Nieuwe aanbieder mobiele telefonie kijkt over de landsgrenzen

Topic van 11 maanden oud? Dicht.

› reageer

TrendCall is de nieuwste mobiele telefonie aanbieder van Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich van de bestaande aanbieders van mobiele telefonie door middel van een reeks unieke nul Euro abonnementen met een flat rate tarief voor alle buitenlandse bestemmingen. TrendCall richt zich met name op ‘buitennederlanders’: internationale studenten, expats en Nederlanders die regelmatig met of in het buitenland bellen.

TrendCall biedt haar klanten de keuze uit twee producten: FoneHome en GoDutch. Beide abonnementen kenmerken zich door de korte minimale contractsduur en de afwezigheid van vaste maandlasten.
Het FoneHome abonnement is gericht op mensen die veel naar of in het buitenland bellen. De tariefstructuur is eenvoudig en duidelijk: een flat rate van 39 Eurocent per minuut voor álle gesprekken, zowel nationaal als internationaal. FoneHome is hierdoor ook goed te gebruiken als tweede SIM-kaart voor met name de internationale gesprekken.
TrendCall GoDutch is een abonnement voor wie ook veel in Nederland belt. De tarieven voor nationale gesprekken zijn concurrerend met die van de huidige aanbieders (vanaf 9 Eurocent per minuut). Internationale gesprekken zijn tot 80% goedkoper met een flat rate van 50 Eurocent per minuut. GoDutch is hiermee een interessant alternatief voor zowel Nederlandse abonnees als prepaid bellers.
De beide TrendCall abonnementen bieden ook buiten Nederland een unieke extra. Het tarief voor het ontvangen van gesprekken in Europa is spectaculair laag: 20 Eurocent per minuut.

MBA Onderzoek
Het bedrijf TrendCall is opgericht door twee Nyenrode alumni, Lex van den Hondel en Ilco Schipper. Zij verzamelden tijdens hun MBA studie op Nyenrode de belklachten en -wensen van ruim 1300 in Nederland verblijvende internationale studenten en expats.
Lex van den Hondel: “Veel van de respondenten bleken geen andere keus te hebben dan prepaid. Voor het afsluiten van een abonnement is meestal een verblijfsvergunning nodig, maar de IND is niet zo snel. Soms komt daar nog een borg van honderden euro’s bovenop. En als je dan eindelijk een abonnement hebt kom je erachter dat internationale gesprekken buiten de bundel vallen.”
Uit het onderzoek kwam daarnaast naar voren dat de communicatie van aanbieders te wensen overlaat. Folders zijn vaak alleen in het Nederlands en voor buitenlanders onduidelijk. Het helpdesk personeel spreekt dikwijls alleen Nederlands. Een respondent aan het onderzoek schreef: ‘ik kan hierover niet eens klagen, want de klachtenformulieren zijn in het Nederlands’.
Ook de marketingstrategie van operators blijkt niet aan te sluiten. Veel operators proberen potentiële klanten te paaien door het weggeven van prachtige cadeaus in combinatie met een één of tweejarig abonnement. Van den Hondel:“Voor onze respondenten werkt dit model niet. Een contract van een jaar is niet interessant voor iemand die maar negen maanden in Nederland denkt te blijven.”
Een samenvatting van het onderzoek is voor download beschikbaar op http://www.trendcall.com/EN/download/ FinalSurveyResults.pdf

Simpel en Duidelijk Product
TrendCall sluit met haar producten FoneHome en GoDutch beter aan bij de behoeften van ‘buitennederlanders’. De website van het bedrijf is geheel in het Engels en de tariefstructuur is simpel. Wie het land verlaat of van provider wisselen wil kan het abonnement snel opzeggen.
Ilco Schipper: "Voor mensen die regelmatig met of in het buitenland bellen en niet altijd over een vaste lijn beschikken is het moeilijk de kosten te beheersen. Voor de meeste Nederlanders is het huidige mobiele aanbod al een wirwar van variërende tarieven, belbundels die vervallen en ellenlange opzegtermijnen; probeer dat maar eens uit te leggen aan een buitenlander.”

Overige Informatie
TrendCall is een besloten vennootschap met kantoren in Londen en Amsterdam. Het bedrijf heeft geen eigen netwerk en maakt daarom samen met Telefoon Totaal gebruik van het netwerk van Telfort.
TrendCall heeft een shop bij Telecomvergelijker en is ook op haar eigen website te bereiken op http://www.trendcall.com.

› reageer

Ach ja weer op Telfort. Raakt die resellers markt nu niet verzadigd?

› reageer

Waarom zo negatief? Er wordt toch ook niet geklaagd als het zoveelste preselect carrier bedrijf zich op het vaste net aanbiedt..

› reageer

Ik klaag niet! Ik vraag me af of er voor die aanbieders nog wel wat te halen is.

› reageer

Ze onderscheiden zich wel maar ik denk wel dat t niks wordt. Er zijn eral zoveel, op vaste net ook idd.

› reageer

Nou, dit zou wel eens wat kunnen worden, denk ik. Veel expats/studenten kunnen idd alleen aan de prepay vanwege verblijfsduur/vergunningen.
Maar ik hoop dat ze niet al te veel niet-betaalde rekeningen moeten afschrijven van mensen die al naar het buitenland zijn vertrokken (wat op dit moment ook al gebeurt...). Dat is van de redenen waarom borg gevraagd wordt.

› reageer

Ik denk dat vooral met gerichte samenwerking met HBO/WO er een markt te bereiken is. Nadeel is wel dat de doelgroep verborgen is, om in marketingtermen te blijven

› reageer

Je zal er bovenop moeten zitten om steeds weer nieuwe groepen buitenlandse studenten te bereiken. Verder scheelt het voor een buitenlandse student al om niet met KPN of Vodafone in zee te gaan voor prepaid, maar T-Mobile of Orange prepaid te kiezen. Dan betaal je na de prijsverhogingen van de afgelopen maanden 75 cent per minuut binnen Europa. (was voor de prijsverhoging slechts 50 cent per minuut voor prepaid!). Gebeld worden is gratis, dus dat levert ook de nodige besparing op. (vanuit het buitenland kan men dan een call-by-call/preselect of 0900 aanbieder kiezen om soms al vanaf 2 cent per minuut de buitenlandse prepaid te kunnen bellen)

Lebara is ook een alternatief, maar wel moeilijk verkrijgbaar. Gezien de verkooppunten is dit in eerste instantie vooral bedoeld voor in Nderland wonende buitenlanders die toko's etc. bezoeken.

› reageer

Wat kost het eigenlijk een gesprek via een van die 0900 nrs om goedkoop internationaal te bellen, is dat niet heel erg duur bij de meeste providers?

› reageer

Wat kost het eigenlijk een gesprek via een van die 0900 nrs om goedkoop internationaal te bellen, is dat niet heel erg duur bij de meeste providers?

Bij de meeste abonnementen is een 0900 nr bellen volgens mij een gesrpek buiten de bundel. Die gesprekken kosten meestal iets van 15-30 cent per minuut. Bij TrendCall kost zo'n gesrprek 20 cent.

0900 nrs bellen kost bij de meeste prepaids iets van 1 euro 25 per minuut. Dat geldt ook voor LeBara

› reageer

Ik vind de tarieven van TrendCall nu niet echt wereldschokkend hoor. Het enige wat me meteen opvalt is het lage tarief voor wanneer je een oproep in het buitenland ontvangt. Sms vanuit het buitenland is dan weer nagenoeg net zo duur als bij andere operators...40 cent. Als ze dat bedrag halveren hebben ze er een nieuwe klant bij, want bij Orange kost me dat 45 cent. Voor 5 cent verschil schakel ik niet over... Daarbij komt dat je met Orange nog via groepssms voor 15 cent kan smsen vanuit het buitenland (als je een pc in de buurt hebt)

› reageer

Ik heb zojuist een aantal berichten verborgen, spam of off-topic. Als je het over andere aanbieders als Lebara of HelloAsia wilt hebben, kun je daarvoor een apart topic openen. DIt topic is voor Trendcall.

› reageer

Correctie:

De link in het artikeltje hierboven naar de samenvatting van ons belonderzoek bevat een spatie teveel.

Het juiste adres is:
http://www.trendcall.com/EN/download/FinalSurveyResults.pdf

Onze excuses voor het ongemak.

› reageer

Bellertje schreef:
0900 nrs bellen kost bij de meeste prepaids iets van 1 euro 25 per minuut. Dat geldt ook voor LeBara

In de folder van HEMA mobiel staat 'dit tarief geldt ongeacht de tariefsvermelding die u hoort als u zo'n nummer belt.' Dus je betaalt dan in elk geval niet twee keer!

› reageer

Ik betaal voor zo'n gesprek naar China liever 20 cent aan TrendCall én 3 cent aan Telenogwat dan één keer 1 euro 25 per minuut aan Lebara of de Hema hoor

› reageer

http://www.trendcall.com/EN/popup/Tariffs.htm

als ik dus vanuit Finland naar NL wil bellen betaal ik gewoon 1,20 euro

voor 20 cent bereikbaar zijn is wel weer interessant

› reageer

ik zie net dat TrendCall nu ook abo's speciaal voor Nederlanders heeft. Je bent daarme niet alleen in Europa voor 20 cent bereikbaar, maar ook in een heleboel andere landen:

TrendCall streeft ernaar het ontvangen van gesprekken in het buitenland zo laag mogelijk te houden. Met Trendcall WorldSIM kun je in de volgende 70 landen gebeld worden voor slechts 20 Eurocent per minuut.

Albania, Algeria, Andorra, Australia, Austria, Azerbadjan, Bahrain, Belgium, Bolivia, Bosnia, Brasil, Bulgaria, Cabo, Chile, Croatia, Curacao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, Egypt, Estonia, Fiji, Finland, France, Georgia, Germany, Ghana, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Iraq, Ireland, Israel, Italy, Ivory Coast, Jordan, Kazachstan, Kenya, Latvia, Lebanon, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malaysia, Malta, Mexico, Moldavia, Monaco, Morocco, Namibia, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Romania, Senegal, Serbia & Montenegro, Seychelles, Slovak Republic, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Tanzania, Trinidad & Tobago, Tunisia, Turkey, Uganda, UK, UAE, Vietnam, Zimbabwe

› reageer

Voor 20 cent per minuut bereikbaar zijn op Curacao lijkt me wel wat...dan doe je ruim zeven keer zolang met je tegoed als bij Vodafone!

Jammer dat zelf vanaf Curacao bellen wel ontzettend duur is (1 euro 80 bij TrendCall versus 1 euro 95 bij Vodafone).

› reageer

Voor Curacao en trouwens ook Sint Maarten en Bonaire kun je beter KPN hebben. UTS Setel is namelijk voordeelnetwerk. Bellen naar Nederland via dit GSM 900 netwerk kost met KPN prepay € 1.15 / 0.90 (piek/dal). Gebeld worden is overigens wel duurder.

› reageer

Ik ben alleen een beetje benauwd voor hun billing systeem. Dat berekent aan het eind van elke maand hoeveel je volgende maand gaat gebruiken en dat wordt dan van je rekening afgehouden. Als je nu weer teruggaat naar Verweggistan, dan heb je nog tegoed op je telefoon. Aan het eind van die maand wordt er nogmaals tegoed bijgeschreven. Naar de som van die twee kan je fluiten.
Dat is toch niet zo heel interessant...

› reageer

Ik ben alleen een beetje benauwd voor hun billing systeem. Dat berekent aan het eind van elke maand hoeveel je volgende maand gaat gebruiken en dat wordt dan van je rekening afgehouden. Als je nu weer teruggaat naar Verweggistan, dan heb je nog tegoed op je telefoon. Aan het eind van die maand wordt er nogmaals tegoed bijgeschreven. Naar de som van die twee kan je fluiten.

Onze excuses voor het misverstand betreffende ons billing systeem.
1 - Als een gebruiker aan het einde van de maand nog beltegoed over heeft wordt er niets van zijn/haar rekening afgehouden. TrendCall doet niet aan verplicht beltegoed kopen. Ons systeem billed pas als het beltegoed (bijna) op is.
2 - Wat van onze abonnees is, blijft van hen. Als iemand het abonnement opzegt stort TrendCall het overgebleven ingelegde beltegoed terug.

› reageer

Hebben jullie ook als gekeken bij www.mobielbellenbuitenland.nl

Heb zelf zo'n kaart en ik betaal niets als ik in het buitenland een gesprek ontvang.(maakt niet uit waar u zich bevindt in Europa)

Roaming is GRATIS.

Overal bellen naar vast : 0,39€ p/m
Overal bellen naar mobiel : 0,59€ p/m

Het mooie is als u in het buitenland bent en uw vrouw zit thuis in Nederland hoeft ze maar 0,13€ p/m betalen vanaf haar vate telefoon naar uw Mobieltje in bijv. Frankrijk!

Kijkt u maar even.

Hopelijk heeft u er iets aan.

Groeten

› reageer

Topic van 11 maanden oud? Dicht.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.