Ziggo: Overal bereikbaar op vaste nummer

Ziggo gaat komende maanden maximaal drieduizend klanten een app laten testen die het mogelijk moet maken om telefoontjes die via het vaste nummer binnenkomen aan te nemen op de mobiele telefoon. Daardoor zijn klanten overal bereikbaar via hun thuistelefoon.

De app Bapp verschijnt voor iOS en Android, zo zegt Ziggo dinsdag in een statement per e-mail. Bapp maakt het mogelijk om via de wifi- of mobiele verbinding van een smartphone of tablet te bellen, waarbij de gebruiker elk nummer kan bellen, ook uit het eigen adresboek.

Als de gebruiker een niet-onbeperkt telefonie-abonnement heeft bij Ziggo, betaalt de gebruiker zowel een tarief per minuut aan Ziggo en gaat de gebruikte data bij bellen via 3g en 4g van de databundel af. Volgens Ziggo is het desondanks vanuit andere Europese landen het bellen via Ziggo goedkoper dan het gebruiken van reguliere belminuten. Over de situatie in Nederland zegt Ziggo niets. Wie onbeperkt bellen bij Ziggo afneemt, betaalt uiteraard niet voor de belminuten, maar de data gaat wel van de databundel af.

De dienst lijkt daardoor vooral bedoeld voor het bereikbaar zijn op het vaste nummer via de mobiele telefoon; de gebruiker hoeft daardoor niet langer thuis te zijn om telefoontjes naar het vaste nummer aan te nemen. Ziggo gaat Bapp de komende twee maanden testen met maximaal drieduizend klanten. Na die test gaat de kabelaar bepalen of en in welke vorm Bapp zal uitkomen. De app vereist geen simkaart; het bellen en gebeld worden loopt via voip, waardoor de app via elke wifi-verbinding functioneert.
Bron: Tweakers/url]

› reageer

Ik heb vandaag Ziggo Bapp geïnstalleerd op Samsung Galaxy S4 en Asus Tablet. Heeft al iemand ervaring in het gebruik?

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.