Vodafone kondigt nieuwe abonnementen aan

Vodafone kondigt nieuwe abonnementen aan

Door Arnoud Wokke, maandag 23 april 2012 11:00, views: 25.310

Vodafone vernieuwt zijn abonnementen. Bij alle nieuwe abonnementen is een databundel inbegrepen, evenals onbeperkt sms'en en mms'en. De abonnementen zijn duurder dan de huidige smartphone-abonnementen van Vodafone.

De huidige Bel+SMS-abonnementen blijven behouden, maar Bel+SMS+Web en Bel+SMS+Web Smart worden samengevoegd tot een nieuwe abonnementsvorm, zo blijkt uit informatie die Tweakers.net exclusief publiceert. Bij die nieuwe abonnementsvorm vervalt de koppeling tussen het aantal belminuten en de grootte van de databundel; de gebruiker hoeft niet langer meer belminuten af te nemen om een grotere databundel te krijgen.

De bundels van 200 en 500MB hebben een snelheid van 7,2Mbps down en 2,0Mbps up. De 1000MB-bundel krijgt een snelheid van 14,4Mbps down en 2,0Mbps up. Bij overschrijding van de databundel van 200, 500 of 1000MB kan gekozen worden voor drie opties.

De gebruiker kan een InternetMaximaal bundel afsluiten voor de duur van het abonnement, waarbij de datalimiet wordt verdubbeld, met dezelfde snelheid. Gaat de gebruiker over de dubbele databundel heen, dan betaalt hij 2,50 euro per 250MB. Bovendien krijg hij dan de maximale snelheid die op het netwerk mogelijk is: tot 28,8Mbps. Ook kan hij een Blox afsluiten voor verdubbeling van de datalimiet. Die Blox kan na een maand stopgezet worden en kost 15 euro. Daarnaast kan hij het buiten-bundel-tarief van 0,10 euro per MB betalen, omgerekend 100 euro per GB.

Als de gebruiker op 75 procent van zijn databundel zit, krijgt hij een sms'je. Voor de belbundel geldt hetzelfde; als driekwart van het aantal minuten is verbruikt, komt er een notificatie met daarin onder meer opties om extra bundels te nemen. BlackBerry-bundels kosten 7,50 euro extra ten opzichte van bundels voor andere smartphones.

Bij alle abonnementen is onbeperkt sms'en en mms'en inbegrepen. Ook tethering en voip mogen vanuit de bundel, iets wat bij de Bel+SMS+Web-bundel nu niet is toegestaan. Onbeperkt bellen naar andere Vodafone-klanten is eveneens inbegrepen in de duurdere abonnementen. Alle belminuten worden per seconde afgerekend. Overgebleven belminuten en MB's kunnen niet worden meegenomen naar de volgende maand.

De abonnementen zijn duurder dan de huidige abo's. Voor een bundel met 100 minuten of sms'jes en 200MB data betaal je nu 26,50 euro. Met onbeperkt sms, 200 MB en 90 belminuten wordt dat 32,50 euro. Voor een bundel met 300 minuten of sms'jes en 600MB data betaal je nu 42,50 euro. Voor een variant met 200 belminuten, onbeperkt sms en 500MB data wordt dat 50 euro. Datalimieten hoger dan 1GB bij abonnementen voor minder dan 100 euro zijn afgeschaft. Bij Smart 200, met 200 belminuten, onbeperkt sms'en en een datalimiet van 1,4GB, betaal je nu bijvoorbeeld 55 euro.

Vodafone hanteert in naam nog aparte abonnementen voor iPhone-gebruikers, maar de iPhone-abo's zijn wat prijs en voorwaarden betreft gelijk aan de gewone Bel+SMS+Web-abonnementen. De nieuwe abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 14 mei. Voor bestaande abonnees verandert er niets, totdat ze hun abonnement verlengen of een nieuw abonnement willen afsluiten.

Bron tweakers.net

Zie ook de schema's die daar staan.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.