Eigen prepaidservice bij Dirk van den Broek

NIEUWVEEN - Klanten kunnen vanaf 14 november beltegoed kopen bij winkels van Dirk, Digros en Bas. Dat maakte de supermarktketen bekend. Levensmiddelenkrant berichtte eerder al dat Dirk Mobiel, zoals de nieuwe dienst heet, klaar ligt om te worden uitgerold.

Mobiele telefoongebruikers die het nieuwe beltegoed kopen, kunnen bellen met het laagste tarief van Nederland, volgens Dirk van den Broek. In Nederland kost een minuut bellen 12 cent en een gesprek met andere Dirk Mobiel-bellers kost vijf cent per minuut. Wie een sms-bericht naar een Dirk Mobiel-gebruiker stuurt, is 2 cent kwijt.

Vanaf aanstaande maandag kunnen gebruikers een startpakket kopen voor voor 9,95 euro, inclusief 10 euro beltegoed. Ook komt Dirk Mobiel met een zogeheten Noodtegoed. Dit houdt in dat als het beltegoed op is, gebruikers toch nog kunnen bellen naar twee vooraf ingestelde telefoonnummers, vast of mobiel.

De Detailresult Groep, het samenwerkingsverband tussen de Dirk van den Broek-bedrijven en DekaMarkt, komt niet voor het eerst met een eigen mobiele telefoondienst. DekaMarkt-klanten konden daar al hun beltegoed kopen.

› reageer

De website van Dirk Mobiel staat hier. Dirk werkt via Teleena op het netwerk van Vodafone en is verkrijgbaar vanaf 14 november.

› reageer

Ik vind het aanbod van Dirk Mobiel niet zo vernieuwend. ten eerste is het qua prjzen identiek met Aldi en Jumbo en grotendeels ook met Kruidvat.Ten tweede zij er geen interessante opties als internetbundels/smsbundels/belbundels ofzo. daarnaast zij deze aanbieders alleen het goedkoopst qua prepaid als je korter dan 1 minuutr belt. anders is dat onbetwist Lycamobile waar je 9 cent betaald voor een belminuut maar omdat je 100% gratis extra beltegoed krijgt in werkelijkheid maar 4.5 cent per minuut. Dat is veel goedkoper dan de 12 van Dirk.

› reageer

Idd, zal leuk zijn als Lyca de verdubbeling van het beltegoed afschaft en tegelijkertijd ook de tarieven halveert, dan wordt in een klap duidelijk dat Lyca de goedkoopste prepaid is, dan komen al deze supermarkt prepaids wel in de problemen met hun laagste prijs garanties.
Vooral Jumbo mobiel die een laagste belgarantie hebben, als deze supermarjkt prepaids belminuten moeten verkopen voor 4,5 cent weet ik bijna zeker dat ze er niks meer op verdienen.

Voor vaste nummers is Lyca overigens altijd al de goedkoopste, ook vanaf de 1e minuut na verdubbeling van het beltegoed.

› reageer

@windstorm: daar heb je gelijk in. Overigens leuk om daarbij te vermelden dat ook 088nummers bij Lyca als vaste nummers wordden gerekend. Is dat bij Dirk mobiel ook zo of zij het daar servicenummers?
Ik zou ook graag zien dat Lyca die ingewikkelde verdubbelingsstrategie afschaft zodat alles gelijk duidelijk is. Maar zlefs nu als telecomsites de moeite zoudennemen acties mee te berekenen in vergelijkingen zou Lyca goedkoper uitkomen.

› reageer

Links:
Tarieflijst Dirk Mobiel
Algemene voorwaarden

Tarieven mobiel internet:
Standaard internet kost 35 cent per Mb. Een dagbundel van 120 Mb (24 uur geldig) is € 2,99, een maandbundel van 325 Mb (31 dagen geldig) kost € 7,99.

Geldigheid beltegoed:
Het beltegoed is na opwaarderen 12 maanden geldig.Wel minimaal één keer in de 180 dagen bellen of opwaarderen. Als dit niet binnen deze termijn gebeurt zal het beltegoed vervallen en de simkaart automatisch blokkeren.

› reageer

@123456
Om deze reden sta ik niet in de startblokken om het aan te schaffen. Onverbruikt beltegoed, ouder dan twaalf maanden, ben je dus gewoon kwijt en kun je dit ook niet zodanig opwaarderen dat het oude beltegoed, vermeerderd met het nieuwe beltegoed, tezamen weer één jaar geldig is.
Kortom het wordt dan gewoon van je afgejat. (Zelfde constructie als Dekamobiel, ook Teleena.....)

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.