Universele telefoonlader - begin 2011

Bestaat al een draadje over:

http://www.telecomvergelijker.nl/thread/27250

› reageer

http://www.nu.nl/internet/2303120/universele-telefoonoplader-begin-2011-markt.html

Universele telefoonoplader begin 2011 op de markt
Uitgegeven: 30 juli 2010 15:55

AMSTERDAM – De universele oplader voor mobiele telefoons wordt iets later dan gepland, in januari 2011, op de markt gebracht.

Een woordvoerder van de Europese Commissie heeft een bericht hierover in de Duitse krant Die Welt bevestigd tegenover De Telegraaf.

De Europese Commissie dreigde de fabrikanten van mobiele telefoons eerder met Europese regelgeving als de universele oplader niet dit jaar vrijwillig ontwikkeld zou worden. De minimale vertraging is voor de Commissie geen probleem.

De tien belangrijkste fabrikanten van mobiele telefoons zullen uiteindelijk dus in januari 2011 een standaardoplader op de markt brengen. Samen hebben de fabrikanten 90 procent van de Europese markt in handen.

Het initiatief werd genomen door VVD-Europarlementariër Toine Manders. Hij wil af van de huidige situatie waarin steeds nieuwe adapters op de markt verschijnen. De consumenten kan vervolgens de oude weggooien. Dat leidt volgens Manders niet alleen tot ergernis, maar ook tot schade voor het milieu.

De Europees Commissaris Günter Verheugen van Industrie liet in juni vorig jaar al weten verheugd te zijn met de komst van de universele oplader en de bereidheid van fabrikanten als Apple, Motorola en Nokia om aan zelfregulering te doen, toe te juichen.

“EU-regelgeving had veel meer tijd gekost”, aldus Verheugen destijds. Hij verwacht dat het initiatief elders in de wereld navolging zal hebben. Manders laat aan de Telegraaf weten dat sommige fabrikanten nu al een universele oplader bij telefoons leveren. “Dat beetje uitstel maakt me niet uit. Als politicus werk ik op de lange termijn.”

› reageer

En mijn vraag is dan eigenlijk.... hoe gaat deze telefoonlader er uit zien? Welke aansluiting heeft ie?

En tweede vraag, zal men bij het aanschaffen van een nieuw toestel ook een telefoonlader erbij doen? Of zal je deze apart moeten aanschaffen?

Ik hoop persoonlijk het 2e, zodat men kan 'bezuinigen' op de verkoopprijs van nieuwe toestellen.

› reageer

Bestaat al een draadje over:

http://www.telecomvergelijker.nl/thread/27250

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.