Nieuwe provider Bliep met onbeperkt prepaid internet voor 50cent/dag

Gelezen op Nu.nl :

AMSTERDAM - Nederland is een nieuwe mobiele provider rijker. Bliep richt zich op jongeren en biedt alleen prepaidkaarten. Klanten kunnen onbeperkt sms'en en internetten voor 50 cent per dag.
Foto: ANP

Bliep moet een dienst worden van jongeren voor jongeren. De mensen achter de nieuwe provider zijn dan ook tussen de 12 en 17 jaar. Er worden door Bliep geen abonnementen geboden, maar alleen prepaidkaarten geleverd.

Het is mogelijk per dag een ander tegoed te kiezen. Voor 50 cent per dag (zo'n 15 euro per maand) wordt onbeperkt internet geboden en kan onbeperkt gesmst en gepingd worden. De kern is volgens Bliep dat het ook daadwerkelijk onbeperkt is zonder kleine lettertjes.

De belkosten en kosten voor een los toestel komen daar dan nog wel bij.

Snelheid

Zo wordt de snelheid niet na een bepaalde grens beperkt. De snelheden die Bliep biedt zijn 385 Kbps download en 64 Kbps upload. Vergelijkbaar met de andere providers is dat bijzonder langzaam.

Het is echter ook mogelijk om sneller internet af te nemen. Daarvoor moet 1 euro per dag betaald worden. Dan krijg de klant mobiel internet met een snelheid van 3,6 Mbps down en 1 Mbps up. Er wordt dan alleen ook een limiet van 2 GB per maand toegevoegd.

Hoge belkosten

Wie de bundel uitschakelt blijft net als bij andere prepaidproviders wel bereikbaar. Het bellen uit de bundel kost 25 eurocent per minuut, waardoor duidelijk wordt dat sterk wordt gericht op internetgebruik en de aanbieding aantrekkelijk is voor gebruikers van bijvoorbeeld een tablet.

De 50 cent of 1 euro voor mobiel internet gaat overigens van het opgewaardeerde tegoed af. De rest is beschikbaar voor bellen. Voor iedere euro die opgewaardeerd wordt, krijgt de klant ook een gratis belminuut.

Zeer jong bestuur

Opmerkelijk aan de nieuwe speler is de Raad van Commissarissen bestaande uit Jeroen Riemens (17), Femka Bosscha (17), Quinten van Hoogdalem (14), Pam Boschma (17), Evy Cornelie (12) en Volkert Mencke (16).

De provider heeft geen eigen netwerk en maakt voor het realiseren van de dienstverlening gebruik van het netwerk van T-Mobile. Een simkaart kost online één euro en geeft een euro beltegoed. In de winkel kost de kaart tien euro met ook weer tien euro beltegoed.

De Telegraaf Media Groep is een van de investeerders in het nieuwe bedrijf.


De officiële site gaat vanmiddag de lucht in , meer info is te lezen op whatthebliep.nl

› reageer

Goede nieuwe provider.

Miss wel helemaal wat ik zocht.
Vooral dat je elke dag mag bepalen of je de internetbundel de volgende dag weer activeert spreekt mij erg aan.
Gelijk een sim besteld!, en betaald via sms :Hip

Ook goed alternatief voor blyk,
al zijn die veel sms'ers inmiddels waarschijnlijk allemaal al overgestapt. Maar als je + 300 smsjes per maand verstuurt via Prepaid is dit nu toch weer een voordelige optie.

› reageer

De tarieven staan hier.

Deze is ook leuk: Je kan tegoed aan een andere *bliep gebruiker geven. Gebruik hiervoor de "Delen" knop in de app of op bliep.nl en vul daarna het mobiele nummer van de ontvanger in. Het gekozen bedrag wordt dan bij de ander bijgeschreven en van jouw tegoed afgetrokken.

› reageer

De site werkt niet met alle browers. Heb dit zelf ervaren en het stond ook op een andere site.

› reageer

Simkaartje = binnen

› reageer

vandaag ook simkaarten binnen

› reageer

Dit lijkt me ideaal voor doven en slechthorenden.Mijn zus is doof en die smst, whatsappt, pingt (BB) en internet. Dat kan nu allemaal onbeperkt voor 15,- per maand.

› reageer

"Onbeperkt is onbeperkt", maar laptops noemen ze "misbruik"?! Raar verhaal!
Hoe krijgen een paar kinderen het voor elkaar investeerders te vinden om een GSM-netwerk te huren?

Voor 50 cent krijg je de hele dag onbeperkt internet, sms en ping. Je bepaalt zelf welke dagen je wel of niet wil betalen.
Ook dubieus geschreven: Ik heb vandaag geinternet, maar ik bepaal nu dat ik toch niet wil betalen.....

Voor tablets zou dit nog wel leuk zijn (ware het niet dat m'n Tab geen simslot heeft), als het AUTOMATISCH aangezet kan worden. Dus: tablet online ==> 50 cent lichter. Tablet een week in de kast ==> niet betalen. Ik heb geen idee hoe Android de integratie van simkaarten voor elkaar heeft...

› reageer

"Onbeperkt is onbeperkt", maar laptops noemen ze "misbruik"?! Raar verhaal!
Hoe krijgen een paar kinderen het voor elkaar investeerders te vinden om een GSM-netwerk te huren?

[quote]Voor 50 cent krijg je de hele dag onbeperkt internet, sms en ping. Je bepaalt zelf welke dagen je wel of niet wil betalen.[/quote]
Ook dubieus geschreven: Ik heb vandaag geinternet, maar ik bepaal nu dat ik toch niet wil betalen.....

Voor tablets zou dit nog wel leuk zijn (ware het niet dat m'n Tab geen simslot heeft), als het AUTOMATISCH aangezet kan worden. Dus: tablet online ==> 50 cent lichter. Tablet een week in de kast ==> niet betalen. Ik heb geen idee hoe Android de integratie van simkaarten voor elkaar heeft...


Dat van de kinderen is fictief, is gewoon een marketing truukje.

Voormij is deze optie echt ideaal , alleen betalen wanneer je het gebruikt en geen zorgen dat opeens je beltegoed weg is, en zelf vind ik dat heel belangrijk, dat je niet hoeft op te letten of je een MB meer of minder verbruikt.

Eerst even mijn toestel laten unlocken en dan zeg ik mijn huidige prepaid provider vaarwel om klant teworden bij BLIEP.

› reageer

Klinkt niet gek, net als T-Mobile minstens 1 sms of belletje per half jaar om de sim actief te houden.

Is het iemand bekend of je hier ook TV op kan bekijken, soms kan dat lekker handig zijn als ik weer eens in een ziekenhuis moet verblijven. ik bedoel natuurlijk streamen, want DVB-H is mislukt en uit de lucht.

› reageerVoor tablets zou dit nog wel leuk zijn (ware het niet dat m'n Tab geen simslot heeft), als het AUTOMATISCH aangezet kan worden. Dus: tablet online ==> 50 cent lichter. Tablet een week in de kast ==> niet betalen. Ik heb geen idee hoe Android de integratie van simkaarten voor elkaar heeft...

En dit kan dus! Simpel AAN naar 1350 sms-en en je hebt gelijk verbinding, gelijk UIT naar 1350 sms-en en het afboeken van €0,50 stopt de volgende dag....

› reageer

Ook een simmetje aangeschaft voor in mijn (Belcompany) Motorola Xoom van een paar maanden geleden. Gaat allemaal erg soepeltjes en de klanten service was ook nog eens snel in het geven van een antwoord op een redelijk eenvoudige vraag.

Als de bel minuut prijs nog iets zakt (nu effectief 20 ct p/m (1 bonus minuut per euro upgraden)) dan *Bliep ik een eind weg nadat mijn abo is afgelopen.

› reageer

Werkt bijvoorbeeld WhatsApp en Skype, of is de snelheid daar te langzaam voor?

› reageer

Het zou makkelijk zijn als je een simkaart van blieb bij de Kruidvat kon kopen.

› reageer

tot nu toe alleen ma lof over bliep en ook de helpdesk top jonges en meiden ga zoo doorrr ben er supper happy mee makkelijk te activeren en het internet ook zit al jaren bij telfort heb ook internet op mijn foon ma dat ging moeilijker om te activeren als bliep en de snelheid zit ook goed en dat voor 50 c per dag onbeperkt smsen en internet supper

› reageer

Werkt bijvoorbeeld WhatsApp en Skype, of is de snelheid daar te langzaam voor?

watsupp werkt prima kerel skijpe meschien ook wel ma dan meet je meschien de duurdere versie hebbe hogere snelheid dan komt het volgens mij helemaal goed suxes

› reageer

Wegens een storing met smsjes vanochtend krijgen alle geactiveerde bliep simkaarten, maandag € 1,- bliep tegoed, ook als je op het € 0,- tarief stond.
Bron: http://www.facebook.com/whatthebliep

› reageer

Het zou makkelijk zijn als je een simkaart van blieb bij Kruidvat kon kopenFree Record Shop ook goed? Info hier op Facebook.

› reageer

Dat is inderdaad makkelijk. Helaas alleen geen FRS in mijn stad.

› reageer

De simkaart hoeft niet meteen geactiveerd te worden. In mijn geval: "Use before: 01.08.2013".

› reageer

Uit het topic Leuke smartphone voor kid Tips?
Onbeperkt smsen heb je alleen als je internet inschakelt dus. Maar is wel een interessante optie! Wat kost nou dan een smsje als je op "pauze"staat? Dat kan ik nergens ontdekken.
Als je geen bundel hebt geactiveerd kun je niet smsen, ik geloof dat bellen dan wel mogelijk is.

Waardeerde gisteren op en kreeg nog eens € 5,- bonus omdat Bliep net begonnen is! De actie is geldig in de maand Juni, stond in de sms.

› reageer

Bliep bestelt per SMS betaalt volgende dag al in huis. Geactiveerd en alles verliep probleemloos. Super. Ik kreeg vanwege een start actie in juni geldig ook 5 euro en 5 belminuten extra cadeau na opwaarderen.AAn en UIT zetten werkt ook via sms 1350 prima. Al met al voor mijn behoefte prima. Email aan klantenservice over houdbaarheid (6 maanden minimaal 1 keer gebruiken)werd zelfde dag beantwoord.

› reageer

Het roamen in het buitenland is nog steeds niet mogelijk. Sms-jes komen echter wel aan. Volgens de KS zou het deze zomer gerealiseerd worden?! Geduld hebben dus, maar voor de rest een fijne provider.

› reageer

Met *Bliep kun je vanaf nu ook in het buitenland bellen en sms-en. Je moet dit wel zelf instellen op de site en verder kun je ook een EU-Bundel voor 3.50 euro kiezen voor dertig dagen 100 smsjes.

› reageer

Mobiel internet is nu bij *bliep ook mogelijk in het buitenland. Echter alleen in de EU, Zwitserland, enz.:Vanaf vandaag kun je met je *bliep internetten in het buitenland. We hebben lang nagedacht over de bundels en of we deze wel aan *bliepers moeten aanbieden. Internet in het buitenland is namelijk erg duur, té duur vinden wij. We geven jullie nu toch de kans om zelf te kiezen, omdat *bliepers veel om internetten in het buitenland vragen. We gaan ons best doen om de bundels te verbeteren.

Alvast aanzetten in Nederland
Ga naar bliep.nl of kijk in de *bliep-apps onder het kopje ‘instellingen’. Daar vind je ‘gebruik in het buitenland’. Hier kun je kiezen voor twee soorten bundels: een dagbundel en een weekbundel. Deze zijn allebei geldig in Zone 1. De dagbundel van 10MB is één dag te gebruiken in de EU en kost €2,-. De weekbundel van 200MB kost €15,-. Wanneer je al je MB’s hebt gebruikt, stopt het internet. Je zult dus nooit meer betalen dan de bedragen die we net noemden!

Aanzetten in het buitenland
Het is het makkelijkst om je bundel vast aan te zetten voordat je de grens over gaat. Vergeten? Zoek in het buitenland even een wifi-verbinding op. Zit je al in het buitenland en heb je geen wifi? Geen paniek: je kan je buitenland-bundel ook aanzetten via een smsje. De 10MB bundel koop je door 10MB of DAGPAS te smsen naar 1350. Voor de 200MB bundel sms je 200MB of WEEKPAS naar 1350. Dit is een gratis smsje, ook in het buitenland. Wanneer je je sms hebt gestuurd, gaat de bundel direct in.
Bron: http://blog.bliep.nl/2013/06/nu-internet-in-het-buitenland/


Volgens de tarievenlijst kun je ook gebruik maken van internet zonder bundel:Bliep vindt internet in het buitenland schandalig duur. Buitenlandse providers rekenen namelijk onredelijk hoge inkoopkosten. We werken hard om in de toekomst een *bliep waardige
oplossing aan te kunnen bieden voor internet in het buitenland.
Tot die tijd kunnen we helaas alleen “standaard” roaming internetbundels aanbieden, zoals andere providers dat doen.
• 10 MB - 24 uur geldig € 2
• 200 MB - 7 dagen geldig € 15
• internetten zonder bundel € 0,54 per MB (afr. per kb)
Als een bundel op is, stopt het internet. Dus geen onverwachte kosten.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.