Publicatie vergunningen frequentieveiling

Eind oktober 2012 gaat Agentschap Telecom via internet vergunningen veilen voor mobiel bellen en mobiel internet. Het gaat hier om vergunningen in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band.

De vergunningen inclusief de voorschriften en beperkingen die aan de vergunningen zijn verbonden zijn vandaag gepubliceerd op de website van Agentschap Telecom. Het bekendmakingsbericht is vandaag via de Staatscourant gepubliceerd.
Belangrijke veiling

Het gaat om een belangrijke veiling, omdat meer dan de helft van de vergunningen die bedoeld zijn voor mobiel bellen en mobiel internet zullen worden verdeeld. Vanwege de lange looptijd van de vergunningen, de meeste hebben een looptijd van 17 jaar, komen deze verdeelmomenten weinig voor.
Inspelen op markt- en technologische ontwikkelingen

De vergunningen geven gebruiksrechten op frequentieruimte voor het aanbieden van openbare elektronische communicatiediensten. De frequentieruimte is landelijk bruikbaar. De vergunninghouder krijgt zoveel mogelijk vrijheid in het exploiteren van de vergunning. Dit betekent dat de vergunninghouder zoveel als mogelijk vrij is in het aanbieden van diensten en de technologie die hij daarvoor gebruikt. Hiermee kan de vergunninghouder inspelen op veranderende markt- en technologische ontwikkelingen, is hij flexibel en kan hij sneller inspelen op de groeiende behoefte aan datacapaciteit en de veranderende behoefte van de consument.
Planning veiling

De veiling start naar verwachting eind oktober. Potentiƫle deelnemers kunnen vanaf 16 april 2012 een aanvraag indienen. De aanvraagtermijn sluit op 16 juli 2012 om 14.00 uur. Op 12 juni 2012 organiseert Agentschap Telecom een informatiebijeenkomst voor potentiele deelnemers aan de veiling. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het veilingmodel en het biedproces. Bovendien organiseert Agentschap Telecom een proefveiling waarin potentiƫle deelnemers de veiling kunnen oefenen. De eerste vergunningen zullen ingaan vanaf januari 2013.

Bron: Agentschap telecom

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.