Apple iPhone 7 Plus reviews

Videoreview Apple iPhone 7 Plus

Voordelen
  • Accuduur
  • Camera (!)
  • Snelheid
  • Design
Nadelen
  • Formaat niet ideaal
  • Geen koptelefoonaansluiting
  • Prijs (!)

Expertbeoordeling Apple iPhone 7 Plus

Geschreven op 04 November 2016
8,8
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Design / hardware

Het formaat van de Plus-versie van de iPhone is altijd voer voor discussie geweest. Dat is bij de nieuwe iPhone 7 Plus dus ook weer het geval. De gadget is met 5,5 inch bizar groot en niet iedereen vindt dat prettig. Bediening met een hand zit er, ondanks wat matige softwaretweaks van Apple, eigenlijk niet in. Goed, dat is iets waar een gemiddelde consument rekening mee houdt voordat hij de iPhone 7 Plus aanschaft. Bovendien bewijst het succes van de Note-lijn van Samsung en de Sony Xperia Premium-serie dat er genoeg vraag is naar grote, phablet-achtige telefoons.

En zo gek is dat ook weer niet: wil je een serie kijken of genieten van wat YouTube-filmpjes? Op zo’n grote telefoon kijkt dat heerlijk weg. Zeker bij de iPhone 7 Plus is het genieten geblazen. De smartphone ondersteunt nu de wide gamut-technologie waardoor kleurweergave nog beter is en er zitten nu stereospeakers aan de boven- en onderkant. Gevolg: een film kijken is prettiger dan ooit.

Dat kun je overigens in bad of onder de douche doen, om maar wat te noemen. Het model heeft namelijk de IP67-normering meegekregen, wat betekent dat hij water- en stofbestendig is. Het maakt de iPhone 7 Plus een stuk meer solide dan vroeger.

Verder bevat de iPhone 7 Plus de nieuwe Apple A10 Fusion processor, die grafisch zware applicaties makkelijk draait. Simpel gezegd: apps laden razendsnel en het switchen tussen verschillende tabbladen vertoont geen enkele hapering.

Bovendien verdeelt de processor de taken goed, waardoor er minder gevraagd wordt van de accu. Dat zorgt ervoor dat deze nog langer meegaat dan hij al doet: de iPhone 7 Plus heeft een zeer sterke batterij en gaat rustig twee dagen mee. De cijfers zijn indrukwekkend: je kunt 21 uur bellen, 13 tot 15 uur internetten, 14 uur video bekijken en tot 60 uur audio afspelen.

Multimedia

Op de achterkant zit de grootste verbetering ten opzichte van de iPhone 6s Plus. Daar vind je nu niet één maar twee camera’s, die samen voor een goed haarscherp beeld zorgen. De eerste camera is voorzien van een 28 mm groothoeklens met een diafragmaopening van f1/8. De tweede camera maakt gebruik van een 56 mm telelens, met een diafragmaopening van f/2.8. De combinatie tussen de twee maakt het mogelijk om tot tien keer digitaal en twee keer optisch in te zoomen, zonder dat je kwaliteit verliest. Vooral dat laatste is zeer interessant. Het beeld wordt, in tegenstelling tot bij digitale zoom, niet kunstmatig vergroot, maar er is daadwerkelijk sprake van een betere detaillering. Bovendien kan de iPhone 7 Plus prachtige foto’s met een mooie onscherpe achtergrond (bokeh) maken. Daarmee is de Apple iPhone 7 Plus momenteel een van de allerbeste cameratelefoons op de markt.

De meest opmerkelijke wijziging op de iPhone 7 en 7 Plus is echter de keuze om de koptelefoon-aansluiting helemaal weg te laten. In plaats daarvan krijg je bij aanschaf van de iPhone 7 een setje earbuds met een plug voor de lightning-connector. Het maakt de telefoon niet alleen ietsje dunner, het zorgt er ook voor dat er nu, zoals gezed, stereo-speakers op de iPhone zitten.

Of dat een goede keuze van Apple is, is vooral (en deels) een kwestie van smaak: veel mensen zweren bij hun eigen headset met jackplug en die is alleen met een verloopstukje te gebruiken. Ook zijn er genoeg mensen die hun telefoon opladen en daarbij tegelijk muziek luisteren en dat kan dus niet meer. Apple wil hiermee het draadloos muziek luisteren promoten, maar of deze vrij rigoureuze maatregel de oplossing is, zal de toekomst leren.

Software

De iPhone 7 Plus draait net als zijn kleinere broer op iOS 10, waarbij rekening is gehouden met het formaat. Door twee keer op de home-button te drukken halveert het display en zou je in theorie deze joekel met één hand kunnen bedienen, maar de praktijk leert dat dit eigenlijk onhandig en niet echt functioneel is. Wel is er ten opzichte van iOS 9 is er een hoop veranderd met als belangrijkste wijziging de widgets op het vergrendel- en notificatiescherm. Die widgets zijn interactief, waardoor je direct kunt reageren op bijvoorbeeld een Facebook-bericht of een WhatsAppje.

Internet / social media

De iPhone 7 Plus laat zich, ondanks zijn grote formaat, prettig bedienen als het om browsen of social media gaat. Zelfs de meest grote en uitgebreide websites zien er prima uit, maar daarbij dient gezegd: dat is bij een hoop telefoons tegenwoordig zo, met dank aan de nieuwe mobile first-trend die momenteel gaande is.

Gebruikservaring

Als je goed naar de iPhone 7 Plus kijkt, dan zie je dat de home-button iets veranderd lijkt ten opzichte van de iPhone 6(s) Plus. Dat klopt. Het is geen fysieke toets meer, maar een knop die reageert op je vinger en daar een kleine trilling bij geeft. Dat geeft Apple de mogelijkheid meer te halen uit een knop, maar het is wel even wennen.

Prijs-kwaliteit

De iPhone 7 Plus is een hele fijne en vooral zeer moderne mobiele telefoon. De camera is van uitmuntende kwaliteit en de accuduur is ook bijzonder goed. De adviesprijs is helaas wel erg hoog. Te hoog, misschien wel. De telefoon kost minimaal 909 euro. Wil je de iPhone 7 Plus met 256 GB, dan betaal je maar liefst 1099 euro. Dat is toch echt teveel van het goede.

Conclusie

De Apple iPhone 7 Plus is een van de beste telefoons op de markt. Vind je het formaat van 5,5 inch geen probleem, dan haal je een smartphone in huis die alles kan wat je anno 2016 verwacht van een telefoon. En dan ook nog eens eentje met een relatief lange accuduur van twee dagen. Alleen drukt de prijs erg op de feestvreugde. Te erg.

Gebruikersbeoordelingen Apple iPhone 7 Plus

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Apple iPhone 7 Plus

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
6 plus vijf
=