Afrekenen per minuut mag niet

Het naar boven afronden van belminuten mag niet. Dat zei eurocommissaris Neelie Kroes zaterdagavond in het televisieprogramma Kassa. Volgens Europese regels moeten mobiele belbedrijven per seconde afrekenen.

Sommige Nederlandse telecombedrijven brengen voor een gesprek dat een minuut en een seconde duurt twee minuten in rekening. En dat mag volgens Europese regels niet, zegt Kroes.

"De Europese wetgeving staat boven de Nederlandse wetgeving."

Bron: Nu.nl

› reageer

Benieuwd of dit weer voor nieuwe wijzigingen gaat zorgen. :-)

› reageer

Ben benieuwd of dit tot compensatie of tot (collectieve) claims van consumenten gaat leiden als blijkt dat de afrondpraktijken helemaal niet gemogen hebben.

› reageer

Volgens mij is er sprake van een misverstand. Er is inderdaad een Europese verordening die het verbiedt om gesprekken op hele minuten af te ronden bij mobiele telefoongesprekken tussen landen, het zogenaamde roaming.

Dat zegt Felix Meurders ook in het begin van het gesprek: "Nu heeft de EU bepaald dat er voor bellen tussen landen niet meer mag afgerond worden op de hele minuut." Dat wordt echter in het verloop van het gesprek niet meer herhaald en lijkt het dan zelfs dat de Europese verordening van toepassing is op alle mobiele gesprekken. Mevrouw Kroes zaait daarbij ook de nodige verwarring door het voorbeeld van KPN erbij te halen.

Al met al waarschijnlijk een storm in een glas water...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.