Overzicht mobiel internet Spanje

Vodafone Spanje heeft de minimale opwaardeertermijn voor prepaidkaarten en data simkaarten sinds enkele weken van 9 maanden naar 6 maanden teruggebracht. Best jammer! Vaker opwaarderen kost meer en zo blijf je je kaart maar in de gaten houden. Niet optimaal dus.

Ik heb wel ervaren dat de 3 G dekking sterk verbeterd is de afgelopen jaren en het netwerk is nog steeds retesnel.

› reageer

Ik heb vanavond even geprobeerd om een duidelijk overzicht te krijgen van de lokale aanbieders van mobiel internet op je laptop in Spanje (bedoeling is dus om daar een simkaart te kopen). Tot dus ver is dit mijn overzicht met alle 4 de bedrijven die een eigen netwerk hebben:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provider: Movistar (Telefonica)
Website: http://www.movistar.es/fwk/cda/controller/page/0,2190,8887_164202700_164202684_0_0,00.html
Vorm: Prepaid
Snelheid: 1 Mbps download, 348 Kbps upload
Tarief: 3,48 euro per blok van 30 MB dataverkeer met een max. van 13,92 euro per dag
Bundels: Geen

Restricties/voorwaarden: Geen/onbekend

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provider: Vodafone ES
Website: http://www.vodafone.es/particulares/tarifas/internet-en-movilidad/bonos-prepago/
Vorm: PrePaid
Snelheid: Onbekend. Wellicht 3 Mbps download net als de niet prepaid-klanten? Upload geheel onbekend.
Tarief: 3,36 euro per dag per blok van 9 MB dataverkeer, met een max. van 16,82 euro per dag
Bundels:

19,- euro voor 150 MB (90 dagen geldig), daarna reguliere tarief (of nieuwe bundel nemen)
39,- euro voor 400 MB (90 dagen geldig), daarna reguliere tarief (of nieuwe bundel nemen)
59,- euro voor 1 GB (90 dagen geldig), daarna reguliere tarief (of nieuwe bundel nemen)
29,- euro voor 1 GB binnen 7 dagen (daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 128 Kbps)
39,- euro voor 1 GB binnen 15 dagen (daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 128 Kbps)
59,- euro voor 1 GB binnen 30 dagen (daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 128 Kbps)

LET OP: Het is mij onbekend of de bundel-tarieven incl. of excl. BTW zijn. Overige tarieven zijn incl. BTW.

Restricties: Geen P2P en Voip toegestaan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provider: Yoigo
Website: http://www.yoigo.com/tarifas/internet_para_llevar.php
Vorm: PrePaid
Snelheid: 3,2 Mbps download, upload onbekend
Tarief: 3,48 euro per dag met 100 MB inbegrepen (daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 64kbps)

Bundels: Geen

Restricties/voorwaarden: Geen P2P en Voip toegestaan, en minimaal 6,- euro (excl./incl. BTW?) per maand besteden (geen idee wat er gebeurd als je dat niet doet, wellicht afgesloten?)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provider: Orange ES
Website: http://tiendamovil.orange.es/subportada_novedades.asp?promocion=Internet%20Everywhere&utm_source=orange&utm_medium=autopromo&utm_term=tienda&utm_campaign=movil
Vorm: PrePaid
Snelheid: Download en upload onbekend
Tarief: 3,90 euro per dag met maximaal 250 MB dataverkeer, daarna geen extra kosten, enke limiet op snelheid van 128 Kbps
Bundels: Geen

LET OP: Het is mij onbekend of de genoemde tarieven incl. of excl. BTW zijn.

Restricties: Geen/onbekend

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zijn er nog mensen die dit kunnen aanvullen of bepaalde dingen kunnen verduidelijken? Eventuele eigen ervaringen zijn ook van harte welkom.

› reageer

Movistar overal dekking maar duur prijs incl. btw
Vodafone werkt goed en snel goede dekking. Ook het 1 Giga pakket is 90 dagen bruikbaar. Per sessie minimaal 1 MB wordt gerekend.Ik kon alleen niet uitvogelen hoeveel data ik verbruikt/tegoed had.
Prijzen incl.btw
Yoigo Niet overal dekking prijs 6 euro is excl.BTW. Als je dit niet gebruikt in 1 maand, werd bij mij niet afgesloten. Ook nergens om gevraagd. Dus? Nadeel Yoigo, moelijk op waarderen, weinig bekendheid,behalve toerist gebieden.
Orange Niet geprobeerd.
Tip. Prepaid kopen met Paspoort. Geef direct Spaans woonadres op (Camping of zo) Nederlands adres geeft veel problemen,met verkopers.
Nadeel. Opwaarderen met Nederlandse Visa card via website´s werkte niet. Movistar gebeld en zeiden opladen werkt alleen met Spaanse banken of creditcard.

› reageer

Ik denk dat ik voor Vodafone ga. Maar een simkaart kopen in Spanje, is dat erg lastig? Ik begreep dat je sowieso legitimatie nodig hebt (we hebben 't toch over prepaid?). Mogen ze dat dan ook officieel verkopen aan buitenlanders? En als dat zo zou zijn dan zou je dus eigenlijk ook met een NL-adres dat pakket moeten kunnen kopen?

Voor zoeits kan ik neem ik aan gewoon een normale prepaid sim kopen van Vodafone ES en dan die code SMS-en om 't internet te activeren? Heb ik neem ik aan geen speciale UMTS-simkaart o.i.d. voor nodig?

Verneem graag jullie ervaringen...

› reageer

Je heb in Spanje ook een speciale data prepaid card, net als hier in NL, van Vodafone.
Klopt in Spanje is er een legitimatieplicht ook voor prepaid telefoons Vanaf 1 November 2009 gaan zelfs ongeregistreerde prepaid kaarten de lucht uit! Dag nummer en saldo! Er is al wel een jaar lang aandacht aan besteed, en je kreeg op je telefoon SMSjes dat je je moest laten registreren.
Ik heb een paar nummer geregistreerd, en elke keer was het een probleem met de verkopers, in de winkels, omdat ze mijn Nederlandse adres niet in de computer konden voeren.
Postcode en burgerservicenummer zijn anders.
Mijn oplossing was/is dus een Campingadres opgeven, en dit gaat gewoon goed.


› reageer

Met grote belangstelling bovenstaande gelezen.
Ik gebruik in Nederland onderstaande provider

https://www.simyo.nl/selfcare/servlet/Start

Dit werkt prima en goedkoop.

Ga van de winter weer naar Spanje en wil daar overwinteren en natuurlijk internetten.
Vraag: Als je de site van hierboven bekijkt dan kan men ook hier ook de Spaanse prvider kiezen en zou graag enige uitleg ontvangen hoe het daar in z'n werk gaat.
Spaans kan ik niet lezen )laatstaan verstaan)
Misschien iemand hier voor uitleg?
Tom

› reageer

@bramsnor: Bedankt. Die data prepaid kaart kan je neem ik aan gewoon bij een willekeurige telecom/vodafone winkel kopen? Neem aan dat die voldoende te vinden zijn in de toeristische gebieden (zit in omgeving Alicante/Benidorm). Weet je toevallig wat ze daar ongeveer voor vragen?

@Tom5: Je zal in dat geval een Spaanse simkaart moeten zien te bemachtigen (ben ik dus ook naar op zoek). Als je je (Simyo) kaart uit NL gebruikt en daar gewoon een Spaanse operator op selecteert, dan betaal je flink, omdat je dan aan het roamen bent. Een Spaanse simkaart is, gezien je dan niet aan het roamen bent, maar 'thuis' bent, goedkoper. Zie bovenstaande discussie over hoe je die kan bemachtigen. Let ook op dat je modem simlock-vrij is en je software niet gelockt is op bepaalde netwerken. Voor het Vodafone E172 USB modem kan je daar hier een handleiding van vinden.

› reageer

Ja het is mij bekend dat je in het land waar je vertoeft een kaart moet kopen.
Ik denk zelf dat de enige mogelijkheid is om een sim kaart van Simoy via internet daar te bestellen op naam van een Camping (hotel) of iets dergelijks en daar dan even overleggen met de receptie.
Tom

› reageer

op www.prepaidgsm.net is ook info te vinden in het engels. Weet niet of de info nog up to date is maar op zich is dit een handige site.

› reageer

Tom5 ik heb even bij simyo.es gekeken. De enige die ik niet uitgeprobeerd heb, maar bij de voorwaarden staat dat je een creditcard moet hebben gekoppeld aan een bankrekening (Spaanse) en een fysiek adres, waar ze je kaart naar toe kunnen sturen. Dat adres moet kloppen met je legitimatie!
Is trouwens prima aanbieding nu, en internet is ook goedkoop, alleen staat er niet bij of dit alleen voor je 3G telefoon is of ook gebruikt kan worden met een dongle op je laptop.
Even goed navragen dus.

wosp je kan op elke staathoek wel een telefoonwinkel vinden daar.
Meestal zijn er aanbiedingen, met telefoons (gelokt) sim only is meestal kost de prijs van het bel tegoed.

› reageer

@Juliusvandermeer
Mijn engels is te slecht om hier uit te komen )dank)
@Bramsnor
Vorig jaar was er op een Spaans forum een nederlander die hiermee op een laptop mee internette
Ook kun je daar voordelig een simlock vrije stick kopen,
Dus de kaart is wel in orde maar het probleem is voor mij de creditkaart met een spaans adres.
Misschien meld zich nog iemand die hier mee werkt.
Tom

› reageer

wosp je kan op elke staathoek wel een telefoonwinkel vinden daar.
Meestal zijn er aanbiedingen, met telefoons (gelokt) sim only is meestal kost de prijs van het bel tegoed.


Oke, dat moet niet zo'n probleem worden dan. Maar een prepaid telefoon gaat het ook niet worden toch? Gezien ik dan geen UMTS simkaart heb, maar een normale?

Bedankt voor alle duidelijkheid en hulp tot nu toe!

› reageer

Sorry je heb helemaal gelijk met die telefoon.

› reageer

Inmiddels weer terug in NL.

Zoals eerder gemeld ben ik gegaan voor een Vodafone PrePaid UMTS Sim-Only. Heb deze gekocht in een Vodafone winkel in Benidorm (straat achter de boulevard in het Levante gedeelte richting McDonald's). Ik ben daar keurig geholpen, aangegeven wat ik wilde en ze hebben alles voor me in orde gemaakt (incl. activatie van de bundel voor internet die ik wilde, kon dus gelijk internetten na aanschaf). Medewerkster sprak gebrekkig Engels, maar zette zich goed in waardoor we er toch goed uitkwamen. Dat ik geen adres in Spanje had was geen enkel probleem, ze hebben het adres van de winkel gebruikt.

Simkaart kostte 24,- euro en daarbij zat 12,- euro tegoed inbegrepen. Gezien mijn gewenste pakket 29,- euro kost (15 dagen unlimited (FUP) internet) moest ik nog 20,- euro beltegoed bijkopen. Uiteindelijke kosten waren dus 44,- euro met daarbij 3,- euro beltegoed over. Je moet elke 9 maanden opwaarderen om beltegoed en simkaart actief te houden. Dat kan ook vanuit NL met creditcard (link) en kan al vanaf 5,- euro. Bij een pakket van 29,- euro zou dus eens in de 4,5 jaar een bezoek aan Spanje genoeg zijn om de simkaart actief te houden. Ik heb dan ook maar besloten om dat te gaan doen.

Wellicht ten overvloede maar ik heb deze Sim-Only in een Vodafone HuaWei E172 uit NL gebruikt. Hij moet dan wel voorzien zijn van de Mobile Partner software i.p.v. de standaard Vodafone software en hij moet uiteraard simlock-vrij zijn. Info over hoe dit zo te krijgen is kan je hier vinden. Verder heb je voor Mobile Partner nog de profiel instellingen nodig behorende bij het Vodafone ES netwerk. Je kan deze helemaal standaard laten, behalve deze instellingen:

APN: airtelnet.es
Username: vodafone
Password: vodafone

› reageer

Let er wel even op of de winkel je kaart ook op jouw naam geregistreerd heeft. Is er een kopie van je paspoort gevraagd? Anders dit nog voor november terplekke regelen om te voorkomen dat je nummer uit de lucht wordt gehaald.

› reageer

Jep, in mijn geval wel. Op de kopie overeenkomst die ik heb staan ook mijn volledige gegevens, beh. dan het adres . Ze hebben ook een kopie van legitimatie gemaakt.

› reageer

Ik heb het net geregeld met een htc hero die ik als modem gebbruik. Er is dus geen apate umts kaart of zo paspoort nodig , verder niets. Spaans adres is idd gewenst.

› reageer

Alle problemen opgelost, want The Phone House (in Spanje) verkoopt nu MoviData prepay kaarten 100 MB voor 6 euro! en onbeperkt geldig dus verloopt niet! Je kan er alleen maar mee internetten en niet telefoneren.
Ik heb er 1 gekocht met VRIJ MODEM (usb) voor 59 euri en 400 MB tegoed er op.
Nou het werkt nu al een week toppie overal aan de kust.Ik reis met een Camper

› reageer

ik heb heel goede ervaringen met de Vodafone winkel in Althea (komend via de 332 van af Valencia na de brug van althea eerste straat rechts dan ca. na 100 mtr aan de rechter kant. men spreekt er Engels en ik ben er prima geholpen. ik had eerst een kaart met een maximum van 400 MB. ik controleerde elke dag het verbruik via *134#. als ik dit nummer belde kreeg ik een sms berichte met het nog openstaande saldo. elke dag gebruikte ik ongeveer 1 euro. toen ineens om onbegrijpelijke reden ging het tegoed van ca 27 euro naar 7 euro. en de dag erna na 1 euro en nog wat. ik kon toen ook niet meer internetten. Vandaag (17 november) ben ik weer naar die winkel gegaan en gevraagd hoe dit nu mogelijk is. Men belde daar voor mij iemand van Vodafone waar ik vragen aan kon stellen over dit probleem in het Engels. Deze persoon stond mij ook vriendelijk te woord, maar kon mij niet direct antwoord geven en beloofde mij terug te bellen. Dit heb ik niet verder afgewacht. Ik werd echter door het personeel van de winkel getipt op de mogelijkheid van 15 dagen onbeperkt internet voor 29 euro. Dit in plaats van mijn eerder gekochte tegoed van 29 euro voor 400 MB. Prima geregeld dus. Omdat ik van plan ben ieder jaar aan de Costa Blanca te gaan overwinteren is dit voor mij dus een belangrijk item.

› reageer

sorry,

in mijn vorige bericht schreef ik "komende vanuit valencia op de 332 na de brug eeste straat rechts" moet zijn vierde (of vijfde straat rechts.

› reageer

www.internet-op-reis.nl

voor Gran Canaria
www.wavenetcanarias.com

dit zijn ook redelijk goedkope aanbieders

› reageer

Mijn ervaring met internet in Spanje op mijn laptop met een simlockvrije Huawei stick:
--------------------------------------------------------------
Provider: Carrefour Movil (op Orange netwerk)
Website: http://www.carrefour.es/telecom/internet-movil/index.html
Vorm: PrePaid
Snelheid: 3.6 Mbit/s download en 1.4 Mbit/s upload
Tarief: 1 euro (excl. 18% BTW) per dag met maximaal 100 MB dataverkeer, daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 128 Kbps
Bundels: Tarifa bono 1 Gb, 19 euro (excl. 18% BTW) voor 1024 Mb (max. 30 dagen), daarna geen extra kosten, enkel limiet op snelheid van 128 Kbps

Aanschaf: Online alleen mogelijk met een Spaans adres en Spaans belastingnummer. Dus in Carrefour supermarkten kopen voor 10 euro (incl. BTW) voor de simkaart (prepago datos), inclusief 5 euro tegoed. Met mijn Nederlandse paspoort de simkaart gekocht en geregistreerd op mijn Nederlandse adres.

Opwaarderen: In de winkel of online. Tegoed opvragen via *113#
Handleiding: PDF (Spaans)
Restricties/bijzonderheden: minimumverbruik 3 euro per maand. Geldigheid simkaart onbekend. APN=carrefourinternet.

› reageer

Ik heb een Vodafone ES simkaart gebruikt in Noord Spanje (Pico's dÉurope) Langs de kust was de 3G dekking prima en was het netwerk retesnel!

Ging je echter de heuvels, hoogvlakten en bergen van de Pico's in dan kon je nergens meer 3G dekking vinden. Ook niet in de wat grotere plaatsen en dus ook geen 3G in de drukke dichter bevolkte plaatsen daar. Met 1 mast in de stad had men daar een hele bewoonde hoogvlakte van snel 3G internet kunnen voorzien. Orange kon dat wel, Movistar en Vodafone niet. Zal wel bezuiniging zijn. Gek genoeg heeft Vodafone daar niet eens EDGE op de masten geactiveerd, dus val je meteen terug naar GPRS met de bijbehorende lage GPRS snelheid. Vodafone richt zich duidelijk vooral op plaatsen waar veel buitenlandse toeristen komen(is het oosten en zuiden langs de kust). Het Noorden is in 3G dekking bij alle providers nog erg onder ontwikkeld.

Is er daar wel een netwerk wat EDGE ondersteund? De 3G dekking is in Spanje nog lang niet zoals wij die hier in NL kennen. In bijvoorbeeld Frankrijk werkt EDGE prima in de rural gebieden.

NB. als je creditcard niet werkt, dan kan je ook opwaarderen via de Duitse website: www.gsm-webshop.com . Ze verkopen ook simkaarten. Alles is daar wel wat duurder. Maar de winkel moet wel wat opleveren natuurlijk. Het is volgens mij een Duitse eigenaar van een GSM winkel op Mallorca die voor Duitsers services aanbied. Alles op zijn Duits, dus tamelijk formeel. Ik heb er mijn simkaart gekocht omdat ik geen gez**k wilde in Spanje. Alles werd keurig afgehandeld, zelfs de registratie op afstand werd gedaan.

› reageer

Even een update over mobiel internet met Carrefour in Spanje:
Aangezien ik nog een simkaart had die minder dan 1 jaar terug (11 maanden) voor het laatst gebruikt was, besloot ik eerst om te checken of deze nog zou registreren in het netwerk. Tot mijn verbazing werkte het. Ook het tegoed van vorig jaar (64 eurocent) was nog intact, ondanks de verplichting om minimaal 3 euro omzet per maand te hebben.
Na 5 euro beltegoed gekocht te hebben in een Schlecker winkel, kreeg ik na enkele minuten een SMS met de mededeling dat mijn lijn geactiveerd was. Kennelijk kostte dit 5 euro, want mijn credit was opeens gedaald naar de 64 eurocent van vorig jaar.
Na een verdere opwaardering de hele vakantie prima kunnen internetten voor 1,21 EUR voor 100Mb per dag op 3,6Mb snelheid. BTW is in Spanje sinds vorig verhoogd naar 21%.

› reageer

Vodafone Spanje heeft de minimale opwaardeertermijn voor prepaidkaarten en data simkaarten sinds enkele weken van 9 maanden naar 6 maanden teruggebracht. Best jammer! Vaker opwaarderen kost meer en zo blijf je je kaart maar in de gaten houden. Niet optimaal dus.

Ik heb wel ervaren dat de 3 G dekking sterk verbeterd is de afgelopen jaren en het netwerk is nog steeds retesnel.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.