Lagere omzet per klant voor Orange

Moeten ze maar niet zulke goedkope diensten aanbieden!!! Hahahaha!

Ik heb er wel baat bij

› reageer


14:36 uur - Orange, onderdeel van France Telecom, heeft het aantal klanten in Nederland in 2004 zien stijgen met 28,3 procent tot 1,7 miljoen. De omzet steeg van 465 miljoen euro in 2003 tot 592 miljoen euro in 2004. Dat is een stijging van 27,3 procent. De gemiddelde omzet per klant is wel gedaald. Vorig jaar bedroeg deze zogeheten arpu 348 euro. Een jaar eerder was dat nog 402 euro. (EF)


Dus!
Bron webwereld.nl

› reageer

Toch leuk zo'n groei met 28%! Alleen jammer dat de ARPU dan omlaag is gegaan. Op naar de 2 miljoen! Er ging toch een gerucht dat ze in 2005 min 20a25% marktaandeel moeten hebben, en dat ze anders worden gedumpt door FT?

Op planet.nl/pmm staat o.a

Nederlandse groei
Orange Nederland draagt voor 3 procent bij aan de totale omzet van de Orange-groep. Orange Nederland boekte in 2004 een omzet van 592 miljoen euro, vergeleken met een jaar geleden is dat een toename van 27 procent.

De Nederlandse vestiging van de mobiele telecomaanbieder heeft nu 1,7 miljoen klanten. Orange won in de afgelopen 12 maanden 375.000 nieuwe klanten. De gemiddelde omzet per klant (Arpu) ligt op 348 euro per jaar. Omgerekend is dat 29 euro omzet per klant per maand.
Als Orange Nederland niet voldoende winst gaat maken, dan zet het moederbedrijf de dochter in de etalage, zo is eerder gedreigd.

Veel meer data
Orange Nederland behoort tot de kleinere landen van het Orange-concern. Engeland en Frankrijk zorgen voor 75 procent van de totale Orange-omzet. De 17 andere landen nemen de resterende 25 procent voor hun rekening.

De gemiddelde jaaromzet per Orange-klant ligt wereldwijd ligt op 393 euro. Het Nederlandse cijfer ligt daarmee onder het gemiddelde. Abonneebellers wereldwijd brengen jaarlijks 546 euro per persoon in het Orange-laatje. Prepaidbellers leveren een per persoon een jaaromzet op van 169 euro. Zestig procent van alle Orange-bellers heeft een abonnement, 40 procent belt prepaid. Jaarlijks stapt 18,9 procent van de Orange-klanten over naar een andere mobiele leverancier. Deze zogeheten churn ligt bij abonneebellers op 10,5 procent en bij prepaidbellers op 31,3 procent.

Al 26 procent van de omzet is nu afkomstig uit het zogeheten non-voice-verkeer, sms- en GPRS-verkeer, een percentage dat gestaag groeit.

Uit het financiële jaaroverzicht blijkt dat Orange jaarlijks 582 miljoen euro uitgeeft aan het werven van nieuwe klanten en 385 miljoen euro aan het behouden van bestaande klanten.

Even voor de informatie

› reageer

Opzich niet zo raar, dat de omzet per klant daalt, aangezien er toch heel wat gratis abo's in de kast onder het stof zijn beland door ons TVers geloof ik

› reageer

Beetje raar dat je op een omzet van 592M wel 967M (582 + 385) uitgeeft aan klantenbinding en klantenverving. Hoe kan je nu meer dan anderhalf keer je omzet uitgeven aan klantenwerving alleen?! Tenzij die cijfers wereldwijd zijn, maar daarvoor zijn ze weer veel te laag.

edit> die klantenbinding/werving cijfers zijn van orange frankrijk carl.....

› reageer

Abonneebellers wereldwijd brengen jaarlijks 546 euro per persoon in het Orange-laatje...
Hallo zeg, en neem je dán nog Orange?

› reageer

niet zo raar, als beltegoed altijd geldig blijft, meer klanten maar ook veel inactieve lijkt mij.

› reageer

Ze tellen nu alleen de actieve klanten, en in NL is de ARPU die 348 euro dus niet echt zo hoog.

› reageer

Laatste nieuws:

Valt me op dat Orange het niet echt goed doet. Vraag me toch af hoe dat kan, ze zijn stuk verbeterd met nieuwe tarieven.(misschien te laat), ze maken ook niet zoveel reclame als tmobile en hi dat doen/deden.


Groei Orange Nederland stagneert

Gepubliceerd op donderdag 28 april 2005

(P7) Orange Nederland zag zijn klantenbestand in de afgelopen drie maanden met slechts 15.000 nieuwe bellers groeien.
Dat blijkt uit de financiële cijfers over het eerste kwartaal van 2005, die moederbedrijf France Telecom vanochtend presenteerde.

Het klantenbestand van Orange Nederland groeide met 15.000 tot iets meer dan 1,7 miljoen.

Over de afgelopen vier kwartalen groeide het bedrijf met 281.000 klanten. Dat is iets minder dan de 289.000 in de daaraan voorafgaande vier kwartalen.

De kwartaalomzet van Orange Nederland groeide met 1,6 procent tot 148 miljoen euro. Daarmee toont ze de op een na kleinste omzetgroei van alle Orange-bedrijven. Enkel Orange in Zwitserland boekte een omzetdaling, van 1,1 procent.

Orange Nederland haalde 18,2 procent van zijn omzet uit non-voice-diensten, zoals sms en mobiel dataverkeer. Dat is een toename van 1,9 procentpunt ten opzichte van vorig jaar.

De gemiddelde omzet per klant (arpu) per jaar daalde bij Orange Nederland van 348 euro naar 332 euro. Orange verstrekt alleen een optelsom van de arpu over de vier meest recente kwartalen.

Het bedrijf rapporteert voor Nederland geen cijfers over de winst of het bedrijfsresultaat.

Alle Orange-bedrijven gezamenlijk boekten een omzet van 5,3 miljard euro, een jaargroei van 8,9 procent. In Frankrijk en Engeland boekt het mobiele telecombedrijf 68 procent van zijn omzet. Hoewel klein in omvang, boeken landen in het oosten van Europa en noorden van Afrika de grootste omzettoenames, oplopend tot 46 procent in Roemenië en 27 procent in Egypte.

Als groep boekte France Telecom een omzet van 11,6 miljard euro, een toename van 3,5 procent.

Bron: France Telecom


› reageer

Die nieuwe tarieven liggen voor bellen nog steeds veel te hoog, als die iets lager zouden zakken (richting T-Mobile, Vodafone niveau) is dat echt veel beter. De andere voordelen wegen vaak niet op tegen het grote nadeel van een hoge maandelijkse rekening.

› reageer

Orange adverteert vooral met die zweverige reclames op TV. Mooi maar het maakt voor mogelijke nieuwe klanten niet echt duidelijk wat je bij Orange kan verwachten. De schreeuwerige Vodafone en T-Mobile (en sinds kort ook Telfort en Hi) reclames vallen onder het Nederlandse publiek toch duidelijk beter op dan de ingetogen Orange reclames.

› reageer

Hopen dat het het volgende kwartaal beter gaat

› reageer

Eigen schuld, moeten ze de cashbacks ook maar niet verbieden .

› reageer

komen ze dan wel weer p terug

› reageer

Haha ja wie weet, ja inderdaad die reclames maken niet altijd echt duidelijk wat ze nou willen zeggen. Ze zeggen bijv niet zo gauw, dit kost dit en dit kost dat. Maar meer alles uit bundel en service dingen.

› reageer

De beltarieven zijn bij Orange vooral voor veelbellers veel te hoog. Oranje probeert dat te maskeren door in plaats van belminuten een geldbundel te hanteren. Ook veel korte gesprekken pakken door het starttarief hoog uit. Zelf ben ik een tevreden Oranje beller omdat ik weinig bel en nog met cashback heb kunnen instappen. Ik spaar voor bellen in het buitenland. Al met al denk ik dat Oranje op de verkeerde weg is en nog meet terrein zal verliezen. Omlaag die tarieven dus.

› reageer

Ja sim only is ook niet echt aantrekkelijk bij hun. Ik bel nietzoveel, zit prima bij orange. Maar idd als je 400 min per maand belt, ben je bij anderen veel beter uit. Terwijl ze juist veel kunnen verdienen aan veelbellers...

› reageer

Je kunt zeggen wat je wilt over orange, maar ik laat mijn abonnement al jaren direct door de klantenservice verlengen met 50% korting op de factuur.
sms bundel aan laten sluiten, waarop ik eigenlijk nog 50% extra korting krijg van orange. 6 cent per sms wordt dus 3 cent per sms. Onbeperkt belbundel en sms bundel meenemen!
Bellen doe ik niet ontieglijk veel. Wel weer vaker smsjes bestellen met 0900, belspelletjes met 0900 (deed ik ook al voor dat ik orange had), en ik ben echt tevreden over de tariefstructuur. Al geef ik toe dat voor mensen die alleen maar normaal bellen er goedkopere alternatieven zijn!

› reageer

nee okee maar 50% is nog niet extreem veel, hoe gek het ook klinkt.
Maar mij hoor je ook niet klagen, voor mij is het ook prima. De prijs is niet meest belangrijke voor mij in dit geval.

› reageer

Voor 3 cent sms'en klopt niet want je betaald nog altijd € 18 voor een Sms Voorraad van 300 berichten, ook met sim only. Je krijgt 50% korting op je bundel en daar gaat dan de Sms Voorraad nog vanaf (100%).

› reageer

Volgens mij niet ATB

Ik koop een bundel van 82,50 euro.
Die krijg ik van orange met 50% korting dus voor 41,25

Ik krijg elke maand een bundel van 82,50 beltegoed. Hiervan bestel ik een sms bundel twv 300 sms berichten.
Die 18 euro gaat van mijn 82,50 af. Maar in feite heb ik dus voor die 18 euro maar 9 euro betaald.
9 euro voor 300 sms berichten is volgens mij nog steeds 3 cent per smsje

› reageer

Geen speld tussen te krijgen
Klopt als een bus

› reageer

belspelletjes
ik vraag me altijd af wat mensen bezielt om call-tv belspellen te doen met winkans van 0.0.
"ja mensen bel nu! nu is iedereen op school of aan het werk.. en het is zo lekker weer, alle andere mensen zijn buiten! is er dan niemand die antwoord weet wat voor woord we hier hebben? "Aarda.p.l" Niemand? Ok, ik zal nog 1 hint geven: je kan er patat van maken of puree.. kom op mensen we hebben nog 2 minuten en er is niemand die belt?! Nou als jullie niet bellen hou ik dat geld helemaal zelf!"

Waarschijnlijk zelfde mensen die smsje sturen met "sex aan" naar 6969 ofzo en denken dat ze smsen met een leuke meid van 21 jaar die op zoek is naar hete sex en snel met je wil afspreken..

Ik heb zelf ook van die gratis of bijna gratis cashback orange kaartjes maar ik maak het vooral op tijdens vakanties voor bellen in het buitenland of desnoods kleine betalingen verrichten op het internet zoals een kaartje sturen etc.

› reageer

Je hebt gelijk Roel, je betaald nog steeds € 18 voor je Sms Voorraad maar omdat je je gehele bundel voor de helft van de prijs krijgt is die Sms Voorraad ook 50% goedkoper.

› reageer

Qwerty: lekker offtopic geeft niet hoor haha. je hebt wel gelijk idd

› reageer

En dan wil ik toch nog even een reactie op querty geven ;-)

Nee ik ben niet zo zielig dat ik met de "sex aan" functie ga smssen of met call tv mee ga doen. Ik weet ook goed dat ik dan net zo goed iemand geld kan geven om even wat leuke tekstjes te typen.
Maar een keer in een online casino meespelen, een keer met prijzenlijn mee doen en dergelijke. Dat vind ik wel een leuk iets ooit, ook als ik geen bundel meer over heb.

› reageer

[offtopic]
ja ach ik verspil mijn geld nog veel erger.. Duizenden op de beurs en honderden in de casino's. Echter op de beurs heb je het zelf nog een beetje in de hand, het is niet alleen dumb luck en in de casino is het gewoon een leuk avondje uit waarbij je ook nog eens met meer geld naar huis zou kunnen gaan dan je begon en dat heb je niet als je gewoon gaat stappen.
[/offtopic]

› reageer

Moeten ze maar niet zulke goedkope diensten aanbieden!!! Hahahaha!

Ik heb er wel baat bij

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.