Jongeren kunnen niet zonder mobiele telefoon

Weinig verrassende dingen eigenlijk, in het hele bericht. Kan me er alles bij voorstellen

› reageer

Uit een onderzoek dat MeMo[sup]2[/sup] heeft uitgevoerd in opdracht van T-Mobile blijkt dat 28% van de jongeren zich onrustig voelt zonder mobiele telefoon. Als reden wordt gegeven dat ze bang zijn iets te missen. Van de bijna 1400 deelnemers aan dit onderzoek geeft ruim een derde aan de mobiele telefoon geen seconde uit het oog te verliezen. Elke 5 minuten wordt de telefoon geraadpleegd op mogelijke nieuwe berichten.

Jongeren hebben twee keer zo veel behoefte hebben aan sms'en als gemiddeld Nederland. De grootste ergernis zijn sms'jes met spelfouten. Bijna de helft van de respondenten checkt voor het versturen een bericht eerst op spelling. De voornaamste redenen onder jongeren om te sms’en zijn om afspraken te maken (80%) en als alternatief wanneer men geen zin heeft om te bellen (59%).

Van de ondervraagde vrouwen geeft 40% aan meer te sms'en dan te bellen, waar 57% van de mannen de voorkeur blijft geven aan bellen. Vrouwen sms'en vaker de vraag hoet het met iemand gaat dan mannen (49% vs. 33%). Ook laten meer vrouwen dan mannen via sms weten dat ze aan iemand denken of om iemand geven (46% vs. 28%). Vrouwen kunnen ook moeilijker zonder mobiele telefoon (11%) dan mannen (5%). Mannen kunnen moeilijker zonder seks; van de mannen geeft 14% aan liever een maand zonder telefoon te leven dan een maand zonder seks terwijl dit voor slechts 4% van de vrouwen geldt. Voor jongeren staat de mobiele telefoon op de tweede plek van zaken die geen maand gemist kunnen worden en staat daarmee onder andere boven televisie, seks en koffie.

Bron: Persbericht T-Mobile

› reageer

Weinig verrassende dingen eigenlijk, in het hele bericht. Kan me er alles bij voorstellen

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.