France Télécom koersstijging dankzij Orange en Wanadoo

De andere Orange-landen samen, inclusief Nederland, boekten 19 procent omzetgroei.Zijn dat de 'gratis' abonnementen?

› reageer

(P7) De koers van France Télécom steeg met 2 procent na bekendmaking van de jongste cijfers, die gunstig waren dankzij mobiele dochter Orange en Wanadoo. Maar zojuist daalde de koers al weer in Parijs. De beurskoers in Parijs stond zojuist op 19,60 euro, 0,8 procent winst.

France Télécoms nettowinst daalde van 2,5 miljard euro in de eerste helft van 2003, tot 1,1 miljard in het afgelopen halfjaar. De daling is conform de verwachting, daar FT vorig jaar een groot belastingvoordeel mocht boeken.

Het operationele overschot van FT voor afschrijvingen en rente steeg met 13,5 procent, tot 5,3 miljard euro. Dit was iets hoger dan de 5,1 miljard die vooraf was verwacht door analisten.

De omzet steeg met 1,4 procent tot 23,2 miljard euro, exclusief valuta-nadelen een groei met 4,2 procent.

FT's mobiele dochter Orange zag in het afgelopen halfjaar de omzet met 11 procent stijgen en de operationele winst met 16 procent. Maar zorgelijk was in dat cijfer het aandeel van Orange UK, dat de omzet met slechts bijna 7 procent zag stijgen. In Frankrijk zelf groeide de mobiele omzet met 8,8 procent, ook minder dan het gemiddelde van Orange. De andere Orange-landen samen, inclusief Nederland, boekten 19 procent omzetgroei.

Gunstig voor FT was ook de groei van de omzet in ADSL, met ruim 48 procent. Internetdochter Wanadoo zag de halfjaaromzet toenemen met 11 procent, tot 1,36 miljard euro. De oeprationele winst steeg met 22 procent, tot 94 miljoen euro.

De omzet in vaste telefonie daalde met 1 procent, maar is met 10,8 miljard euro nog net de grootste divisie. Het verlies in telefonie komt vooral van de zakelijke markt.

De schuld van FT staat nu op 48 miljard euro, nog altijd relatief hoog ten opzichte van Europese concurrenten, maar niet meer zo desastreus als de 64 miljard die eind 2002 nog als schuld in de boeken stond.

France Télécom bleef bij zijn voorspelling voor heel 2004, van 3 tot 5 procent omzetgroei exclusief valauta-nadelen, en 18 procent toename van de operationele winst.

Bron: Planet

› reageer

De andere Orange-landen samen, inclusief Nederland, boekten 19 procent omzetgroei.Zijn dat de 'gratis' abonnementen?

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.