Toezichthouder waarschuwt voor webwinkels

De Consumentenautoriteit waarschuwt voor het bestellen van artikelen bij de webwinkels Mijngsmwinkel.nl en Dutchfone.nl. De toezichthouder zegt meldingen te hebben ontvangen dat mobiele telefoons niet zijn geleverd aan klanten die er wel voor hadden betaald.

Bij deze winkels wordt volledige vooruitbetaling gevraagd, maar meldingen die bij Consuwijzer zijn binnengekomen, kwamen erop neer dat mobiele toestellen niet geleverd worden en dat consumenten hun geld niet terugkrijgen.

Bovendien klagen consumenten dat ze beide bedrijven niet of slecht kunnen bereiken, aldus de toezichthouder.

De websites zijn in de loop van maandag offline gehaald.


Bron Nu.nl

Kijk, eindelijk reageert er een instelling op dit soort praktijken. Op TV staan ook geregeld berichten van personen die opgelicht zijn door webwinkels of op Marktplaats o.i.d. Misschien is dit wel het begin van een soort opschoonactie onder malafide webwinkels, die toch nog geregeld slachtoffers maken. Maar ja, zoals 1 van de gedupeerden al op Internet heeft gemeld, ze waren eigenlijk te goedkoop.

› reageer

Bij sommige internetwinkels kopen is ook vragen om problemen. Als je een auto bij een handelaar koopt, dan betaal je ook niet zomaar als je ├╝berhaupt nog geen showroom met auto's gezien hebt, dan gebruik je daarin ook je gezond verstand. In de tweedehands automarkt gaat sowieso nog meer ellende om dan in de telecommarkt, alleen wordt alles in de telecommarkt enorm uitvergroot in de media tegenwoordig.

De twee webshops waren overigens ten tijde van het verschijnen van het nieuwsbericht al offline. Het is dus nogal mosterd na de maaltijd. Mooi gebaar, maar inmiddels hadden zij al een tiental nieuwe persberichten kunnen uitbrengen met andere webshops die dezelfde praktijken erop nahouden.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.