VodafoneVodafone verhoogt prijs abonnementen

Laatste update: 14 september 2011 16:26
AMSTERDAM – Vodafone gaat de prijzen van mobiele abonnementen in januari 2012 met tien euro verhogen. In ruil daarvoor wordt onbeperkt sms’en ingevoerd.

Dat onthult Tweakers.net woensdag op basis van diverse bronnen. Ook heeft de website in het systeem van Vodafone kunnen kijken. Volgens de provider gaat het om vals bewijsmateriaal.

De veranderingen vinden vooral plaats in de Bel+sms+web-abonnementen. Ook verandert er iets aan de Bel+sms+web Smart-bundels, maar daar is weinig over bekend. Het verschil van Smart is dat er bijvoorbeeld een hogere internetsnelheid geboden wordt.

10 euro

Gemiddeld worden de Web-abonnementen zo’n 10 euro duurder. Waar nu voor Bel+sms+web 150 nog 30,50 euro wordt betaald, zal dat vanaf januari 2012 volgens de bronnen 40,00 euro zijn.

Ook inhoudelijk verandert er iets aan de abonnementen. Zo worden bij het bovengenoemde abonnement vanaf volgend jaar 150 belminuten aangeboden, de sms’jes gaan niet meer uit deze bundel. Die zijn standaard onbeperkt. Daarnaast is er voor de 40,00 euro 300MB aan mobiel internet beschikbaar.

In feite betalen de klanten dus 10 euro extra voor onbeperkt sms'en en de helft meer belminuten. Mogelijk probeert Vodafone zo sms'en te stimuleren nu providers de inkomsten uit sms-verkeer zien teruglopen door de komst van onder meer WhatsApp.

Over de Smart-abonnementen weet Tweakers alleen te melden dat de prijzen hetzelfde blijven, maar er inhoudelijk wel iets verandert. Wat dat is, is niet bekend.

Reactie

"Deze informatie onjuist, we weten niet waar dit vandaan komt", laat een woordvoerder van Vodafone in een reactie weten. Volgens de woorvoerder gaat het om dummy-structuren die aangemaakt worden in het systeem.

Die dummy-structuren worden in het systeem aangemaakt als voorbereiding op een eventueel prijsplijn om het systeem daarop voor te bereiden. De informatie die erin staat is echter fictief en gewoon willekeurig ingevuld.

Volgens de woordvoerder zijn er nog geen besluiten genomen over wat voor prijsplan dan ook. Ook bevestigt Vodafone niet dat er begin 2012 sowieso een nieuw prijsplan komt.

Een overzicht van de veranderingen is te zien bij Tweakers.net.

Bron: nu.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.