TomTom Mobile 5

Tomtom mobile 5, wat ik net vernomen heb via mijn e-mail misschien al eind april uit in nederland.

› reageer

Een nieuwe TomTom voor de mobiel, klinkt goed!

Het persbericht:
TomTom introduceert de eerste ècht persoonlijke navigatie-oplossing

TomTom MOBILE 5 zorgt ervoor dat consumenten snel en veilig op hun bestemming aankomen, met de auto, op de fiets of te voet

Amsterdam, 14 februari 2005 – TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, komt met het allereerste ècht persoonlijke navigatiesysteem voor geavanceerde mobiele telefoons: TomTom MOBILE 5.
TomTom MOBILE 5 een gemakkelijk te gebruiken, intelligente navigatie-oplossing met een nieuwe TomTom GPS-ontvanger die is uitgerust met een zeer gevoelige ontvanger. Hiermee kunnen consumenten feilloos de weg vinden met behulp van hun mobiele telefoon. TomTom MOBILE 5 staat garant voor trefzekere navigatie van deur tot deur, overal in Nederland en in stedencentra. Te voet, op de fiets of met de auto.
“TomTom MOBILE 5 is een belangrijke stap vooruit op het gebied van persoonlijke navigatie en sluit precies aan op de groeiende marktkansen voor smartphones,” zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. “We hebben hiermee voor het eerst een satelliet-navigatiesysteem dat niet alleen in de auto gebruikt kan worden, maar overal waar consumenten de weg willen vinden van A naar B. Dit is een geweldige ontwikkeling voor TomTom en maakt het leven van consumenten gemakkelijker.”
Nieuw
De nieuwe versie biedt onder andere de volgende functies:
· De snelste route zoeken met een geschatte aankomsttijd;
· Routeplanning: de snelste of de kortste route voor voetgangers, fietsers en bromfietsers1;
· Routes plannen aan de hand van de postcode;
· Volledige integratie met het menu van de mobiele telefoon, zodat een bestemming gekozen kan worden uit de aanwezige contactlijst;
· Ondersteuning voor real-time verkeersinformatie² en actuele weerberichten;
· Ondersteuning voor een complete routeplanning, bijvoorbeeld om routes te plannen naar verschillende bestemmingen, inclusief stops.
· Indien nodig kunnen extra kaarten gedownload worden.
Verder biedt TomTom MOBILE 5 nog de volgende mogelijkheden: gewoon bellen terwijl de visuele route-instructies doorgaan, 3D view, dag- en nachtinstellingen, zelf in te stellen routepunten (‘Point of Interest’) en extra kaarten, die te downloaden zijn van www.tomtom.com.
Hoe werkt het?
De installatie van TomTom MOBILE 5 is een kwestie van een geheugenkaart in de smartphone steken. Op deze geheugenkaart zijn de kaarten en de software al geïnstalleerd. De nieuwe Bluetooth GPS-ontvanger van TomTom is een klein en lichtgewicht apparaatje dat gemakkelijk in een jaszak of een tasje past. Deze ontvanger zoekt automatisch verbinding met de smartphone. Dit betekent dat de mobiele telefoon zowel in de auto als daarbuiten gebruikt kan worden voor navigatie. De route-instructies worden op het scherm getoond en tevens duidelijk gesproken (Nederlands). Indien nodig wordt de route automatisch herberekend, zodat gebruikers snel en veilig op hun bestemming aankomen.
Prijs en beschikbaarheid
TomTom MOBILE 5 wordt als bundel geleverd in combinatie met diverse populaire smartphones. De prijzen verschillen per telefoon en abonnement. TomTom MOBILE 5 komt in het voorjaar van 2005 beschikbaar.
TomTom MOBILE 5 is in eerste instantie compatibel met:
· Nokia: 6630, 6600, 6260, 6670, 7610, 7710, 9300, 9500;
· Orange: SPV C500, E200;
· Q-Tek: 8010, 8020, 8060, 8080;
· Motorola: MPx 220;
· T-Mobile: SDA;
· iMate: SP3;
· Treo: 650;
· Gizmondo.

1 in stedelijke omgeving
² real-time verkeersinformatie zal beschikbaar zijn in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Noot voor de redactie: beeldmateriaal van TomTom MOBILE 5 is te vinden op www.mcsonline.nl/pers.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van persoonlijke navigatieoplossingen voor mobiele mensen. TomTom biedt innovatieve en gemakkelijk te gebruiken navigatieproducten voor bekende hardware- en softwareplatforms. TomTom is in 1991 opgericht in Amsterdam en heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

› reageer

Ik dacht dat het ook meteen uitgebracht zou worden voor de Sonyericsson P900 en P910. Blijkbaar heft dat nog wat meer werk nodig of zit ik soms fout?

› reageer

Dit is nou typisch een bericht voor onder het kopje "nieuws"

› reageer

Of voor in de nieuwe rubriek "Copy & Paste"

› reageer

copy-paste idd, ik ga het niet over typen.

› reageer

Heb je dit dan gewoon ff op je gemak zitten typen? Nieuws is bij mij altijd copy paste

› reageer

ik hoop dat dit programma ook komt voor de nokia 6230 _/-\o_

› reageer

hier staat een lijstje waar die niet bij staat

› reageer

Dit komt er dus echt niet voor de 6230. Dat toestel is er niet voor gemaakt, het moeten toestellen met een echt besturingssysteem zijn: Symbian of Windows Mobile.

› reageer

6230 heeft toch symbian series 40 ?

› reageer

Zou goed kunnen, maar je hebt dus echt series 60 nodig voor TomTom.
Daarnaast lijkt me het schermpje van een 6230 veel te klein voor echte navigatie, daar heb je bij een 6600 al wat last van nl.

› reageer

op de nokia 9300 en 9500, moet je je mobiel openklappen om TT5 te gebruiken toch?

ik had ergens gelezen dat het buitenste schermpje niet op series 80 draaide maar (volgens die site) op hetzelfde systeem als de 6230: series 45.

› reageer

Symbian Series 40 bestaat niet. Nokia noemt haar besturingsprogramma's o.a. Series 40, 60 en 80. Series 40 is hun eigen software en heeft niets met Symbian te maken.

› reageer

aha. erg misleidend!

› reageer

Tomtom mobile 5, wat ik net vernomen heb via mijn e-mail misschien al eind april uit in nederland.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.