[UK] T-Mobile en Orange praten over samenwerking

Ze zeggen dat ze verder gaan als Orange omdat de naamsbekendheid in de UK van hen groter is.

› reageer

T-Mobile en Orange praten over samenwerking
Uitgegeven: 7 september 2009 17:29

LONDEN - De mobieletelecombedrijven T-Mobile en Orange voeren exclusieve gesprekken over een omvangrijke samenwerking in Groot-Brittannië.
Bronnen rond de onderhandelingen meldden maandag dat de partijen mogelijk al dinsdag met hun plannen naar buiten zullen komen.

Deutsche Telekom, de eigenaar van T-Mobile, denkt al langer na over de toekomst van zijn Britse dochter, die op de Britse markt achterblijft bij andere grote telecomaanbieders.

Orange is onderdeel van France Télécom.

De twee bedrijven zouden een onderneming willen opzetten waarin zij beide participeren. In Nederland deden de concerns in 2007 al zaken. Toen werd de Nederlandse tak van Orange voor 1,3 miljard euro opgeslokt door T-Mobile.


Grootste

T-Mobile en Orange kunnen samen de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Groot-Brittannië vormen. T-Mobile is nu nog de nummer vier, Orange de nummer drie.

Hun gezamenlijke marktaandeel bedraagt 37 procent. O2, eigendom van het Spaanse telecomconcern Telefónica, heeft 27 procent van de markt in handen, gevolgd door Vodafone met 25 procent.

De Britse markt is een zeer concurrerende markt met vijf partijen met een eigen netwerk en vele kleine partijen die netwerkruimte inhuren. T-Mobile schreef in het eerste kwartaal van dit jaar 1,8 miljard euro af op zijn Britse tak.

Diverse media meldden zondag al dat Telefónica en Vodafone bereid waren om 3,5 miljard pond sterling (4 miljard euro) te betalen voor T-Mobile UK.

© ANP

Bron

› reageer

Men heeft al besloten om samen veder te gaan zie

Nu.nl

› reageer

Gaat hard

› reageer

Titel aangepast

› reageer

Ben wel heel erg benieuwd onder welke naam de combinatie verder gaat. Orange, T-Mobile, of toch een nieuwe naam?

Edit:

Die Marken T-Mobile UK und Orange UK werden gemeinsam für 18 Monate nach Abschluss der Transaktion bestehen bleiben. In dieser Zeit soll das Management Alternativen für die Marke des Joint Ventures prüfen und wird eine Empfehlung für eine neue Markenstrategie entwickeln, die den Anteilseignern zur Zustimmung vorgelegt wird.

Bron: Deutsche Telekom (www.telekom.com)

› reageer

Volgens het Nu.nl verhaal is de telecomwaakhond al alert boven de 25% gezamelijk marktaandeel. Wederom een bewijs dat de mededingingsauthoriteit in Nederland heeft zitten slapen met de overnames van Telfort en Debitel door KPN en mogelijk ook bij de inlijving van Orange door T-Mobile.

› reageer

Ze zeggen dat ze verder gaan als Orange omdat de naamsbekendheid in de UK van hen groter is.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.