Convenant waarborgt snelle overgang naar nieuwe indeling telecomfrequenties


Convenant waarborgt snelle overgang naar nieuwe indeling telecomfrequenties

16 januari 2013

De meeste nieuwe vergunningen van KPN, T-Mobile en Vodafone voor mobiele telefonie en internet gaan op 26 februari 2013 in. Partijen zijn dit op 15 januari jl. met elkaar overeengekomen. De drie telecomaanbieders hebben in de door Agentschap Telecom georganiseerde frequentieveiling van eind 2012 nieuwe vergunningen bemachtigd. Hun huidige vergunningen lopen eind februari 2013 af. Door de veiling hebben ze in de 900 en 1800 MHz band andere frequenties verkregen dan ze nu hebben.

KPN, T-Mobile en Vodafone hebben in goed overleg besloten de overgang van de frequenties onder de vlag van de nieuwe vergunningen te laten plaatsvinden. Ze maken daarbij dan geen gebruik van de mogelijkheid hun huidige vergunningen nog maximaal 21 maanden te verlengen. Hierdoor wordt de omschakeling naar de nieuwe frequentie-indeling versneld. De nieuwe vergunningen gaan op 26 februari a.s. in, meteen op de datum dat de oude vergunningen aflopen. Agentschap Telecom heeft bij deze beslissing een faciliterende rol gespeeld.

Door dit resultaat kan het ombouwen van de netwerken n.a.v. de uitkomsten van de veiling zo snel mogelijk van start gaan. De nieuwe vergunningen hebben een looptijd van 17 jaar.

Tele2, de vierde winnaar van de veiling, is geen deelnemer geweest bij dit overleg omdat zij vergunningen heeft verkregen in de nieuwe 800 MHz band. Deze vergunningen zijn al op 2 januari j.l. ingegaan.

Bron: Agentschap Telecom

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.