Mobieltjesvirus ook in de VS

ja het artikel klopt niet helemaal. Ik denk dat het gaat om alle Sybian toestellen en niet zozeer alleen om de Nokia 6600.

› reageer

SAN FRANCISCO - Een computerbeveiligingsbedrijf heeft het eerste virus dat mobiele telefoons treft ook in de Verenigde Staten ontdekt. Het virus 'vreet' de batterijen van mobieltjes 'op'. Het gaat volgens directeur Mikko Hypponen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure om de eerste, relatief onschadelijke, 'infectie' die de mobiele telefonie in de VS treft.

Het virus, Cabir geheten, is afkomstig van de Filipijnen. De 'worm' was eerder al opgedoken in Singapore en Rusland en verspreidt zich via het draadloze communicatiesysteem Bluetooth.


Het heeft zich imiddels verspreid over circa twaalf landen en werd vorige week voor het eerst opgemerkt in een elektronica- annex computerzaak in Santa Monica, Californiƫ. De besmette toestellen waren geavanceerde Nokia 6600 toestellen die telefoon- en computerfuncties, als e-mail, combineren.

Hinder

De circa 1,5 miljard mobiele bellers in de wereld hebben tot nu toe niet de hinder die computergebruikers ervaren met via internet verspreide virussen. De telecombranche verwacht wel dat virussen vaker zullen opduiken maar vrezen nog geen toestanden die vergelijkbaar zijn met die van de pc's.

Daarvoor is er volgens Hypponen en branchevertegenwoordigers een te grote verscheidenheid in toegepaste technologieƫn. F-Secure heeft een programma om de met Cabir besmette telefoons te reinigen.

Bron: Nu.nl

› reageer

De besmette toestellen waren geavanceerde Nokia 6600 toestellen die telefoon- en computerfuncties, als e-mail, combineren.

Geavanceerde Nokia 6600 volgens mij klopt die zin niet helemaal.
Alsof een Nokia 6600 geavanceerder gemaakt kan worden.

Maja beetje raar dat ze in America nog geen mobieltjes virus hadden.

› reageer

volgens mij bedoelen ze gewoon dat de 6600 een geavanceerd toestel is, t.o.v bijvoorbeeld een 3310

› reageer

Ik denk ook dat ze het over de Windows mobile en Symbian toestellen hebben.

› reageer

ja het artikel klopt niet helemaal. Ik denk dat het gaat om alle Sybian toestellen en niet zozeer alleen om de Nokia 6600.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.