Samsung toestel voortaan met regiolock

Nieuwe Samsung toestellen die in Europa of in Noord-Amerika worden verkocht zijn mogelijk voorzien van een regiolock vergelijkbaar met de regiobeperkingen op DVD spelers. De deze week uitgebrachte Galaxy Note 3 kan bijvoorbeeld in Europa niet gebruikt worden met een simkaart van een niet-Europese telecomaanbieder. De fabrikant zegt dat daarnaast nieuw geleverde Galaxy SIII-, S4-, S4 mini- en Note II-toestellen eenzelfde regiolock krijgen.

De verpakking van de smartphone is dan voorzien van een sticker met de tekst: "Dit product is alleen compatibel met een simkaart van een mobiele aanbieder in Europa."

"Het regionale simkaartlock geldt alleen voor de Samsung-modellen die vanaf eind juli 2013 gemaakt zijn en van de betreffende sticker voorzien zijn", verklaarde Samsung tegen AllaboutSamsung.de, "Op apparaten die door Samsung geleverd zijn en zich al in de winkelschappen of bij de eindgebruiker bevinden, heeft het geen betrekking."[/quote]

Volgens een bericht van Samsung Zwitserland op Facebook moet er echter alleen ter activerering een simkaart uit de betreffende regio gebruikt worden, daarna zal het toestel ook andere simkaarten accepteren:Beim Kauf des GALAXY Note 3 muss man mit einer Schweizer SIM-Karte die Erstaktivierung vornehmen. Danach k├Ânnen auch SIM-Karten von weiteren Betreibern aus Europa und ausserhalb von Europa benutzt werden.

› reageer

Samsung wil haar verkoop zien dalen?!

Hoe lang zal stand houden met al die unlockboeren?

Ik denk niet dat het heel veel mensen treft, wel de handelaren met grijze import, dus mogelijk toch weer de consument, maar mag het van Europa en Nederland wel? Mogelijk horen we binnenkort weer van onze Neeltje, we zullen het wel zien.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.