Orange heeft interesse in KPN

Het Franse telecomconcern Orange maakt zich op voor een verdere consolidatie van de Europese telecommarkt. Daarbij kijkt het bedrijf ook naar KPN.

Dat meldt de Franse krant Le Journal du Dimanche.

Volgens de krant heeft bestuursvoorzitter Stéphane Richard laten weten de ontwikkelingen rond KPN scherp in de gaten te houden.

Door de overname van KPN zou Orange toegang krijgen tot de Duitse, Nederlandse en Belgische markt. Op dit moment is Orange op geen van die markten aanwezig.

Richard zou in dat verband al hebben gesproken met Carlos Slim, de eigenaar van América Móvil. Die Mexicaanse grootaandeelhouder van KPN zag eerder deze maand af van een voorgenomen op het Nederlandse telecombedrijf.

Deutsche Telekom

Orange zou ook de mogelijkheden bestuderen om samen te gaan met Deutsche Telekom. Voor Orange zou een samensmelting met de eigenaar van onder meer T-Mobile een droomscenario zijn, zo stelt de topman. Hij vergelijkt een eventuele fusie met het Frans-Duitse ruimtevaartbedrijf EADS.

Beide telecombedrijven werken op dit moment al intensief samen in het Verenigd Koninkrijk. Een probleem daarbij is echter dat Deutsche Telecom veel meer waard is dan Orange. Een 'fusie van gelijken' wordt daarmee lastig. De Franse regering, voor ruim een kwart eigenaar van Orange, lijkt echter alleen onder die voorwaarden met een fusie in te willen stemmen.

Beschermingswal

Slim besloot onlangs af te zien van een formeel bod op KPN, omdat de top van het Nederlandse bedrijf te veel geld per aandeel eist. De Mexicaan kwam begin augustus met een bod van 2,40 euro per aandeel. Ook de beschermingswal die werd opgeworpen door de Stichting Preferente Aandelen KPN was aanleiding voor het voorlopig afketsen van een overname.

Bron: NU.nl

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.