T-Mobile discrimineert eigen abonnees voor WiFi

UMTS en HOTSPOTS,....ben benieuwd of het zal aanslaan bij het grote publiek

› reageer

T-Mobile discrimineert eigen abonnees

Gepubliceerd op vrijdag 18 februari 2005 planet multimedia

(P7) Abonnees van T-Mobile Nederland betalen vijftig procent meer voor toegang tot T-Mobile WiFi-hotspots dan niet-klanten van het bedrijf.
T-Mobile-abonnees betalen de hoogste prijs in Nederland voor een uur WiFi op een openbaar toegankelijke locatie.

Telecomaanbieder T-Mobile zet zijn zinnen op zakelijke klanten die veel onderweg zijn en draadloos internettoegang nodig hebben, 'Office in the pocket' heet die marketing.

Dat komt er echter in de praktijk op neer dat T-Mobile in Nederland haar abonnees fors meer laat betalen voor een uur WiFi-toegang dan niet-abonnees.

Nederlandse abonnees van T-Mobile betalen negen euro per uur om op een van de nu 222 publieke WiFi-punten via hun laptop of handcomputer te kunnen surfen en e-mailen. Niet-abonnees die op dezelfde locatie hun computer aanzetten om te internetten betalen maar zes euro per uur.

Dat is een prijsverschil van vijftig procent, ten nadele van de abonnees. Het verschil tussen een abonnee en niet-abonnee is het feit dat de abonnee de rekening pas aan het einde van de maand op zijn telecomfactuur te zien krijgt en niet op de WiFi-hotspot met kredietkaart en kraskaart in de weer hoeft te gaan.

In verlegenheid
"We hanteren een marktconform tarief", verklaart de woordvoerster van T-Mobile. "We rekenen vijftien cent per minuut in blokken van vijftien minuten."

Vijftien minuten WiFi bij T-Mobile kost 2,25 euro. Bij Nederlands grootste WiFi-aanbieder KPN kost een vergelijkbaar tijdseenheid echter 1,30 euro.

Geen andere WiFi-aanbieders rekenen in blokken van vijftien minuten. Een uur draadloos internet bij KPN hotspots kost vijf euro en een hele dag tien euro. Enkel de hotspots Swisscom Eurospot komt samen met Attingo op Schiphol in de buurt de prijs van T-Mobile.

Dure hotel-WiFi
Op grond van een peiling bij twee Amsterdamse hotels blijkt de prijs voor Bij Swisscom Eurospot op 4,50 euro per half uur te liggen en negen euro voor twee uur.

WiFi-toegang voor een hele dag kost bij de voorheen Aervik geheten hotspots 24 euro.

Op Schiphol kost een half uur WiFi-toegang zes euro, een hoge prijs. Een hele dag, 24 uur, WiFi-toegang kost op de luchthaven tien euro, relatief erg goedkoop.

De laagste gemiddelde uurprijs, in deze vergelijking, betalen gebruikers van Mobilander-hotspots. Mobilander installeerde in vijf Nederlandse universiteitssteden 68 hotspots in drukke gebieden. Een kraskaart die twee euro WiFi-toegang geeft, kost vijf euro. Een hele dag draadloos internet kost vijftien euro.

Het bedrijf gaf tot voor kort op verscheidene locaties gratis WiFi-toegangskaarten weg om de belangstelling van studenten en andere ambulante werkers te wekken.



› reageer

Haha wat een actie van T-mobile.

Maja ze staan er niet bekent om klanten te behouden.

› reageer

"Een kraskaart die twee euro WiFi-toegang geeft, kost vijf euro"

Nu, 2 euro te koop voor maar 5 euro! Prima marketing...

› reageer

UMTS en HOTSPOTS,....ben benieuwd of het zal aanslaan bij het grote publiek

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.