Telefoons en abonnementen (mobiel)

Kies hier de gewenste mobiele telefoon, smartphone of gsm, en wij tonen je alle hiermee te combineren abonnementen of losse toestelprijzen. Gebruik onze handige filters om een telefoon te vinden die aan je eisen voldoet. Weet je niet welk toestel je wil? Bekijk dan eerst de meest populaire telefoons.
Sluiten
 
Er zijn telefoons gevonden. Klik hier voor de resultaten.
Bij welke partijen kan ik een mobiel telefonie abonnement inclusief mobiele telefoon aanschaffen?

Grofweg zijn er 3 mogelijkheden om een mobiel telefonie abonnement inclusief mobiele telefoon aan te schaffen:

  • Via netwerk providers
  • Via virtuele providers
  • Via gespecialiseerde (web)winkels in mobiele telefonie diensten

Netwerk providers beschikken over een eigen fysiek netwerk. Nederland kent er 3, te weten KPN, T-Mobile (dochter Tele2 heeft haar eigen 4G-netwerk) en Vodafone.

Virtuele providers hebben geen eigen fysiek netwerk, maar kopen capaciteit in bij netwerk providers. In Nederland zijn o.a. Ben en hollandsnieuwe actief als virtuele providers die naast SIM only abonnementen ook mobiele telefonie abonnementen inclusief mobiele telefoon aanbieden.

Nederland kent een behoorlijk aantal gespecialiseerde (web)winkels waar je abonnementen met of zonder mobiele telefoon kunt aanschaffen. Zij zijn geen provider. Zij zijn wel gerechtigd om de diensten van netwerk- en virtuele providers te verkopen. Ze worden ook wel resellers genoemd. Enkele voorbeelden van dit soort winkels:

  • Belsimpel
  • GSMWeb
  • Mobiel.nl

De meeste van deze winkels werken 100% online. Daarnaast groeit het aantal fysieke winkels.

Deze aanbieders beschikken over het algemeen over een zeer uitgebreid assortiment (veel uitgebreider dan de netwerk- en virtuele providers). En doordat het aantal verkochte toestellen hoger ligt dan bij de providers zelf kunnen deze winkels scherper inkopen.

Terug naar boven
Waarom kiezen voor een mobiel abonnement inclusief mobiele telefoon?

Het afsluiten van een mobiel telefonie abonnement inclusief mobiele telefoon is vooral handig wanneer je de éénmalige kosten op het moment van afsluiten van de overeenkomst zo laag mogelijk wilt houden.

Gedurende de contract periode betaal je een vast bedrag per maand, bestaande uit twee delen:
- Een bedrag voor de levering van de service (data, minuten en sms'jes)
- En een bedrag voor de aflossing van de aangeschafte mobiele telefoon
Je gaat feitelijk een lening aan voor die telefoon. En daarom kan er sprake zijn van een BKR-melding. Na afloop van de contract periode is de mobiele telefoon van jou.

Lage éénmalige kosten en gespreide betaling voor de mobiele telefoon zijn belangrijke voordelen. Daarnaast kun je op deze manier via één order alles in één keer regelen, wel zo gemakkelijk.

Terug naar boven
Welke providers bieden mobiele telefonie abonnementen aan inclusief mobiele telefoon?

Providers worden onderverdeeld in netwerk providers en virtuele providers, ook wel MVNO's genoemd.

Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk provider. Nederland kent 3 netwerk providers:

  • KPN
  • T-Mobile (Tele2 dochter heeft een eigen 4G-netwerk)
  • Vodafone

Alle netwerk providers bieden mobiele telefonie abonnementen inclusief mobiele telefoon aan. De inhoud van het abonnement (hoeveelheid data, minuten en sms'jes) verschilt meestal niet van die van de SIM only abonnementen die zij aanbieden.

Netwerk providers hebben meestal alleen de nieuwste mobiele telefoons in hun assortiment (die het laatste jaar, maximaal de laatste 2 jaar zijn gelanceerd). De keuze uit verschillende mobiele telefoons kan daardoor wat beperkter zijn ten opzichte van gespecialiseerde (web)winkels die mobiele telefonie diensten verkopen.

Een virtuele provider, ook wel MVNO genoemd (Mobile Virtual Network Operator), is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO's richten zich veelal op een specifieke doelgroep. Zo zijn er in Nederland verschillende prijsvechters actief waaronder Youfone, Lebara en hollandsnieuwe. Er zijn virtuele providers die zelf sim only en abonnementen inclusief mobiele telefoon aanbieden: Ben en hollandsnieuwe.

Virtuele providers hebben meestal mobiele telefoons in hun assortiment die al wat langer op de markt zijn. Soms aangevuld met een recent gelanceerde mobiele telefoon. Het assortiment mobiele telefoons wijkt in veel gevallen af van dat van de netwerk providers. Ook voor virtuele providers geldt dat de keuze uit verschillende mobiele telefoons vaak wat beperkter is ten opzichte van gespecialiseerde (web)winkels die mobiele telefonie diensten verkopen.

Gespecialiseerde (web)winkels hebben het meest uitgebreide assortiment. Deze bedrijven zijn niet gebonden zijn aan één provider, Daardoor zijn ze in staat abonnementen van verschillende providers te combineren met verschillende mobiele telefoons.

Terug naar boven