Vijf deelnemers Multiband frequentieveiling

Vijf deelnemers Multiband frequentieveiling

06 september 2012

Aan de Multiband frequentieveiling doen vijf marktpartijen mee. Bij de veiling worden vergunningen voor mobiel internet en mobiel bellen verdeeld. De vergunningen zijn 17 jaar geldig. Agentschap Telecom organiseert de veiling. De veiling vindt plaats via internet en start op 31 oktober as. De duur ervan hangt af van het verloop van het biedproces.

De huidige vergunningen lopen in februari 2013 af. De vergunningen worden opnieuw geveild, zodat iedereen ook na die datum mobiel kan blijven bellen en internetten. In de veiling gaat het om vergunningen in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band.

De toekomstige vergunninghouders kunnen zelf bepalen welke diensten zij aanbieden en welke technologie├źn zij daarvoor gebruiken. Dat geeft hen de mogelijkheid om naar eigen inzicht in te spelen op de vraag vanuit de markt. Dit stimuleert de introductie van nieuwe diensten en innovatie.

Aan de veiling doen enkele nieuwe toetreders mee. Van de drie gereserveerde vergunningen blijven er twee specifiek voor hen gereserveerd. Op deze wijze geeft het kabinet de concurrentie op de telecommunicatiemarkt een impuls.

Meer informatie over de veiling vindt u op: www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/mobiele-communicatie/Multibandveiling.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.