iPhone 3GS verkozen tot beste product van 2009

Beste product van 2009 is de Iphone???? Wat een bullshit zeg.

Die site die de verkiezingen heeft georganiseerd is een site met alleen maar reclameproducten. Volgens mij heeft de site de meest betalende client uitgeroepen tot produkt van het jaar.

Wat een slappe verkiezing zeg, wat een domme site over het algemeen eigenlijk.

› reageer

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. Apple is volgens de experts ook de beste fabrikant van consumentenelektronica in 2009. De HTC Hero bezet achter de iPhone 3GS de tweede plaats in de categorie beste producten. Als merk is HTC tevens beloond met de zilveren BesteProductAward 2009.

De verkiezing tot beste product van 2009 is gehouden door consumentenwebsite BesteProduct.nl. BesteProduct heeft de Nederlandse vakpers gevraagd naar hun beste en slechtste producten en merken van 2009. Aan het onderzoek hebben vijftig journalisten van gerenommeerde tijdschriften en internetsites deelgenomen.

iPhone
De winst van de iPhone 3GS is opmerkelijk, aangezien de derde generatie iPhone ten opzichte van zijn voorganger, de 3G, slechts op enkele punten is verbeterd. De iPhone geeft de concurrentie echter nog steeds het nakijken, oordelen de kenners. “Alles wat niet klopte aan de eerste iPhone en de iPhone 3G, is in dit model verbeterd”, stelt Erwin van der Zande, hoofdredacteur van Bright en een van de deelnemende experts aan het onderzoek.

HTC Hero
HTC, de Taiwanese producent van smartphones, scoort dit jaar een voltreffer met de introductie van de HTC Hero. Volgens de deskundigen heeft het toestel Google’s besturingssysteem Android op de kaart gezet. “HTC laat zien dat je je met een toestel echt kunt onderscheiden, zonder daarbij Apple te imiteren”, zegt gadget-journalist Gonny van der Zwaag.

Olympus PEN
De derde plek bij de producten is voor Olympus dat dit jaar goed scoorde met PEN E-P1, een retro compactcamera met verwisselbare lenzen. “Voor het eerst echt iets nieuws op cameragebied. Panasonic gebruikt het Micro Four Thirds-systeem al iets langer, maar Olympus laat zien hoe het echt moet”, zegt Ton Heijnen, hoofdredacteur van CHIP Magazine. De bronzen BesteProductAward bij de merken is voor ’s werelds grootste elektronicaproducent Sony, voornamelijk vanwege de introductie van de eReader.

E-reader
Diezelfde eReader zorgt voor tweespalt bij de experts, die duidelijk moeten wennen aan de lezer die volgens Sony het boek moet doen vergeten. De E-reader werd het vaakst genoemd als slechtste product van 2009, maar kreeg tevens voldoende positieve stemmen voor een top 10 plaats als beste product. “Readers gaan het worden, maar nu nog niet. Te duur in aanschaf, te weinig content en het ontbreken van wireless voor het makkelijk overzetten van boeken maken dit een geval van Nog-Even-Niet”, zegt redacteur Annemarie Korevaar van Computeridee en DutchCowgirls.nl.

Nokia tegenvaller
In die top 10 staan geen producten van Nokia. De Finse fabrikant, wereldwijd nog steeds marktleider in de verkoop van mobiele telefoons, heeft de vakpers dit jaar dan ook niet verrast met innovatieve producten. De teleurstelling over de productlijn van Nokia is zo groot, dat de fabrikant als slechtste merk van 2009 uit de verkiezing komt. Sjef Weller van Nu.nl: “Nokia maakt geen slechte producten, maar dit jaar lijkt het bedrijf in 2007 of 2008 te zijn blijven hangen. De nieuwste mobieltjes kunnen niet meekomen met de gelikte smartphones van bedrijven als Apple en HTC.” Gedeelde smart is halve smart, want Nokia deelt die positie met Motorola. Dat is minder verrassend, aangezien de Amerikaanse fabrikant begin dit jaar een complete productlijn schrapte.

Top 10
De volledige top 10 van beste producten ziet er als volgt uit:
1 Apple iPhone 3GS
2 HTC Hero
3 Olympus Pen E-P1
4 Canon EOS 7D
5 Philips Cinema 21 : 9
6 HTC HD2
7 Sony eReader Touch
8 Kodak Zi8
9 Windows 7
10 Intel X25 SSD harde schijf


Het volledige onderzoek vind je hier.

› reageer

Beste product van 2009 is de Iphone???? Wat een bullshit zeg.

Die site die de verkiezingen heeft georganiseerd is een site met alleen maar reclameproducten. Volgens mij heeft de site de meest betalende client uitgeroepen tot produkt van het jaar.

Wat een slappe verkiezing zeg, wat een domme site over het algemeen eigenlijk.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.