Veel gestelde vragen

Om te voorkomen dat we overspoeld worden met telkens dezelfde vragen hebben we deze FAQ (veel gestelde vragen) opgesteld. Voordat je een vraag stelt via het forum of contactformulier verzoeken we je eerste deze FAQ door te nemen, wellicht dat je vraag dan al beantwoord wordt. Indien je gebruik gaat maken van het TelecomVergelijker forum of survey, vragen we je met klem om van te voren een keer de Forum Richtlijnen en/of de Survey Richtlijnen goed door te nemen.

Ik snap er niks van! Hoe kan ik nou gratis bellen?
"100% gratis" komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor, maar "heel erg goedkoop" gelukkig nog wel! Zie het artikel Goedkoop mobiel bellen in 5 stappen voor een korte uitleg over hoe u zo goedkoop mogelijk mobiel kunt bellen.

Ik zie geen bestelknop... Hoe kan ik bestellen?
Voor de duidelijkheid: TelecomVergelijker verkoopt niets! Regelmatig krijgen wij vragen over specifieke aanbiedingen van winkels. Met name de vragen: "Is nummerbehoud mogelijk?" en "Kan ik ook verlengen?" zijn populair. Dit soort vragen kunt u beter aan de desbetreffende winkel stellen omdat dit per winkel (en zelfs per aanbieding) kan verschillen. Meestal kunnen wij op dit soort vragen geen zinnig antwoord geven.

Hoe worden al de prijzen onderhouden?
Alle (web) winkels die GSM abonnementen met of zonder toestel aanbieden kunnen gratis hun aanbiedingen gratis laten opnemen bij TelecomVergelijker.nl. Het up-to-date houden van de prijsinformatie gebeurt grotendeels handmatig en alle winkels kunnen dit zelf doen.

Hé, die prijs klopt niet!
Omdat het up-to-date houden handmatig gebeurt, kan het voorkomen dat er af en toe foutjes voorkomen. In principe moeten de prijzen op TelecomVergelijker altijd overeenstemmen met de prijzen op de site's van GSM winkels. Zie je afwijkingen, dan stellen we het zeer op prijs indien je dit meldt in het Moderatie Forum, dat is de snelste manier om een wijziging te (laten) doorvoeren.

De gesprekskosten bij de abonnementen kloppen volgens mij niet!
De gesprekskosten die vermeld staan bij de abonnementen zijn de tarieven voor bellen buiten de bundel. Gesprekskosten voor bellen binnen de bundel zijn niet vermeld, meestal heeft u een bundel met een aantal minuten (bijv. 150 minuten per maand voor 20 euro), waardoor u dit zelf uit kunt rekenen. Voor andere abonnementen waar u uw abonnementskosten als beltegoed terug krijgt, zoals bij Orange, verwijzen we u naar de website van de provider.

Geven jullie ook persoonlijk advies?
Nee, helaas niet. Wij verkopen zelf niets en het zou te veel tijd in beslag nemen om iedereen persoonlijk te adviseren. U kunt uiteraard zelf zoeken naar de beste aanbiedingen d.m.v. het zoekformulier van TelecomVergelijker. Als u bepaalde begrippen niet kent, ori�nteer uzelf dan bijvoorbeeld ook eens via de sites van diverse providers.

Ik heb ergens een goedkopere aanbieding gevonden! Hoe kan dat?
Hierboven is geschreven dat alle winkels zelf hun prijzen opgeven. Waar winkels dit niet zelf doen, bijvoorbeeld omdat ze duurder zijn dan andere, proberen wij de prijzen van losse abonnementen zo veel mogelijk aan te vullen. Het aanvullen van prijzen van abonnementen + toestel kost ons (TV) helaas te veel tijd. Je zou bij je bestelling eventueel wel een opmerking kunnen naar de winkel kunnen maken dat ze er verstandig aan zou doen om hun prijzen bij TV in te vullen omdat ze het goedkoopste zijn.

Wat is "sim only"?
In plaats van een cashback hanteren veel providers tegenwoordig ook een zogenaamd "sim only" abonnement. De cashback bij deze abonnementen is niet zo hoog, maar het abonnements-geld is daarentegen een stuk lager dan normaal, bijvoorbeeld 50% van de normale kosten. Behalve het abonnementsgeld is er geen verschil in tarieven en voorwaarden vergeleken met het "normale" abonnement (de niet-simonly variant).

Hoe kan ik mijn winkel op laten nemen in de vergelijkingen?
Alle webwinkels kunnen zich 100% gratis op laten nemen in de vergelijkingen! Hierdoor is TelecomVergelijker.nl compleet onafhankelijk. Neem contact met ons op hoe u opgenomen kunt worden.

Hoe en door wie wordt TelecomVergelijker.nl gefinancierd?
TelecomVergelijker.nl haalt haar inkomsten uit de verkoop van advertenties (banners). Dit kunnen banners zijn van allerlei soorten bedrijven, maar het zijn voornamelijk GSM providers. Banners zijn duidelijk te onderscheiden van content. Verder betalen opgenomen dealers een vergoeding voor een meer opvallende vermelding in de vergelijker. Aanbiedingen van deze bedrijven worden in een vet lettertype en/of met logo vertoond. Dit heeft echter geen invloed op de ranking van aanbiedingen binnen de vergelijker. De goedkoopste aanbieding wordt altijd bovenaan getoond, ook al is de goedkoopste aanbieding van een dealer die niets aan TelecomVergelijker.nl betaalt. Wél is het zo dat wanneer twee dealers exact dezelfde aanbieding hebben, en de éne wel betaalt, deze boven de niet betalende geplaatst wordt. Maar zoals gezegd, de goedkoopste aanbieding staat altijd bovenaan, los van het feit of er iets betaald wordt of niet.