Apple iPhone 7 reviews

Videoreview Apple iPhone 7

Voordelen
  • Design
  • Accuduur
  • Goede fotokwaliteit
  • Rappe processor
  • 4K video
Nadelen
  • Geen koptelefoonaansluiting
  • Geen draadloze oordopjes meegeleverd
  • Prijs nog altijd hoog

Expertbeoordeling Apple iPhone 7

Geschreven op 04 November 2016
9,0
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Design / hardware

Iedere twee jaar krijgt de iPhone een nieuw uiterlijk. In de tussenpozen gooit Apple het vooral op verbeteringen met betrekking tot de accu en de snelheid van de telefoon. Dus toen na de iPhone 6s Apple met een nieuwe editie op de proppen kwam, was iedereen benieuwd op welke manier het design zou zijn verbeterd of veranderd. Het antwoord daarop? Het verschil met de vorige iPhone zit ‘m in detaillering en afwerking. Zo is het logo nu van stainless steel, heeft de camera een mooier afgeronde bolling en zijn eindelijk die lelijke antennestrepen verdwenen. Het zorgt ervoor dat je een werkelijk prachtige telefoon in handen hebt, die bovendien water- en stofbestendig is. Dat is voor het eerst. De iPhone 7 heeft de IP67-normering meegekregen, waardoor je ‘m rustig (al dan niet per ongeluk) in het water kunt laten vallen of gebruiken.

Intern zit het bij de iPhone 7 ook snor. Het model heeft een nieuwe A10 processor en die staat zelfs bij de meest zware grafische applicaties zijn mannetje. Het is momenteel een van de snelste en krachtigste telefoons op de markt. Uit benchmarks komt alleen de Galaxy Note 7 beter uit tests, maar die heeft te maken met heel andere problemen (iets met ontploffen enzo...).

Of je nu een nieuwe game speelt, of de behoefte voelt om op je smartphone 4K-video’s te editten, de iPhone 7 kan het allemaal. Komt bij dat de A10 Fusion 4Core-processor ervoor zorgt dat de verschillende taken goed verdeeld worden, waardoor de accu lekker lang meegaat: helemaal opgeladen gaat de iPhone 7 bij normaal gebruik rustig twee dagen mee.

Multimedia

Ook de camera heeft een sterke upgrade gekregen, met als belangrijkste pluspunt de toevoeging van optische beeldstabilisatie. Voorheen had alleen de Plus-versie van de iPhone deze handige functie. De iPhone 7 heeft een 12 megapixelsensor, die zowel overdag als in de avonduren bijzonder kleurrijke en scherpe plaatjes aflevert. Zeker bij moeilijke lichtomstandigheden merk je het verschil ten op zichte van zijn voorganger(s), met vooral een betere ruisreductie en detaillering. Bovendien ondersteunt het Retina HD display van het model nu de wide-gamut technologie, waardoor foto’s en andere beelden nog beter worden weergegeven. Het zorgt er al met al voor dat je een hele fijne camera-ervaring hebt.

Maar multimedia is natuurlijk meer dan alleen een camera. Ook op audiovisueel gebied is de iPhone 7 topnotch, maar de club uit Cupertino heeft wel iets opmerkelijks gedaan: de koptelefoonaansluiting ontbreekt. Daardoor kon de telefoon ietsjes dunner worden en heeft hij nu stereospeakers aan de boven- en onderkant. Maar belangrijker: Apple wil hiermee aangeven dat het tijd wordt om draadloos muziek te luisteren, bijvoorbeeld via Bluetooth. Wil je dit niet, ben je afhankelijk van de lightning-ingang aan de onderkant. Je zo geliefde traditionele earbuds kunnen alleen met een (meegeleverd) verloopstukje gebruikt worden. Een setje earbuds met een lightning-connecter wordt trouwens ook meegeleverd.

Software

De iPhone draait standaard op het nieuwe iOS 10. En ten opzichte van iOS 9 is er een hoop veranderd. De opvallendste vernieuwing in iOS 10 is hoeveel flexibeler het besturingssysteem is geworden. Zo verschijnen er nu widgets op het vergrendelscherm en in het notificatiescherm, waarop je direct kunt reageren. Dat maakt iOS veel praktischer in het gebruik, maar nog altijd is het niet zo dynamisch als Android van Google.

Internet / social media

Door de rappe processor en het heldere scherm kun je heerlijk internetten en gebruik maken van je favoriete social media. Verder kun je door het nieuwe iOS10 nog een stuk sneller interactie hebben met bijvoorbeeld vrienden op Facebook of Whatsapp. Siri heeft overigens ook een flinke update gerekgen en luistert nog beter naar jouw spraakopdrachten, maar nog altijd is dat een beetje gek om te gebruiken.

Gebruikservaring

Apple heeft de iPhone 7 voorzien van een nieuwe knop op de voorkant. De bekende home-button druk je nu niet meer fysiek in, maar reageert op je vinger. Dat maakt 3D-touch makkelijker en vooral sneller in gebruik, maar het voelt wel erg onnatuurlijk: een knop die in feite geen knop is. Goed, dat is misschien even wennen – het is in ieder geval zeker geen reden om de telefoon niet te kopen, de iPhone 7 is heerlijk in gebruik.

Prijs-kwaliteit

Helaas zit er aan de iPhone altijd een flink prijskaartje, en de nieuwe iPhone 7 is daarop geen uitzondering. De gadget kost, simlockvrij, minimaal 769 euro. Dan heb je de versie met 32 GB geheugen, wat met het oog op 4K-video en de vele apps niet per definitie veel is. Wil je meer geheugen, bijvoorbeeld 128 GB of zelfs 256 GB, dan betaal je respectievelijk 879 en zelfs 989 euro. Dat is een hoop.

Conclusie

De iPhone 7 weer een geweldige telefoon. De camera is fantastisch, de accuduur een stuk beter dan voorgangers en de processor is (weer) heerlijk rap. Dat er geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig is, is niet per definitie een dealbreaker. De hoge prijs kan dat wel zijn, maar dat is (helaas) bij Apple-producten geen nieuws. Als jij het geld ervoor over hebt, heb je een heerlijk apparaat waar je rustig een aantal jaar mee vooruit kunt.

Gebruikersbeoordelingen Apple iPhone 7

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Apple iPhone 7

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
8 - vijf
=