VodafoneVodafone Red

Wat vinden jullie hiervan?

Vodafone introduceert per vier maart All you need is Red. Het abonnement biedt onbeperkt bellen en sms’en voor particuliere en zakelijke klanten, één GB data per maand, een smartphone en vervangend toestel bij reparatie.

Het onbeperkt bellen en sms’en geldt voor alle vaste en mobiele nummers binnen Nederland. Abonnees krijgen standaard aanvullende diensten zoals 5 GB cloudopslag voor content. Vodafone-klanten kunnen overstappen naar Vodafone Red vanuit hun bestaande abonnement.

De variant Vodafone Red Super biedt gratis een MultiSim. Met een extra simkaart kunnen klanten een 4 GB-databundel op zowel hun smartphone als hun tablet gebruiken. Daarnaast levert Red Super altijd de hoogst mogelijke maximumsnelheid. Zodra Vodafone 4G gaat bieden, worden gebruikers van Red Super hier gratis op overgezet. Op 3G krijgen ze de maximale downloadsnelheid - tot 42 Mbps.

Vodafone houdt het aantal abonnementen beperkt: naast Red (49 euro p/m) en Red Super (65 euro p/m) is ook Red Essential (44 euro p/m) beschikbaar, een basisabonnement met 500 MB data per maand, 400 minuten bellen en onbeperkt sms’en.
Vodafone biedt drie versies van Red.

Naast Red behoudt Vodafone twee basisabonnementen voor data, bellen en sms.Standaard biedt het Vodafone Red-abonnement een smartphone in de prijscategorie van de iPhone 4. Klanten mogen bepalen of ze een ander toestel of geen smartphone (sim-only) nemen. Verder is er de keuzevrijheid voor financiering van het toestel: bij een duurdere smartphone hebben klanten de keuze uit een eenmalige bijbetaling of een maandelijkse betaling. In beide gevallen is de klant direct eigenaar van het toestel.

Vodafone stelt de investeringen in het netwerk synchroon te laten lopen met de mogelijkheden van de smartphones in de markt. Klanten kunnen daarom vanaf het moment dat 4G beschikbaar is bij Vodafone extra data (Red extra Blox) kopen voor meer snelheid - mits hun smartphone dat aankan.

Extra diensten bij het abonnement krijgen, zijn:

5 GB opslag in de cloud
Back-up van contacten
Vervangende toestelservice
Aantal apps: de Mobile Protect-app, Vouchercloud en de MyVodafone-app.
Bij 75 procent van het gebruik van de bundel krijgt de klant een waarschuwing per sms. Ze kunnen overstappen naar Vodafone Red vanuit hun bestaande abonnement, mits ze voor minimaal dezelfde maandprijs een abonnement kiezen. Met de optionele datablox kunnen klanten per maand voor 2 euro per 50 MB buiten hun bundel internetten.

Zakelijke klanten kunnen met Vodafone Red Business in Nederland en in de zogeheten Voordeellanden onbeperkt bellen, sms’en en 1 GB data gebruiken per maand. Verder delen zij hun datategoed met hun collega’s binnen hetzelfde abonnement. Zakelijke klanten krijgen bij Red Business en Red Business Super standaard VSDM (Vodafone Secure Device Manager) Basic. Dit is een online tool waarmee zij toestellen van zichzelf en van hun medewerkers op afstand kunnen instellen, beheren, beveiligen en wissen.

Voorwaarden bij de bundels:

Consumenten: onbeperkt bellen en sms’en geldt niet voor bellen en sms’en in of naar het buitenland, voor betaalnummers en voor premium sms-diensten.
Zakelijk: onbeperkt bellen en sms’en kan binnen Nederland, van Voordeellanden naar Nederland en van Voordeelland naar Voordeelland en geldt niet voor bellen en sms’en naar betaalnummers en premium sms-diensten in binnen- en buitenland.
Consumenten en zakelijk: de praktische internetsnelheid is afhankelijk van het abonnement, het toestel en het moment.

› reageer

Een behoorlijke prijsdoorbraak. Onbeperkt bellen, smsen en 1 GB aan data in sim only voor 39 euro per maand. Bij KPN kost het in sim only 55 euro per maand.

› reageer

@blabla

Alleen 400 min + 500MB voor € 44,- is flink aan de prijs en heb ergens gelezen dat als je een Galaxy S3 wil dan word het zelfs € 49,- per maand

Bij Tele2 heb je nu 500 MIN + 500MB voor € 27,75 per maand dan is Vodafone dus bijna dubbel zo duur. Bij T-mobile gemiddeld € 33,- per maand voor 300 MIN + 500MB

samenvattend:

Vodafone word Aso duur voor mensen die tot 300 / 500 minuten per maand belt met Smartphone
Simonly voor mensen met "normaal" belgedrag word Aso duur
Dus bel je extreem veel, wil je multisimkaart dan is Vodafone interessant voor alle andere klanten niet› reageer

Tele2 roamt op het T-Mobile netwerk. Daar worden veel mensen niet vrolijk van, gezien T-Mobile relatief beperkte capaciteit op het netwerk heeft. De prijzen die je noemt kloppen alleen niet. Tele2 heeft op hun website geen 500 MB bundel staan. SmartMix 450 + 500 MB data kost 40 euro per maand, en dan met een gratis Galaxy S III. Bij Vodafone gaan smsjes niet van de bundel af, en worden minuten na de eerste minuut per seconde afgerond. De datasnelheid ligt op 14,4/2,0 Mbps, bij Tele2 ligt dit op 7,2/0,4 Mbps. Bij Vodafone krijg je een vervangend toestel bij reparatie, krijg je 5GB cloudopslag en een contactenbackup om dataverlies te voorkomen, en bij Tele2 ben je aan je lot overgeleverd. Sterker gezegd, bij Tele2 mag je het 0900-nummer van de klantenservice bellen voor reparatie, terwijl bij Vodafone je de mogelijkheid hebt naar een winkel te gaan, of de gratis klantenservice te bellen. Er zitten dus genoeg extra's in het Vodafone pakket die de hogere prijs rechtvaardigen. Kies je overigens een Samsung Galaxy S Advance met hetzelfde pakket, dan kom je bij Vodafone op 39 euro per maand uit, terwijl Tele2 nog steeds 40 euro per maand blijft.

T-Mobile geeft momenteel de eerste negen maanden 50% korting op de SmartPlus variant. Echter kan je het Vodafone Red abonnement qua inhoud beter vergelijken met iSmart 300 (zelfde snelheid, ook onbeperkt sms, ook betalen per seconde) en dan kom je gemiddeld op 45 euro per maand uit dankzij de netwerkactie. Ik snap dan ook niet waar je 'asoduur' vandaan haalt, gezien alle concurrentiebedragen in je betoog van geen kant kloppen.

Vergelijk ook even met de huidige Vodafone tarieven (excl. netwerkacties):

Bel-Sms-Web Altijd 65: 300 min, vf-vf bellen, onb. sms, 1 GB: 65 euro per maand
Red: 400 min, onb. sms, 1 GB: afh. van toestel 39-59 euro per maand

Sim Only Bel-Sms-Web Vaak 30: 225 min, vf-vf bellen, onb. sms, 500 MB: 30 euro per maand
Bel-Sms-Web 200 Sim Only + 300 MB extra: 200 min, onb. sms, 500 MB: 25,50 per maand

› reageer

@bla bla

Bij ons is de Tele2 actiebundel toch echt 500MIN+500MB a € 27.75
300min + 500Mb kost € 32,- per maand

Dus dat tarief klopt wel

› reageer

Dus dat tarief klopt welIk zie het nu via een omweg op jullie website staan. Dat klinkt echter als een actiepakket, zoals VF ook zo vaak acties heeft met 2 jaar 50% korting, en is in mijn ogen dan ook niet te vergelijken met het Smartmix pakket dat via Tele2 rechtstreeks te bestellen valt en het reguliere abonnement omhelst. De Samsung Galaxy S III valt bij jullie ook niet te bestellen met dit pakket, en gezien de prijs van andere toestellen zal die anders vast niet gratis er bij zitten.

Wil je de vergelijking toch trekken, zul je uit moeten gaan van de reguliere maandprijs van 55 euro, zoals je die na afloop van het contract gaat betalen als je niets doet of vergeet te verlengen.

› reageer

Zo'n abo kan best interessant zijn voor mensen die veel (naar het buitenland) bellen. Vooral dat bellen naar voordeellanden klinkt mij als muziek in de oren. Ik ben vaak in 'voordeel landen' waardoor het voor mij erg interessant is. ook de mogelijkheid van internet in het buitenland is t.o.v. telfort of ben een hele vooruitgang.
persoonlijk zit ik wel te overwegen om Red Business aan te schaffen.
Weet iemand hoe het zit met bellen naar voordeellanden? geldt dat alleen voor vodafone nummers , grondnummers of echt alle nummers?


› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.