Onderzoekers kapen TAN-code met mobieltje

http://www.telecomvergelijker.nl/thread/27561

Closed

› reageer

Onderzoekers kapen TAN-code met mobieltje
Uitgegeven: 22 mei 2009 18:24
Laatst gewijzigd: 22 mei 2009 20:11

RIJSWIJK - Onderzoekers van webwereldbeveiligingsbedrijf Ultrascan zijn erin geslaagd met een gehackte mobiele telefoon een zogeheten TAN-code te onderscheppen. Zo\'n code is nodig bij internetbankieren om transacties goed te keuren.

Dit meldde ict-website Webwereld vrijdag. Sommige banken zoals de Postbank in Duitsland en de ING in Nederland sturen TAN-codes via sms-berichten. Met een gestolen mobiel telefoonnummer in combinatie met inlogcode en wachtwoord voor internetbankieren, zouden hackers rekeningen kunnen leegroven.

Criminelen proberen die gegevens van klanten te bemachtigen via phishingmails, waarin staat dat het account wegens te veel inlogpogingen is geblokkeerd. Ze linken vervolgens naar een schijnbaar authentieke maar valse pagina om het account opnieuw te activeren en vragen naar gebruikersnaam, wachtwoord en pasnummer.


Kapen

Met een hergeprogrammeerde Nokia 1100 lukte het de medewerkers van Ultrascan een mobiel nummer van iemand te kapen en een TAN-code van de Duitse Postbank te onderscheppen, liet het bedrijf weten. Het gaat nu verder testen of de aanval vaker mogelijk is met een Nokia 1100.

Ultrascan hoopt een manier te vinden om criminelen te traceren die de Nokia\'s gebruiken voor bankfraude, aldus Webwereld.

© ANP
Bron

› reageer

Met een:
- gehackte telefoon
- gestolen mobiel telefoonnummer
- combinatie inlogcode en wachtwoord
- phishingmails

Je moet er toch nog heel wat voor doen, voordat je een rekening leeg kunt plunderen. Als je een normale baan zoekt, kom je makkelijker aan geld. En eerlijker...
En wie trapt er tegenwoordig nog in een phishingmail, terwijl je er voortdurend op wordt gewezen nooit je wachtwoorden, pincodes enz. te geven. Zelfs niet als de bank erom zou vragen...
Het hele kapen is gebaseerd op onzorgvuldigheid van de klant. Het geeft volgens mij alleen maar aan hoe veilig het systeem is.
Ik zal er vannacht niet wakker van liggen!

› reageer

http://www.telecomvergelijker.nl/thread/27561

Closed

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.