Straling van gsm nauwkeurig te meten

Zie ook dit topic voor meer stralings info :
Stralingswaarden 300 mobieltjes op één site

› reageer

Link

› reageer

Mensen die net als mij eigenlijk te lui zijn om wel op link te klikken, hier meteen het verhaal

Straling van gsm nauwkeurig te meten


Sinds kort kan de hoeveelheid straling die een beller ontvangt nauwkeurig bepaald worden. Dat laat Het Nederlands Instituut voor Toegepaste Geowetenschappen TNO vrijdag weten. De hoeveelheid straling die een beller ontvangt, wordt met de 'Specific Absorbtion Rate' (SAR) aangeduid. TNO zegt sinds kort over een methode te beschikken die de SAR nauwkeurig kan bepalen.


Voor het meten van de straling, die bij het oor op het menselijk hoofd afkomt, wordt gebruik gemaakt van een kunsthoofd. In dit kunsthoofd bevindt zich een speciale vloeistof, die net als de hersenen, veel water bevat. Een robot beweegt een minuscule antenne rond in het hoofd, en zo wordt millimeter voor millimeter de SAR bepaald. Met SAR kan overigens niet alleen van gsm's, maar ook van andere draagbare apparatuur met antennes worden vastgesteld of deze aan de stralingsnormen voldoen.

Eind juni adviseerde de Gezondheidsraad minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid onderzoek te doen naar mogelijke schadelijke gevolgen van blootstelling aan gsm-straling. Een eerder onderzoek van TNO naar de straling vormde de aanleiding voor het advies. Uit dat onderzoek bleek dat het gevoel van welbevinden van de proefpersonen verminderde na blootstelling aan de straling. Resultaten van een eventueel onderzoek van Hoogervorst zijn niet bekend.


› reageer

Als je meer wilt weten over straling van je mobiel:

www.handywerte.de staan stralingswaardes van een heleboel mobiele telefoons.

Krijg zelf af en toe hoofdpijn van mobiel bellen vandaar:-(


› reageer

Zie ook dit topic voor meer stralings info :
Stralingswaarden 300 mobieltjes op één site

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.