Apple iPhone 6s Plus reviews

Videoreview Apple iPhone 6s Plus

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
 • Mooie look en stevige behuizing
 • Prachtig scherm
 • Razend snel
 • Prima camera
 • Filmen in 4k
 • Beeldstabilisatie
 • 3D Touch gaat leven met iOS 9
 • Dubbel zoveel intern geheugen als zijn voorganger
 • Vlotte en intuïtieve interface
Nadelen
 • Erg duur
 • Basismodel heeft “slechts” 16 GB opslagcapaciteit
 • 'Wat aan de “lompe” kant voor een 5.5 inch telefoon
 • Geen hi-res audio-ondersteuning

Expertbeoordeling Apple iPhone 6s Plus

Geschreven op 05 February 2016
8,2
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Design / hardware

iPhones zien er altijd strak en mooi uit, de iPhone 6s Plus is daarop geen uitzondering. Ook deze versie heeft mooie rondingen en is stevig gebouwd. Ten opzichte van de iPhone 6 Plus is er gebruik gemaakt van en steviger soort aluminium. Daardoor is dit toestel wat zwaarder dan zijn voorganger.

De Apple iPhone 6s Plus heeft een IPS scherm meegekregen van 5,5 inch. Dat lijkt een mooi groot formaat. In werkelijkheid is het toestel nog groter. Dit komt door de (te grote) randen aan de boven- en onderkant. Dit komt niet ten goede aan de hanteerbaarheid van het toestel.

Het beeldscherm van de iPhone 6s Plus heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. De pixeldichtheid is hiermee aan de lage kant, zeker ten opzichte van enkele concurrenten.

De 6s Plus versie beschikt over een vernieuwde A9 processor bestaande uit twee processorkernen op 1,84 GHz. Ten opzichte van de gewone 6 Plus heeft hij ook het dubbele aan interne vermogen. Dat maakt de 6s Plus een stuk rapper. Bij het switchen tussen apps hoef je niet meer te wachten en games zien er super goed uit.

Ook de vingerafdrukscanner is aanzienlijk verbeterd. Je hoeft nauwelijks te wachten tot het scherm ontgrendelt.

Multimedia

Aan de voorzijde is de iPhone 6s Plus voorzien van een 5 megapixel selfie camera. Deze genereert prima foto’s. Deze camera beschikt over een slimme flitser. Deze laat je beeldscherm even fel oplichten zodat je gezicht mooi wordt belicht.

Aan de achterkant beschikt de 6s Plus over een nieuwe 12 megapixel camera. Deze camera kan de strijd heel goed aan met die van de Samsung Galaxy S6 en de LG G4. De kwaliteit van de foto’s is prima. Foto’s geschoten in het licht, maar ook foto’s die genomen zijn in moeilijke lichtomstandigheden zien er zeer goed uit.

Video's kunnen nu worden opgenomen in maximaal 4k. Dit vreet wel een boel aan geheugen. De basisversie van de 6s Plus beschikt over een opslagcapaciteit van 16 GB. Dat is bij 4k filmen veel te weinig. De 128 GB variant is in dat geval geen overbodige luxe.

Nieuw ten opzichte van de iPhone 6s is dat de iPhone 6s Plus beeldstabilisatie aan boord heeft. Dat betekent dat er afscheid genomen kan worden van schokkerige beelden. Zeker een pluspunt.

Software

De iPhone 6s Plus draait op iOS 9.1. Dit werkt prima en werkt met de nieuwste 3D Touch techniek van Apple. Het toestel herkent nu niet alleen waar je op het scherm drukt, maar ook hoe hard je op het scherm drukt.

Hoe werkt 3D Touch? Druk je op de iPhone 6s Plus hard op een icoon, dan verschijnt er een snelmenu. Een beetje vergelijkbaar met een rechtermuisklik op een computer. Vanuit dit menu kun je snel navigeren binnen het icoontje dat je hebt gekozen. Bijvoorbeeld door snel een favoriet contactpersoon te bellen of om bij de camera direct te kiezen voor de selfiestand.

3D Touch is ook te gebruiken binnen apps, Peek and Pop genaamd. Je krijgt dan een preview te zien van een element door er hard op te duwen. Zo kun je in Mail snel kijken wat een bepaald mailtje inhoudt door hard te duwen op de onderwerp regel. Wil je meer doen met de bewuste mail, dan kun je bijvoorbeeld door nog harder te duwen op het scherm het bericht verder lezen. Of je veegt omhoog waardoor je meerdere opties te zien krijgt, waaronder beantwoorden.

3D Touch is een mooie feature, maar vergt wel de nodige gewenning. Maar ja, dat is vaak zo met nieuwe dingen. Eenmaal gewend aan de werking ervan biedt het zeker voordelen. Jammer is dat nog niet alle apps zijn ingesteld op 3D Touch van Apple. Ook daarvoor geldt dat steeds meer ontwikkelaars hier rekening mee zullen gaan houden.

Internet / social media

Ook deze iPhone heeft nog steeds maar één speaker. De speaker zit aan de onderzijde en werkt prima. Gesprekken zijn goed te verstaan en de iPhone is prima te gebruiken als memorecorder.

Apps zijn goed en makkelijk te downloaden via de App Store. iOS gaat efficiënt om met het geheugen waardoor je prima meerdere apps tegelijkertijd kunt hebben draaien. Safari is de standaard browser en functioneert waanzinnig snel. Handig is, dat je nu meer tabbladen in safari open kunt hebben zonder dat ze herladen als je ze oproept. Tegelijkertijd worden alle tabbladen feilloos gesynchroniseerd met Safari op je iPad of Macbook.

Gebruikservaring

Het werken met iOS blijft simpel en overzichtelijk. Zowel de jeugd als ouderen kunnen met de Apple uitstekend uit de voeten. De 6s Plus is snel, heeft een geweldige vingerafdrukscanner en de nieuwe camera is zeker een verbetering te noemen. Tevens houdt de iPhone 6s Plus het heel gemakkelijk vol zonder snel te hoeven opladen, ook bij intensief gebruik. De grootte van het toestel kan een struikelblok zijn, want hij is niet makkelijk met 1 hand te bedienen.

Prijs-kwaliteit

Het is niet nieuw dat Apple high-end toestellen fabriceert. En dat de prijzen daar ook naar zijn. Ook deze iPhone is aan de prijzige kant. De 16 GG variant is verkrijgbaar voor 859 euro. Wil je je smartphone gebruiken voor video opnamen in 4k, dan is de basisversie met 16 GB opslagcapaciteit wat aan de karige kant. Je zal dan toch nel de 64 GB of 128 GB variant moeten overwegen. Om een idee te geven, de 128 GB variant is verkrijgbaar voor 1079 euro. Is de iPhone 6s Plus dit waard? Ja, de kwaliteit die je krijgt is er ook naar. Zijn er alternatieve smartphones beschikbaar voor minder geld? Jazeker, maar dan heb je geen iPhone.

Conclusie

Een prima accuduur, een nieuwe 12 megapixel camera, beeldstabilisatie die uitstekend werkt, een nieuwe iOS versie en niet te vergeten 3D Touch dat je helpt snel, makkelijk en efficiënt te navigeren op je smartphone maakt deze iPhone ook weer een topper.

Is het alleen maar halleluja wat de klok slaat? Nee, er zijn ook wat mindere puntjes te bedenken. Zo is het toestel wat groot wat navigeren met één hand bemoeilijkt. Daarnaast is het toestel flink aan de prijs en beschikt het basismodel over een opslagcapaciteit van “slechts” 16 GB.

Overall is ook deze versie van de iPhone weer een topper geworden waar je heel erg veel plezier aan zal gaan beleven.

Gebruikersbeoordelingen Apple iPhone 6s Plus

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Apple iPhone 6s Plus

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
9 - 1
=