T-Mobile lanceert 18 november 4G

T-Mobile lanceert op 18 november als derde Nederlandse aanbieder haar 4G netwerk. Vanaf die datum kunnen T-Mobile klanten in de vier grootste steden sneller internetten. Daarnaast heeft T-Mobile de snelheden voor de abonnementen bekend gemaakt.

Klanten van T-Mobile en MTV Mobile gaan per 18 november automatisch over op 4G, mits zij een toestel met 4G ondersteuning hebben. T-Mobile start de uitrol net als Vodafone in de vier grootste steden. Eind 2014 hoopt T-Mobile een dekking van 80 procent op 4G bereikt te hebben, om eind 2015 een landelijk dekkend netwerk te hebben. Concurrent KPN wil eind eerste kwartaal van 2014 al een landelijk dekkend netwerk hebben.T-Mobile biedt drie verschillende snelheden aan op 4G. Voor klanten met een databundel kleiner dan 1GB gaat een maximale snelheid van 15 Mbps downstream en 3 Mbps upstream gelden. Klanten met een databundel van 1GB of 2GB gaan een maximale snelheid van 30 Mbps downstream en 15 Mbps upstream krijgen. Klanten met een databundel van 5GB krijgen de hoogste snelheid, maximaal 50 Mbps downstream en 25 Mbps upstream. De gratis snelheidsverhoging geldt voor klanten met de huidige Stel Samen en Samengesteld abonnementen. Ook klanten met een iSmart abonnementen krijgen gratis deze snelheidsverhoging. Klanten met oudere abonnementen kunnen overstappen via de online omgeving van T-Mobile.

T-Mobile is de eerste provider die ook prepaidklanten toegang gaat geven tot 4G. Zo kunnen klanten met een internet bundel van 350MB en een 4G toestel straks met een maximale snelheid van 15 Mbps internetten. Klanten met een 1GB bundel krijgen een snelheid van maximaal 25 Mbps. Uit de berichtgeving lijkt overigens dat klanten van T-Mobile merken Simpel en Ben geen toegang tot 4G gaan krijgen.