Mogelijk boete voor Vodafone en T-Mobile

Het scheelde behoorlijk wat, tussen T-mobile/Vodafone en de rest. Die mensen kunnen een aantal miljoenen wel missen.

› reageer

Mogelijk EU-boete voor Vodafone en T-Mobile

Vrijdag, 11 februari 2005 - De Europese Commissie dreigt T-Mobile en Vodafone in Duitsland hoge boetes op te leggen voor het hanteren van veel te hoge roamingtarieven.

Door Edwin Feldmann

Mobiele bellers die in Duitsland via T-Mobile en Vodafone naar het buitenland bellen, hebben hiervoor enkele jaren te veel betaald, aldus de Europese Commissie. Als de twee operators hiervoor geen duidelijke verklaring kunnen geven, riskeren ze beide een boete van enkele honderden miljoenen euro's.

De twee Duitse telecombedrijven hebben door het berekenen van te hoge roamingtarieven mogelijk in strijd met de Europese regels gehandeld. Dit wordt doorgaans uitgelegd als misbruik van hun monopoliepositie. De boete hiervoor kan oplopen tot 10 procent van hun omzet over de periode waarin het misbruik voorkwam.

Voor T-Mobile geldt dat die periode waarin de tarieven werden gehanteerd duurt van 1999 tot eind vorig jaar. Vodafone is in 2000 begonnen met het doorberekenen van te hoge tarieven. Hier kwam eind vorig jaar ook een eind aan.

Beide bedrijven hebben drie maanden om zich tegen de beschuldigingen van de Europese Commissie te verweren.

In juli vorig jaar richtte de Europese Commissie zich ook al tegen soortgelijke praktijken van Vodafone en O2 in Groot-Brittanniƫ.

Bron: www.nu.nl

Edit: Weer onderwerp vergeten

› reageer

Waarom zouden de andere providers niet op hun lazer krijgen, alsof die wel "redelijke" kosten berekenen. Ze moeten gewoon afdwingen dat die tarieven omlaag gaan, omdat dit anders niet gebeurd als ze het aan de operators overlaten...

› reageer

Het scheelde behoorlijk wat, tussen T-mobile/Vodafone en de rest. Die mensen kunnen een aantal miljoenen wel missen.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.