KPN koopt provider CaiWay

Vandaag hebben KPN B.V. en de eigenaren CAIW Holding B.V. (“Caiway”) Investeringsfonds CIF BV en het management overeenstemming bereikt voor de overname van alle aandelen in CAIW Holding B.V.

CAIW Holding B.V. is onder de naam Caiway landelijk bekend als aanbieder van televisie-, breedband en telefoniediensten. Caiway gebruikt daarvoor de infrastructuur van CIF B.V. en die van andere kabelexploitanten. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uit te breiden en zijn positie op de breedbandmarkt te versterken.

CIF en Caiway hebben zich de afgelopen jaren gericht op de ontwikkeling van een geavanceerde infrastructuur en daarbij behorende interactieve dienstverlening. CIF zal zich nu verder focussen op het aanleggen van glasvezel naast de bestaande coaxiale kabelnetwerken. Caiway wil zich onder de vleugels van KPN blijven richten op het ontwikkelen van toonaangevende diensten op de infrastructuren van CIF en andere infrastructuuraanbieders.


Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway, over de voorgenomen transactie:
“De activiteiten van Caiway als dienstenaanbieder behoren niet tot de kernactiviteiten van CIF. Daarom is gezocht naar een aandeelhouder die beter aansluit bij de ambities van Caiway. Met de technologische kennis en ervaring van KPN kunnen we blijven investeren in de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten. Caiway is voorloper in de Nederlandse kabelmarkt, zoals met de introductie van 100% digitale televisiediensten in 2010. Met de uitrol van een supersnel glasvezelnetwerk door CIF en sterke aandeelhouder KPN kunnen we onze ambitie realiseren om ook op de lange termijn het meest betrouwbare en snelle netwerk met bijbehorende geavanceerde dienstverlening aan onze klanten te bieden. Het team binnen Caiway kijkt uit naar de kansen die deze nieuwe situatie biedt voor verdere professionele en persoonlijke groei”.

De Ondernemingsraden van CAIW Holding B.V. en KPN B.V. zijn op de hoogte gebracht van de voorgenomen transactie en om advies gevraagd. De aandelenverkoop zal worden geëffectueerd na de gevraagde toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Bron: website Caiway

› reageer

Bericht staat ook op website van KPN.

› reageer

Waarom vindt de NMa dit allemaal zomaar goed (ik weet het, ze moeten officieel nog goedkeuren maar hebben ze ooit nee gezegd)? Er blijft weinig concurrentie over zo...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.