Nieuwe telefoon Samsung

zie Tweakers

› reageer

Nieuwe GSM prototypes van Samsung

Gepubliceerd op maandag 03 januari 2005

Samsung heeft weer een aantal GSM's op de plank liggen: een van de prototypes heeft zelfs een ingebouwde harde schijf.
Inmiddels is de originele post met Powerpointslides al weer verwijderd - wegens 'href="http://mobile-review.com/forum2/showthread.php?p=145370" target="_blank">mogelijke legale redenen' - maar een kopie is voorhanden bij Dave's PDA.com. Naast de standaard telefoontjes bleken ook een paar interessante telefoons tussen de prototypes te zitten, gebaseerd op Windows Mobile. Het is alleen jammer dat slechts een van de drie toestellen over WiFi beschikt, iets dat we in 2005 toch hopelijk meer in telefoons gaan zien.
De telefoons hebben vreemde codenamen: de eerste, B-Bop, is een zogenaamde slide-phone (het toetsenbord schuift naar onder). Het toestel is de enige met WiFi aan boord, daarnaast beschikt het over Bluetooth en is het geschikt voor snelle verbindingen. De ingebouwde camera maakt foto's (en video's) met een 2 Megapixel camera en op het touchscreen kun je je foto's, maar ook documenten, terugzien. Verdere specs: een 400MHz processor, 128MB ROM, 64MB RAM, een mini-SD slot en een USB aansluiting.

Een clamshell-type (zo een die je uitklapt) luistert naar de naam Javelin. De Javelin is sneller: 500MHz, maar moet het weer doen met een 1 Megapixel camera en heeft geen WiFi. Verdere specificaties zijn nog niet goed bekend: het is nog onbekend hoeveel geheugen de Javelin meeneemt. Wel kun je het geheugen uitbreiden met een mini-SD kaartje.

De laatste in het rijtje, Thor genaamd, valt in een speciale categorie. Niet alleen heeft de Thor een harde schijf van 3GB aan boord, ook de navigatie is speciaal. De Thor moet namelijk vooral als muziektelefoon dienst gaan doen, en heeft daartoe een iPod-achtig navigatiewiel
gekregen. Verder heeft de Thor wel Bluetooth, maar helaas geen WiFi. Wel kun je de harde schijf - gelukkig maar - vullen via een USB 2.0
verbinding en kun je foto's met de 1 Megapixel camera maken.

Let wel: het betreft hier prototypes van telefoons, daarom is niet zeker wanneer de telefoons gelanceerd zullen worden - als ze ├╝berhaupt het daglicht al zullen zien.

Samsung

› reageer

gebaseerd op Windows Mobile

Jak
Loopt je telefoon heel de tijd vast....>

› reageer

zie Tweakers

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.