Blyk stopt met gratis sms'n naar andere providers

Vanaf 2 april is het niet meer mogelijk om gratis te sms'n naar niet Blyk leden. Een smsje naar een andere provider kost dan 9 cent.

bron: www.blyk.nl/bundel

› reageer

Ook de blyk site lijdt onder de Vodafone website storing.
dat de site plat lag zou te maken hebben met de tariefwijziging van blyk: http://tweakers.net/nieuws/80420/vodafone-dochter-blyk-schaft-gratis-smsen-af.html

Geldt dit ook voor bestaande prepaid gebruikers? Anders is het voordeel van Blyk wel verdwenen.
9ct/sms...

Edit:
Het geldt voor alle blyk klantjes, het is zelfs trending-topic door al die kinderen, haha.
Allemaal aan de WhatsApp en naar de Prepaid Bonus SMS van Truus Mobiel...?

› reageer

Mijn dochter was ook zeer ontstemd over deze actie van Blyk. Nu was ze voor 3.33 per maand klaar, dat wordt dus minimaal 3x zoveel...

De alternatieven die ik voor haar heb uitgezocht (wellicht zijn er mensen met nog wat suggesties?), bij heel weinig bellen en ongeveer 400 a 500 SMS per maand:

1) Aldi Talk prepaid, vooral interessant omdat je geen bundel hebt (dus niet gebruiken is niet betalen) en op elk gewenst moment voor €5,- een SMS bundel van 200 SMS kunt kopen, die 30 dagen geldig is. Kom je op gemiddeld €12,50 per maand. maar kan (fors) naar boven of beneden afwijken door gebruik.

2) Simyo Zelden met een 1000-SMS bundel. Kost €12.94 per maand, maar dan kan ze ook 1000 SMS versturen en 50 minuten bellen. Nadeel: altijd betalen, ook als ze de minuten of SMS niet gebruikt, maar wel 50m belminuten inclusief.

3) Vodafone Prepaid met SMS-Blox. Kost €10,- per maand, waar het bellen nog blij komt. Dit komt het dichtste bij Blyk, maar is minimaal 3x zo duur. Grootste nadeel: bellen is schreeuwend duur.

Als bij Blyk ook de Vodafone Blox mogelijk worden (is nu nog niet zo) is bij Blyk blijven en een SMS-Blox aanschaffen ook nog mogelijk. Is even duur als Vodafone Prepaid, maar dan met gratis onderling bellen (naar in ons geval maar 1 vriendin).

› reageer

Vodafone SMS Blox kan (nog?) niet met Blyk: linkje

› reageer

blyk-gebruikers die willen overstappen zij denk ik het beste uit bij delight mobile. de starttik op de website wordt niet berekent daarom bel je voor maar 3 cent per minuut naar andere mobiele netwerken en vaste nummers, geen starttik dus. bellen naar andere delight klanten is gratis(tot 3000 minuten).

› reageer

Hi prepaid standaard omzetten in Hi5, dat is 5 cent per sms en kost 10 euro per jaar of bij meer gebruik, meer opwaardeerkaarten aanschaffen.

Bijkomend voordeel is dat je via de website van Hi gratis 100 SMS-jes per week of maand kan versturen, wel met een beetje reclame, maar daardoor is het gratis.

› reageer

@casper: wat zij de beltarieven bij die belvorm?

› reageer

Via je smartphone biedt Hi5 enig voordeel om toch mobiel via de Hi site te sms'n.. maar zijn de 100 gratis online smsjes nou per week of per maand?


› reageer

100 per maand volgens deze post van een moderator op het Hi-forum.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.