Multiband frequentieveiling

Multiband frequentieveiling

In het voorjaar van 2012 gaat Agentschap Telecom vergunningen veilen voor het gebruik van de 800-, 900-, 1800 MHz-band.
Waarom een nieuwe verdeling?

Op 26 februari 2013 lopen vergunningen voor GSM in de 900- en 1800 MHz-band af. Op 24 januari 2010 heeft de toenmalige Staatssecretaris van Economische Zaken bepaald dat de vergunningen niet worden verlengd, maar opnieuw worden uitgegeven. Een nieuwe verdeling bevordert de marktwerking en creëert meer ruimte voor innovatie. Daarnaast geeft een nieuwe verdeling instapmogelijkheden voor nieuwkomers. Dat is in het belang van zowel marktpartijen als consumenten.
Wat zijn de uitgangspunten?

In de Strategische nota mobiele communicatie is uiteengezet op welke wijze de overheid tot 2017 omgaat met de uitgifte van de schaarse frequentieruimte voor mobiele communicatie. De 800, 900 en 1800 MHz-verdeling zal plaatsvinden langs de lijnen die zijn uitgezet in deze nota en in de nota Frequentiebeleid 2005. Belangrijk doel van de strategische nota is om effectieve concurrentie voor de langere termijn te behouden. Om dit doel te bereiken is besloten om de toetredingsbarrières voor nieuwkomers te verlagen en bij de komende verdeling 2x10 MHz aan frequentieruimte in de 800 MHz band voor nieuwkomers te reserveren. Indien geen nieuwkomers meedoen aan de veiling zal de frequentieruimte beschikbaar zijn voor alle partijen die meedoen aan de veiling.
Welke frequentiebanden worden geveild?

Naast de 800-, 900- en 1800 MHz-band worden er ook vergunningen verleend in andere frequentiebanden. Het gaat hier om frequentieruimte die niet vergund is in de 2,6 GHz- veiling en frequentieruimte die is teruggegeven aan de staat. Een compleet overzicht van de frequentiebanden die onderdeel gaan uitmaken van de veiling vindt u rechtsboven op deze pagina, onder 'Downloads'.

bron Agentschaptelecom

› reageer

Is uitgesteld, wordt waarschijnlijk zomer 2012 .
http://www.nu.nl/internet/2634339/frequentieveiling-waarschijnlijk-uitgesteld.html

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.