Vlaggenschip HTC, de HTC 10, gelanceerd op 12 april

HTC heeft uitnodigingen gestuurd naar verschillende media voor de onthulling van hun 2016 vlaggenschip, die bekend zal worden als de HTC 10. Het online evenement, dat gelijktijdig wordt gehouden in New York, Londen en Taipei, staat gepland op 12 april, en zal vanaf 2 uur 's middags te volgen zijn via de website van HTC.

De HTC 10 is de opvolger van de in 2015 verschenen HTC One M9 en de M8 en originele HTC One van daarvóór.

Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid over een Amoled beeldscherm van 5,15 inch beschikken. De smartphone heeft als besturingssysteem Google Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen de HTC schil Sense 8.0.

Volgens de geruchten is de HTC 10 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 820 chipset en een Adreno 530 grafische processor. Dit wordt dan weer gecombineerd met 4 GB intern geheugen (RAM) en een opslagcapaciteit van 32 GB. Waarschijnlijk zal de opslagcapaciteit uit te breiden zijn tot 200 GB.

De HTC 10 gaat een vingerafdrukscanner bevatten die geïntegreerd is in de homeknop, tenminste, als we de geruchtenmachine moeten geloven. Daarnaast zou HTC weer hebben teruggegrepen naar het gebruik van een Ultrapixelcamera. Hierbij bestaat de sensor uit relatief weinig pixels, maar zijn de individuele pixels groter dan gemiddeld, wat een positieve invloed op de kwaliteit zou moeten hebben. De primaire camera heeft waarschijnlijk 12 megapixels en de front camera 5 megapixels.

We zijn erg benieuwd naar de HTC 10. Zodra het toestel beschikbaar is zullen we deze gaan reviewen zodat we onze bevindingen met je kunnen delen. Kortom, to be continued.

Iets te zeggen? Reageer!

Je naam (*optioneel)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
7 plus drie
=