Prepaid-klanten Vodafone grijpen kans

RIJSWIJK - Met de actie van gratis bellen en sms'en bij Vodafone grijpen vooral prepaid-klanten van het telefoniebedrijf hun kans. Zij bellen en sms'en nu vier keer meer dan normaal.

De stijging van 400 procent bij de prepaid-klanten is fors hoger dan bij de rest. Gemiddeld genomen wordt nu 60 procent meer gebruikgemaakt van het netwerk van Vodafone dan normaal tijdens een vakantieperiode.

Dat heeft een woordvoerder van het telefoniebedrijf vrijdag gezegd. Vodafoneklanten kunnen sinds woensdag tot en met zaterdag gratis bellen en sms'en als compensatie voor de grote storing van een maand geleden als gevolg van een brand in een netwerkcentrale in Rotterdam.

Vodafone heeft ongeveer 5,3 miljoen aansluitingen in Nederland. Hoeveel hiervan prepaid-klanten zijn, wil het bedrijf niet zeggen. Voor prepaid-klanten is de actie extra aantrekkelijk, omdat zij echt per minuut betalen.

Abonnementhouders hebben een bundel met gratis belminuten en sms'en. Maar ook voor deze groep is de actie volgens woordvoerder aantrekkelijk, omdat tijdelijk niks van hun bundel wordt weggeschreven.

Netwerk

Volgens de woordvoerder is er rekening gehouden met de drukte door de actie en zijn er geen problemen met het netwerk.

Voor zaterdag worden nog maatregelen genomen, omdat een extra piek wordt verwacht met alle festivals op Bevrijdingsdag. Zo worden op drie plaatsen mobiele zendmasten bijgeplaatst.

Bron: Nu.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.