KPN-klant krijgt toegang tot WiFi netwerk Fon

KPN klanten krijgen toegang tot publieke Wi-Fi toegangspunten in binnen en buitenland.

KPN heeft een overeenkomst gesloten met Fon, ’s werelds grootste publieke Wi-Fi netwerk, om haar klanten toegang te bieden tot publieke Wi-Fi toegangspunten in Nederland en meer dan 7 miljoen publieke Wi-Fi toegangspunten in het buitenland. Met deze stap bevestigt KPN haar positie als marktleider in het Wi-Fi domein.

Met deze publieke Wi-Fi-dienst delen Nederlandse klanten een deel van hun bandbreedte thuis in ruil voor gratis toegang op gedeelde breedbandverbindingen van andere KPN-klanten in Nederland en Fon-klanten in andere landen. Voor het deel van de breedbandverbinding dat klanten delen, wordt een gescheiden Wi-Fi signaal opgezet, waarmee de veiligheid van het eigen netwerk gegarandeerd is.

Fon exploiteert al ruim 7 miljoen publieke Wi-Fi toegangspunten in een groot aantal landen in samenwerking met lokale operators. Dankzij deze samenwerking kunnen KPN-klanten dus ook in het buitenland toegang krijgen tot deze Wi-Fi toegangspunten, waaronder België, Engeland, Frankrijk en Japan. Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan 50 miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden. Deze worden ook beschikbaar voor KPN-klanten.

Het publieke Wi-Fi netwerk biedt toegang in en om huizen, waar de breedbandverbinding gedeeld wordt. Het publieke Wi-Fi netwerk is daarmee een aanvulling op KPN’s landelijk dekkende vaste en mobiele netwerk en de bestaande 1500 HotSpots in Nederland. Deze stap past in de doelstelling van KPN om klanten toegang tot internet te bieden op een manier die het beste bij hun behoefte past.

KPN verwacht de dienst binnen een half jaar te testen en later dit jaar voor het grote publiek te introduceren.
Bron:
http://forum.kpn.com/t5/News-stream/KPN-biedt-wereldwijd-publiek-Wi-Fi-netwerk-via-samenwerking-met/ba-p/77406]Website KPN

› reageer

Update:KPN rolt in april 2014 het draadloze internetwerk FON uit.
KPN werkt hard aan de uitrol van een netwerk met zogeheten Fon Spots, een van oorsprong Spaanse vinding die in het voorjaar van 2014 in heel Nederland actief moet zijn. Alle KPN-internetmodems zijn op dit moment al geschikt voor Fon, alleen moet KPN de infrastructuur er nog geschikt voor maken. Deze oplossing gaat wel ten koste van de bandbreedte van de klanten die er aan meedoen
bron: http://www.mkbservicedesk.nl/8115/gratis-wifi-spots-wat-kun-ermee.htm

› reageer

Jammer dat Telfort (ook KPN) klanten niet mogen meedoen....

› reageer

Goed nieuws, vooral in België en zuidelijke landen vind je veel "la Fonera" hotspots. Voor Nederlanders dus prima daar en nu kunnen zij straks ook bij ons terecht.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.