Samsung verheldert beeldscherm voor mobieltjes

Kleptelefoons zuigen gewoon!
En dan nog ze zien er uit als speelgoed telefoontjes

› reageer

Samsung heeft als eerste ter wereld zogenoemde a-Si (Amorphous Silicon) 2,6-inch LCD-schermen van het Thin Foil Transistor-type met een beeldkwaliteit van 300 ppi op de markt gebracht. Mobiele telefoons kunnen daardoor nu dezelfde VGA-kwaliteit bieden als beeldschermen van laptops of pc's. De resolutie is zeven keer zo hoog als die van een 42 inch HDTV LCD TV.

De ingenieurs van Samsung hebben in mei van dit jaar al een 1,94-inch model ontwikkeld. Uiteindelijk wil men de a-Si technologie inzetten voor smart phones en mobiele telefoons waarmee televisie-uitzendingen kunnen worden ontvangen. Vooral in Korea en Japan is de belangstelling voor mobiele televisie erg groot.

Bron: Automatiserings Gids

› reageer

De resolutie is zeven keer zo hoog als die van een 42 inch HDTV LCD TV.

Ja, knap. Zo'n LCD TV heeft een erg lage resolutie, dus die dan hoger maken dan dat is wel makkelijk.

Zal de resolutie nog wel aardig zijn, maar meer in de richting van 2 of 3x zo groot als een 'normaal' scherm (toch nog behoorlijk goed in ieder geval)

› reageer

Toch zal het allemaal weinig effect hebben als die stomme klepjes kapot blijven gaan. Volgens mij zijn die dingen allemaal zo fragiel, dat het haast onmogelijk is langer dan een half jaar met een Samsung met klepje te doen.

› reageer

Kleptelefoons zuigen gewoon!
En dan nog ze zien er uit als speelgoed telefoontjes

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.