Buitenlandstoring T-Mobile duurt voort

Buitenlandstoring T-Mobile duurt voort

Voor de tweede dag zitten T-Mobile-klanten in het buitenland zonder bereik.

Dat bevestigt woordvoerder Michael Vos van T-Mobile tegenover NUtech. Ook klanten van Ben, Simpel, Bliep en MTV Mobile ondervinden hinder.

Volgens Vos kan de provider niet zeggen hoeveel mensen precies last hebben van het probleem, omdat het netwerk nog instabiel is. Voor een deel van de klanten zou het netwerk wel werken.

Het probleem zit in het systeem dat het buitenlandse mobiele verkeer centraal afhandelt. Inmiddels zou een deel van de capaciteit zijn hersteld. T-Mobile zegt niet te kunnen schatten wanneer het probleem verholpen is.

Herstarten

Op het forum van T-Mobile zijn inmiddels meer dan duizend klachten binnengestroomd van mensen die in het buitenland niet kunnen bellen of internetten.

Donderdag zei de provider dat de storing slechts een klein deel van de klanten trof en dat het herstarten van het toestel het probleem zou moeten oplossen. Tientallen lezers van NU.nl en van het T-Mobile-forum melden echter dat dit niet werkt.

Op een statuspagina stelt T-Mobile dat de problemen in Noord-Afrika en Noord-Amerika grotendeels zijn verholpen. Klanten worden geadviseerd om waar mogelijk gebruik te maken van wifi-netwerken.

T-Mobile heeft zijn klanten excuses aangeboden voor het ongemak en bekijkt 'hoe wij klanten tegemoet kunnen komen'.

Bron: NU.nl

› reageer


T-Mobile lost netwerkproblemen buitenland op


T-Mobile heeft vrijdag de netwerkproblemen in het buitenland opgelost. De storing duurde ruim twee dagen.

Dat laat T-Mobile weten. Ook klanten van Ben, Simpel, Bliep en MTV Mobile ondervinden hinder van de storing.

Aan het einde van vrijdagmiddag kunnen klanten van T-Mobile weer in het buitenland bellen. De storing begon donderdagochtend.

"T-Mobile is erin geslaagd om de verbindingen met alle landen te herstellen waardoor klanten buiten Nederland in principe weer normaal kunnen bellen, sms’en en internetten. T-Mobile blijft de stabiliteit van het netwerk in de gaten houden", aldus een woordvoerder.


Meldingen

Meldingen van gebruikers kwamen onder meer uit België, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije. Ook in de Verenigde Staten, China, Oost-Europese landen en Zuid-Afrika zouden T-Mobile-klanten geen of slechte verbinding hebben gehad.

Volgens T-Mobile had het 'overgrote' deel van de klanten in het buitenland bereik, ondanks het grote aantal meldingen.


Compensatie

T-Mobile gaat klanten compenseren met 'redelijke communicatiekosten' die klanten hebben moeten maken omdat ze vanwege de storing in het buitenland niet of slecht bereikbaar zijn geweest.

Hoe deze regeling er precies uitziet, wordt op een speciale website bekendgemaakt. De website is na het weekend bereikbaar.

Bron: NU.nl

› reageer

Wel grappig, vroeger had je op Telecomvergelijker een discussie over zo'n storing voordat nu.nl er over berichtte. Nu staat het 2e nieuwsbericht van de storing op het forum en 0,0 in "laatste nieuws". Plus in de laatste 14 dagen zijn er nog geen 10 forumthreads actief geweest.

› reageer

@floris: het is inderdaad een stuk rustiger geworden op Telecomvergelijker. Het valt me op dat er nog wel veel en regelmatig gelezen wordt (dat merk ik door de mailtjes die ik ontvang en als er een topic gepost wordt over een onderwerp dat veel mensen interessant vinden, dan kan het ineens wel heel druk zijn in dat topic). Maar wat wil je met je post zeggen? Denk je dat er wijzigingen moeten komen zodat het weer drukker wordt?

› reageer

Dat station zijn we al tijden geleden gepasseerd. Sinds de omkat zijn velen weggelopen en die gaan vermoedelijk niet meer terugkomen.
Er lezen wel veel mensen aangezien de site niet helemaal dood is maar buiten de vergelijker is de site redelijk overbodig geworden.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.