Tele2 begint uitrol 4G-netwerk voor consumenten

AMSTERDAM - Tele2 begint volgende week met het aanbieden van mobiel internet over een 4G-netwerk. Het netwerk richt zich op consumenten in de Randstad.
Foto: ANP

Dat maakte het bedrijf zaterdag bekend.

De dienst wordt aangeboden in delen van Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Lelystad en Tilburg. Consumenten kunnen vanaf dinsdag op de website checken of zij gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk.

Ziggo, KPN, Vodafone en T-Mobile lieten eerder deze week al weten dat zij met 4G-abonnementen komen. De providers voldoen met de uitrol van het netwerk aan de eisen van de vergunning voor de opvolger van 3G.

Het gaat bij de providers nog wel om een beperkt aanbod. Dat is omdat het om vergunningen voor de 2,6 GHz-frequentie geldt die door weinig apparaten wordt ondersteund.

Snelheden

Tele2 lijkt vooralsnog het grootste netwerk te bieden. Het 4G-netwerk van de provider belooft downloadsnelheden tot 40Mbps en uploadsnelheden tot 3Mbps te bieden. Het abonnement voor laptops en tablets heeft een datalimiet van 3 GB per maand.

Klanten betalen 75 euro voor een dongel om toegang te krijgen tot het netwerk. De maandelijkse kosten voor het abonnement zijn 30 euro.

Bron: Nu.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.