Nokia introduceert nieuwe Asha-smartphone voor 99 dollar

Nokia introduceert nieuwe Asha-smartphone voor 99 dollar
Nokia introduceert de Asha 501, een goedkope kleurrijke smartphone die draait op het vernieuwde mobiele besturingssysteem Asha.Nokia Asha 501

Dat meldt Nokia donderdag. De smartphone is ontwikkeld voor de grote groep consumenten die graag een goedkoop toestel willen. Hierdoor wordt de Asha 501 eerst in minder ontwikkelde landen gelanceerd.

Nokia wil met het Asha-platform hoge ogen gaan gooien. De Asha 501 is de eerste smartphone binnen de nieuwe Asha-lijn die sneller en vloeiender reageert dan de voorgaande versies. Daarnaast helpt het vernieuwde Asha-platform ontwikkelaars om gemakkelijker apps voor de nieuwe generatie Asha-toestellen te maken en publiceren.

Kleuren

De Asha 501 komt in zes verschillende kleuren, heeft een krasbestendig scherm en een achterkant die verwijderd kan worden en ondersteunt dualsim. Daarnaast beschikt de smartphone over een 3 inch-touchscreen, 3.2 megapixelcamera en een enkele terugknop. De Asha 501 weegt maar 98 gram.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem is voorzien van enkele bekende features van de N9-smartphone, waaronder de swipe-interface en de visuele stijl. Daarnaast wordt de Asha standaard geleverd met de Nokia Xpress Browser die alle data tot wel 90 procent comprimeert. Hierdoor is het mogelijk om ook met een langzame mobiele dataverbinding stabiel te surfen.

WhatsApp

Er zijn al verschillende populaire apps voor Asha beschikbaar. Onder andere Facebook, Foursquare, LinkedIn, Nimbuzz, Twitter, WeChat en games van Electronic Arts en Gameloft zijn al te downloaden. Andere grote partijen, waaronder WhatsApp, zijn op dit moment bezig met Asha 'te ontdekken'.

"De nieuwe Nokia Asha 501 legt de lat hoog voor het ontwerpen en optimaliseren van een betaalbare smartphone", aldus Timo Toikkanen, vicepresident van Nokia. "De synergie tussen het fysieke ontwerp en het Asha-platform heeft een smartphone gecreƫerd die zowel een aantrekkelijke stijl als prijs heeft."

De Asha 501 is beschikbaar vanaf juni. De smartphone wordt in zestig verschillende landen verkocht. Of de Asha 501 ook officieel in Nederland wordt geĆÆntroduceerd, is nog niet bekend.

NU.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.