad de geheime tip! Dat ging al met tegoed en alles ook buitenland verkeer daaruit halen, maar als deze nieuwe actie ook hier komt, dan teken ik er voor!

› reageer

25 cent? Dat is toch oud nieuws, Vodafone maakt al maanden reclame hiermee. Het is pas gelijk aan de nationale tarieven als de belminuten uit de maandelijkse belbundel komt.

› reageer

Zie bovenstaande bijdrage van V-power: de 79 cent starttarief is er in de actie vanaf, en dat is wel substantieel als je slechts korte gesprekken voert.

De actie is trouwens nog steeds niet aangekondigd voor Nederland, dus het starttarief blijft voor ons gewoon staan.

› reageer

Ik krijg net op mn Orange UK prepay een sms dat sms'en in heel Europa vanaf 1 juli max 10 pennies (pond-cent) kost. Hier in de UK breekt de roaming prijzenoorlog dus door

Overigens kost bellen met vodafone UK prepay in de UK (en nu dus ook de rest van Europa) 20 pennies per minuut en sms'en 10 cent.

Vodafone UK is nu dus wel heel braaf. Want je kan voor 10 pond per maand een freedom pack toevoegen aan je prepay, dan krijg je 300 sms en 100 minuten. Daarnaast is bellen naar het buitenland echt goedkoop (zoals de kleine budgetmaatschappijen in NL, een paar cent naar vaste lijn in buitenland) en nu dus ook geen roaming kosten. Ik zit nu nog bij Orange (UK) (krijg iedere woensdag 2 voor prijs van 1 bioscoop ticket en 5 / 15 pennies per minuut naar Nederlandse nummers), maar ga overstappen naar Vodafone.

› reageer

Nja Nederland wordt overgeslagen.. smsen in passportlanden/europa wordt 13 cent. Starttarief blijft gewoon staan. smsen in het buitenland is nu dus goedkoper dan in Nederland als je buiten je bundel zit
En internetten wordt de halve prijs buiten de/zonder bundel, nog steeds veel te veel.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.